Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda sürdürülen Antarktika çalışmaları kapsamında, yeni projeler ve yeni sefer katılımcıları ile gerçekleştirilen 6. Ulusal Antarktika Bilim Seferinin 9 kişilik ekibinde Atatürk Üniversitesinden 2 öğretim üyesi yer aldı.
Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Karadayı ve Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) Öğretim Üyesi Dr. Onur Şatır’ın da aralarında bulunduğu 6. Ulusal Antarktika Bilim Seferinde görev alacak kutup araştırmacıları Antarktika’ya doğru yola çıktı.
Kritik öneme sahip yerli ve milli teknolojilerle yapılacak olan 14 farklı bilimsel araştırma için yola çıkan kutup araştırmacıları, yüksek teknolojilerle donatılmış teçhizatlarla kutup bölgesinde göreve başlamak üzere ülkeden ayrıldı. Yaklaşık bir buçuk ay sürecek seferde Covid-19 önlemleri nedeniyle Santiago ve Puerto Williams'da karantinada kalacak ekip, Antarktika'nın zor koşullarında bilimsel çalışmalarını tamamlayacak.
“Ülkemiz, Stratejik Önem Arz Eden Araştırmalarına Bir Yenisini Daha Eklemiş Olacak”
Bilim insanlarından oluşan heyeti uğurlayan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: “Ülkemizin bayrağının dalgalandığı Antarktika’daki bilim üssümüze giderek çalışmalar gerçekleştirecek bilim insanlarımızı yolcu etmek üzere bir araya geldik. Sınırlarının çok ötesinde akademik çalışmalar sürdüren ülkemiz, bu kapsamda stratejik önem arz eden araştırmalarına bir yenisini daha eklemiş olacak. Bu vesileyle yerli ve milli teknolojilerle donatılmış teçhizatlarımız ile yola çıkacak ekibimize başarılar diliyor, hayırlı yolculuklar temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Rektör Çomaklı: “Çok Yönlü Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz”
6. Ulusal Antarktika Bilim Seferinin 9 kişilik ekibinde yer alan Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Karadayı ve Öğretim Üyesi Dr. Onur Şatır’ı kutlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin dünya üniversitesi olma misyonu ve uluslararasılaşma vizyonu ile çok yönlü çalışma ve araştırma faaliyetlerine ara vermeden devam ettiğini söyledi.
Atatürk Üniversitesinin yapmış olduğu çok yönlü çalışmalara bir yenisinin daha Beyaz Kıtada yapılacak çalışmalar ile ekleneceğini ve bu sürecin de başarıyla sonlanacağına yürekten inandığını belirten Rektör Çomaklı, 65 yıllık tecrübesi ile Atatürk Üniversitesi bünyesinde geliştirilecek yeni projeler sayesinde ülke yükseköğretimine hizmet edeceklerinin altını çizdi.
“Horseshoe Adasındaki Kriyokonit Habitatlarının Mikrobiyal Biyoçeşitliliğinin Kültürden Bağımsız Yaklaşımlarla Araştırılması ve Biyoteknolojik Öneme Sahip İzolatların Kültüre Bağımlı Yöntemlerle Elde Edilmesi" projesiyle Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Karadayı, “Antarktika Geçici Türk Araştırma Bölgesinin Atmosferik ve Astronomik Kalite Bakımından İncelenmesi ve İleride Yapılacak Astronomik ve Atmosferik Araştırmalar İçin Ön Çalışma ve Testler" başlıklı projesiyle de Öğretim Üyesi Dr. Onur Şatır, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı tarafından destek almaya hak kazanmıştı.
Antarktika bilim seferine giden 9 kişilik ekibin 2’si Atatürk Üniversitesinden
6. Ulusal Antarktika Bilim Seferinin 9 kişilik ekibinde Atatürk Üniversitesinden 2 öğretim üyesi yer aldı.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ETÜ’lü milli güreşçiden ordular arası dünya şampiyonasında bronz madalyaErzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Adil Mısırcı, Ordulararası Dünya Şampiyonası’nda bronz madalyanın sahibi oldu.
Vakıf Okulları Öğretmenleri, 24 Kasım’da bir araya geldiAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları tarafından düzenlenen özel etkinliğe katıldı.
Rektör Hacımüftüoğlu: “Öğretmenler toplumumuzun en değerli yapı taşlarıdır”Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Atatürk Üniversitesi’nde milli teknoloji atölyesi kurulacakTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Başkanı (BİTO) Ömer Kökçam, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu ziyaret ederek Milli Teknoloji Atölyesi kurulması planına dair iş birliği sürecini başlattı
ETÜ’de kadına yönelik şiddete dikkat çekildiErzurum Teknik Üniversitesi’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet Semineri düzenlendi.
'Kerkük'te nüfus sayımı üzerinden Türk varlığına darbe girişimi'Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türk tarihi ve kültürü açısından çok önemli bir şehir olan Kerkük'ün içerisinde barındırdığı Türkmen nüfusu ile günümüzde de Türk milleti açısından kıymetini muhafaza ettiğini anlattı
- 20:37 - Erzurum'da okulların tatili bir gün daha uzatıldı
- 19:19 - Türk Kızılay Erzurum Ekibinden Yolculara İkram Desteği
- 18:04 - Uzundere’de son 40 yılın en yoğun kar yağışı hayatı felç etti
- 15:48 - Büyükşehir’in kar timleri iş başında
- 15:45 - Erzurum’da ‘’Şiddetle mücadelede el ele’’ programı
- 15:42 - Erzurum kara teslim oldu
- 15:38 - ETÜ’lü milli güreşçiden ordular arası dünya şampiyonasında bronz madalya
- 15:35 - Prof. Dr. Eroğlu TGCD'nin yeni başkanı oldu
- 15:31 - Erzurum’da ‘Nesilden nesile öğretmen buluşması
- 15:27 - Okulda güreş salonu açtılar
- 15:22 - Çalışma hayatına nefes aldıracak Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP) Türkiye’de ilk kez ETSO’da imzalandı
- 14:54 - Altın Kelepçeler: Geleneksel Dokunuşla Modern Stil
- 14:52 - Enerji Tasarrufu ve Performans İçin Bosch Çamaşır Makinesi Bakımı
- 13:32 - Dive into Adventure with Unblocked 76 Games on Symbaloo
- 13:31 - MacBook Tamiri: Hızlı ve Güvenilir Hizmetin Adresi ElmaDükkanı
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.