Atatürk Üniversitesinin çehresini değiştiren, daha rekabetçi bir kurum hüviyeti kazandıran ve dünya üniversiteleri arasında yer alması adına önemli kazanımlar sağlayan Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin çıktıları arasında yer alan Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü, bilimsel dergiler aracılığıyla üniversitenin tanınırlığını artırmak, mevcut dergilerin yayın standartlarını yükselterek üst düzey endekslere girmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.
Atatürk Üniversitesi Senatosunun 12.07.2019 tarih ve 11/81 sayılı kararıyla kurulmuş olan Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü, kurulduğu günden itibaren Atatürk Üniversitesi bünyesinde yayın yapan bilimsel dergilerin ulusal ve uluslararası standartlara ulaşması için "Atatürk Üniversitesinin Ulusal ve Uluslararası Bilime Açılan Kapısı" sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Bünyesinde; Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Alanlarında 71 Dergi Bulunuyor
Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Mustafa Sinan Aktaş’ın yaptığı Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü, üniversite bünyesinde yayın hayatına devam eden fen, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında ulusal ve uluslararası öneme sahip endekslerde yer alan toplam 71 derginin ortak bir yayın politikası kapsamında hem kalitenin yükseltilmesi hem de saygın çevrelerce kabul görmeleri için paydaşlarıyla eş güdüm içerisinde çalışıyor.
“Bilimsel Dergiler, Çalışmaların Dünya ile Paylaşılmasına Olanak Sağlıyor”
Atatürk Üniversitesinin saygın dünya üniversiteleri arasındaki yerini alabilmesi için akademisyenlerin araştırma ve uygulamalarını bilimsel olarak dünya çapında paylaşabilmelerinin en önemli aracı olan bilimsel makalelerin yayınlandığı dergilere önemli görevler düştüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Bu amaç doğrultusunda kurulan ve çalışmalarına bu anlayışla devam eden koordinatörlüğümüzün hedefi; bilimsel dergilerimizin başarılı çalışmalar yapmasını, öncelikle ULAKBİM TR Dizin’de, sonrasında uluslararası platformda SCI, SSCI, AHCI gibi indekslerde taranmasını sağlamak ve bu hedefe yönelik bilimsel dergilere destek vermektir” şeklinde konuştu.
Rektör Çomaklı: “Koordinatörlüğümüz, Bilimsel Dergilerin Çalışmalarını Teşvik Ediyor”
Yönergesinde yer alan amaç ve esaslar doğrultusunda dergilerin gelişimine katkı sağlayacak etkinlikleri yürüten Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğünün, Atatürk Üniversitesi bünyesinde yayınlanan dergilerin baş editör/editörleri kendi akademik birimlerini temsil etme yetki ve sorumluluğuna sahip olduğunu belirten Rektör Çomaklı şunları aktardı: “Koordinatörlüğümüz; üniversitemiz bünyesindeki bilimsel dergilerin kendi aralarındaki iletişimini ve iş birliğini, üniversite içi ve dışı diğer bilimsel dergiler arasındaki koordinasyonunu ve bilgi alışverişini sağlıyor. Bilimsel dergilerin yapacağı çalışmalara teknik destek sağlayarak, doğacak ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar yürütüyor. Bilimsel dergilerin çalışmalarını teşvik eden, bu amaca yönelik proje ve metotlar geliştiren koordinatörlüğümüz, bilimsel dergileri tanıtmak ve tanıtılmasına yardımcı olmak amacıyla projeler geliştirirken, karşılaştıkları problemleri çözmek üzere çözüm yolları arıyor ve sunuyor” dedi.
“Amacımız, Dergilerin Sürekliliğini Sağlamak”
Üniversitenin yayın standardının yükselmesi için atılan bu adımın olumlu dönüşleri de beraberinde getirdiğini aktaran Prof. Dr. Çomaklı: “Dergilerin sürekliliğini sağlamak ve bilimsel dergicilikle uğraşan akademisyenlerimize olan desteğimizi göstermek amacıyla hayata geçirdiğimiz bu önemli birimimizi tüm bilim insanlarının istifadesine sunuyor, yapılan yayınların başta ülke yükseköğretimi olmak üzere tüm bilim camiasına faydalı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü web adresine ulaşmak için: https://bilimseldergiler.atauni.edu.tr/
Atatürk Üniversitesi’nde Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü, Yayın Standardını Yükseltiyor
Atatürk Üniversitesi’nde Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü, Yayın Standardını Yükseltiyor
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ETÜ kapısını 60 yaş üzeri öğrencilere açıyorErzurum Teknik Üniversitesi, “60+ Tazelenme Üniversitesi” programı ile kapılarını 60 yaş ve üzeri öğrencilere açıyor.
Köklü iki üniversite arasında akademik iş birliği görüşmesiAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversiteler arası iş birliğini güçlendirmek amacıyla Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.
ETÜ’den iklim değişikliği adımıETÜ ile Bath Üniversitesi arasında akademik iş birlikleri tüm hızıyla devam ediyor.
Rektör Hacımüftüoğlu’ndan Roketsan ile işbirliği vurgusuAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Başkent Ankara’da çeşitli temaslarda bulunarak önemli görüşmeler gerçekleştirdi.
- 16:10 - Erzurumspor FK: 2 - Bandırmaspor: 0
- 14:05 - Palandöken sömestir tatilinde ilgi odağı
- 11:34 - KUDAKAF’25 için hazırlıklar sürüyor
- 11:10 - İMSİAD Başkanı Demir: "Kentsel dönüşüm insanların inisiyatifine bırakılmamalı"
- 11:06 - Erzurum’da 296 işletmeye denetim
- 11:04 - İşte Erzurum'un Milli Eğitim karnesi
- 11:00 - ETÜ kapısını 60 yaş üzeri öğrencilere açıyor
- 10:56 - Erzurum GSİM’den karne hediyesi
- 10:23 - Asya Dizilerinde Sürükleyici Yolculuk: Kendinizi Keşfedin
- 16:54 - Kayseri Şehirler Arası Evden Eve Nakliyatta Kalite Standartları
- 16:38 - Bacasız: Özgürlük ve Konfor Bir Arada!
- 16:27 - Evcil Hayvanlar: Sadık Dostlarımız Hakkında Her Şey
- 16:25 - Metin2 PVP Serverler: Hangi Sunucu Sana Uygun?
- 16:24 - Excellence Awaits: Top Turkish Universities for Global Students
- 14:39 - Erzurum'da gönüller dualarda buluştu...500 yıllık 1001 Hatim geleneğinin duası gerçekleştirildi
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.