Organ bağışının toplumda yaygınlaştırılması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Erzurum Şehir Hastanesi ve Hemşirelik Fakültesi iş birliğiyle "Her Bağış Filizlenen Yeni Bir Hayattır: Organ Bağışı Farkındalık Sempozyumu" düzenlendi.
Organ bağışının toplumda yaygınlaştırılmasını ve bu konuda farkındalık oluşturmayı hedefleyen sempozyumda, organ bağışının sağlık alanındaki önemi uzmanlar tarafından detaylandırıldı.
Organ Bağışının Toplum İçin Önemi Vurgulandı
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyuma; Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bilgehan Erkut, Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reva Balcı Akpınar, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumu Grup Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök ve çok sayıda akademisyen, doktor ve öğrenci katıldı. Etkinlikte organ bağışının ve naklinin toplumsal yararları, alanında uzman isimler tarafından katılımcılara aktarıldı.
Sempozyumun açılışında, organ bağışının topluma kazandırdığı faydalar ve organ nakli süreçlerinin ülke sağlık sistemine katkıları ele alındı. Etkinlikte gösterilen videolarda, organ bağışının hayat kurtarıcı rolü vurgulandı. Katılımcılara, organ bağışının yeni hayatlara umut olmasının önemi görsel anlatımlarla sunuldu.
Uzmanlardan Bilgilendirici Sunumlar
Sempozyumda, organ bağışı ve nakli konusundaki önemli gelişmeler üzerine sunumlar yapıldı. Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk, "Atatürk Üniversitesinde Organ Nakli: Son 20 Yılda Neler Yapıldı?" başlıklı konuşmasında, üniversitenin organ nakli alanındaki önemli çalışmalarını paylaştı. Prof. Dr. Öztürk, son yıllarda yapılan başarıları ve gelecekteki hedefleri katılımcılara aktardı.
Beyin ölümünün organ bağışı sürecindeki kritik rolünü anlatan bir diğer önemli konuşma, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazım Doğan'dan geldi. Prof. Dr. Doğan, "Organlarımı Benden Ne Zaman Alacaklar? Beyin Ölümü" başlıklı sunumunda, beyin ölümünün tıbbi açıdan tanımını yaparak, organ bağışı sürecindeki önemini vurguladı.
Erzurum Şehir Hastanesi Organ Nakli Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Ayşe Nur Daş ise "Hayata Bırakacağınız En Güzel İz: Organ Bağışı" başlıklı konuşmasında, organ bağışının bireyler ve toplum üzerindeki derin etkilerini ele aldı. Dr. Daş, organ bağışının bir insanın hayatına nasıl dokunabileceğini anlatarak, organ bağışının yaygınlaştırılmasının önemini bir kez daha hatırlattı.
Programın kapanış bölümünde, Atatürk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Organ Nakli Kliniğinden Uzm. Hemşire Zühal Yetiş Demir, "Organ Nakli Sonrası Hasta Bakımı: Deneyim Paylaşımı" başlıklı sunumunda, organ nakli sonrası hasta bakımına dair deneyimlerini paylaştı. Demir, nakil sonrasında yaşanan zorlukları ve bu süreçte sağlanan bakımın hastaların yaşam kalitesi üzerindeki etkilerini katılımcılarla paylaştı.
Organ Bağışının Hayat Kurtarıcı Rolü Bir Kez Daha Hatırlatıldı
Organ bağışı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefleyen sempozyum, uzman isimlerin katkılarıyla başarılı bir şekilde gerçekleşti. Etkinlik sonunda, konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edilerek, katılımcıların organ bağışının önemi üzerine düşünmeleri sağlandı. Sempozyum, hem sağlık çalışanlarına hem de genel halka organ bağışının hayat kurtarıcı rolünü bir kez daha hatırlattı.
Farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program, Sempozyum Başkanlarından Prof. Dr. Zeynep Karaman Özlü'nün kapanış konuşması ve ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Atatürk Üniversitesinde organ bağışına dikkat çekildi
Atatürk Üniversitesinde organ bağışına dikkat çekildi
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Rektör Hacımüftüoğlu: “Öğretmenler toplumumuzun en değerli yapı taşlarıdır”Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Atatürk Üniversitesi’nde milli teknoloji atölyesi kurulacakTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Başkanı (BİTO) Ömer Kökçam, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu ziyaret ederek Milli Teknoloji Atölyesi kurulması planına dair iş birliği sürecini başlattı
ETÜ’de kadına yönelik şiddete dikkat çekildiErzurum Teknik Üniversitesi’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet Semineri düzenlendi.
'Kerkük'te nüfus sayımı üzerinden Türk varlığına darbe girişimi'Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türk tarihi ve kültürü açısından çok önemli bir şehir olan Kerkük'ün içerisinde barındırdığı Türkmen nüfusu ile günümüzde de Türk milleti açısından kıymetini muhafaza ettiğini anlattı
- 22:14 - Erzurum'da okullar tatil edildi
- 17:46 - Evde Serum Takviyesi ile Hastane Sırası Beklemeye Son!
- 17:45 - Kargo Poşetleriyle Güvenli ve Şık Teslimatlar: GoodPack
- 17:44 - "Bütçenizi Sarsmayan Çözümler: Ucuz Hosting Hosttepe'de"
- 17:43 - Fenobom Rehberliğiyle Trendyol’da Akıllı Alışveriş Yapın: “Sepete Ekleme Satın Al” Taktikleri
- 17:10 - GAZETECİ YAZAR VAHDET NAFİZ AKSU YAZDI: 'SEVGİLİ ÖĞRETMENLERİMİZLE HASBİHÂL '
- 17:08 - Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in kaleminden: 'Bölgenin Şifa Kapısı oldular..'
- 17:06 - Başkan Özsoy’a ziyaret
- 16:47 - Gençlik Spor Voleybol Kulübü, Play-off yolunda ilerliyor
- 16:43 - Erzurum’da öğretmenler yemin etti
- 16:40 - Öğretmenler Günü'ne özel şarkı, büyük ilgi gördü
- 16:36 - Erzurum'da “Nesilden Nesile Öğretmen Buluşması”
- 16:34 - Sekmen: “Öğretmenlik; fedakârlık, sabır ve özveri demek”
- 16:30 - Erzurumspor FK: 1 - Fatih Karagümrük: 3
- 10:55 - Erzurumlu tatlıcıdan 1000 öğretmene tatlı ve pasta ikramı
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.