Verimli tarım arazilerini değerlendirmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve öğrencilerin teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitim de görmeleri için çalışmalarını sürdüren Atatürk Üniversitesi, yerleşkesinde yer alan tarıma elverişli arazilerde ekimi yapılan buğday, karabuğday, dane mısır ve silajlık mısır hasadına başladı.
Atatürk Üniversitesi Bitkisel Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezinin 3 bin 500 dekar alanda buğday, 540 dekar alanda karabuğday, 150 dekar alanda dane mısır ve 340 dekar alanda silajlık mısır olmak üzere toplam 4 bin 500 dekar alanda gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetler, Ziraat Fakültesi öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerinde mesleki uygulama yöntemlerini tatbik etmelerin yanında akademisyenlere bölge tarımında kaliteyi ve verimi artırılabilmek amacıyla bilimsel çalışmalarını arazide deneyimleme ve araştırma imkânı tanıyor.
Deneyimli akademisyen kadrosu ve son teknolojik tarım makinalarıyla üretimin bütün aşamalarını Ziraat Fakültesi öğrencilerine aktaran Atatürk Üniversitesi, tarımsal ve hayvansal üretim faaliyetleriyle bölge üreticisine de örnek oluyor.
“Tarımsal Üretimi Her Yıl Artırarak İlerleme Kaydediyoruz”
Hasat dönemi hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, gerçekleştirilen tarımsal ve hayvansal üretim çalışmalarının üniversite için katma değer oluşturmanın yanında ilgili alanlardaki öğrenciler için de uygulama olanağı sunduğunu söyledi.
Oldukça bereketli bir hasat döneminde olduklarını belirten Rektör Çomaklı, kuru şartlarda dekar alanda 350 kg buğday verimi beklediklerini ifade ederek şunları söyledi: “Bu tarz çalışmalarla topluma katkı misyonunu yerine getiren üniversitemiz, verimli arazilerini tarım ve hayvancılıkla değerlendirerek ülke kalkınmasına fayda sağlıyor. Modern tekniklerle ekilen ve hasat edilen arazilerimizde en yüksek verimi almak için bilimsel yöntemleri kullanıyoruz. Tarımsal üretimle elde edilen ürünleri üniversitemiz bünyesindeki çiftliklerde yer alan hayvanlarımız için yem olarak kullanıyoruz. Toplam 4 bin 500 dekar alanda yaptığımız tarımsal üretimi her yıl artırarak ilerleme kaydediyoruz. Aynı zamanda üniversitemizin bilimsel yöntemleri ve tecrübesi bölge üreticisine de yol gösterici oluyor” dedi.
Atatürk Üniversitesinden tarımsal üretime önemli katkı
Atatürk Üniversitesi, yerleşkesinde yer alan tarıma elverişli arazilerde ekimi yapılan buğday, karabuğday, dane mısır ve silajlık mısır hasadına
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ETÜ kapısını 60 yaş üzeri öğrencilere açıyorErzurum Teknik Üniversitesi, “60+ Tazelenme Üniversitesi” programı ile kapılarını 60 yaş ve üzeri öğrencilere açıyor.
Köklü iki üniversite arasında akademik iş birliği görüşmesiAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversiteler arası iş birliğini güçlendirmek amacıyla Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.
ETÜ’den iklim değişikliği adımıETÜ ile Bath Üniversitesi arasında akademik iş birlikleri tüm hızıyla devam ediyor.
Rektör Hacımüftüoğlu’ndan Roketsan ile işbirliği vurgusuAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Başkent Ankara’da çeşitli temaslarda bulunarak önemli görüşmeler gerçekleştirdi.
- 16:10 - Erzurumspor FK: 2 - Bandırmaspor: 0
- 14:05 - Palandöken sömestir tatilinde ilgi odağı
- 11:34 - KUDAKAF’25 için hazırlıklar sürüyor
- 11:10 - İMSİAD Başkanı Demir: "Kentsel dönüşüm insanların inisiyatifine bırakılmamalı"
- 11:06 - Erzurum’da 296 işletmeye denetim
- 11:04 - İşte Erzurum'un Milli Eğitim karnesi
- 11:00 - ETÜ kapısını 60 yaş üzeri öğrencilere açıyor
- 10:56 - Erzurum GSİM’den karne hediyesi
- 10:23 - Asya Dizilerinde Sürükleyici Yolculuk: Kendinizi Keşfedin
- 16:54 - Kayseri Şehirler Arası Evden Eve Nakliyatta Kalite Standartları
- 16:38 - Bacasız: Özgürlük ve Konfor Bir Arada!
- 16:27 - Evcil Hayvanlar: Sadık Dostlarımız Hakkında Her Şey
- 16:25 - Metin2 PVP Serverler: Hangi Sunucu Sana Uygun?
- 16:24 - Excellence Awaits: Top Turkish Universities for Global Students
- 14:39 - Erzurum'da gönüller dualarda buluştu...500 yıllık 1001 Hatim geleneğinin duası gerçekleştirildi
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.