Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında yapmış olduğu vizyon, paydaş ve öğrenci arama konferansları neticesinde 43 adet proje üreten Atatürk Üniversitesi, sonrasında yapmış olduğu karar konferansı ile bu projeleri Yeni YÖK Vizyonu çerçevesinde önceleyerek hazırlanan 10 projeyi hemen uygulamaya aldı.
Söz konusu projelerden birisi de Teknokent üzerinden yürütülen Girişimcilik Ekosistemi ve Teknokent Geliştirme Projesi oldu. Söz konusu proje kapsamında yürütülen çalışmalar ile TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programlarına katılım yönünde özel çaba sarf edildi. Bu çabaların sonucu olarak, Atatürk Üniversitesi TÜBİTAK 2244 - Sanayi Doktora Programı 2019 Yılı Çağrısında Desteklenmeye Hak Kazanan Üniversite/Araştırma Altyapısı ve Sanayi Kuruluşları Listesinde üst sıralarda yer aldı ve 6 projesi toplam 7.628.484,00 TL bütçeyle desteklenmeye hak kazandı.
TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında geliştirilen ve İstanbul, Kocaeli, Eskişehir ve Sivas illerinde bulunan dört farklı firma ile yürütülecek olan 6 projede; ESTAŞ Eksantrik San. ve Tic. A.Ş, HAMLE Mühendislik Otomasyon Elektrik Makine İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti, POLİFARMA İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş firmaları görev alacak. Desteklenmeye hak kazanan projeler, Atatürk Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayhan Çelik, Prof. Dr. İhsan Efeoğlu, Prof. Dr. Hamdullah Kılıç, Doç. Dr. Serdar Burmaoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Levent Bayındır ve Dr. Öğr. Üyesi Ülke Hilal Çelik tarafından yürütülecek.
“Üniversite-Sanayi İş Birliğine Yönelik Güçlü Bir Adım”
Rektör Çomaklı, yaptığı değerlendirmede üniversite-toplum iş birliği içerisinde bir alt başlık olan üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem verdiklerini ve gelecekte de benzer çalışmaların yapılabilmesi için altyapı oluşturma çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Rektör Çomaklı ayrıca üniversitenin büyük sanayi işletmeleriyle sürekli olarak iletişim halinde olduklarını ifade ederek, desteklerinden dolayı Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a, Teknokent yönetimine, Proje Destek Ofisine ve ilgili öğretim üyelerine teşekkür etti.
TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı Nedir?
TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı, ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının Üniversite - Sanayi işbirliği ile yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi ve üniversite/araştırma altyapısı - sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulmuştur. Program kapsamında özel sektörde daha fazla araştırmacı istihdam edilmesini teşvik etmek amacıyla, doktora öğrencilerine yönelik burs ve özel sektöre yönelik istihdam desteği verilmektedir. Bu sayede hibe, destekler ve yatırım destekleriyle hedeflenen teknolojik dönüşümün sağlanması ve değer zincirinde istenilen seviyelere ulaşılması için kritik önem arz eden insan kaynağının, nicelik ve nitelik olarak iyileştirilmesi sağlanacaktır. Bu amaç doğrultusunda firmaların ihtiyaçları merkeze alınacak, firmalar ile işbirliği içinde kritik doktoralı insan kaynağının yetiştirilmesi sağlanacaktır.
Atatürk Üniversitesinin hazırladığı 6 proje daha Tübitak tarafından desteklendi
Atatürk Üniversitesinin hazırladığı 6 proje daha Tübitak tarafından desteklendi
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ETÜ’lü milli güreşçiden ordular arası dünya şampiyonasında bronz madalyaErzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Adil Mısırcı, Ordulararası Dünya Şampiyonası’nda bronz madalyanın sahibi oldu.
Vakıf Okulları Öğretmenleri, 24 Kasım’da bir araya geldiAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları tarafından düzenlenen özel etkinliğe katıldı.
Rektör Hacımüftüoğlu: “Öğretmenler toplumumuzun en değerli yapı taşlarıdır”Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Atatürk Üniversitesi’nde milli teknoloji atölyesi kurulacakTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Başkanı (BİTO) Ömer Kökçam, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu ziyaret ederek Milli Teknoloji Atölyesi kurulması planına dair iş birliği sürecini başlattı
ETÜ’de kadına yönelik şiddete dikkat çekildiErzurum Teknik Üniversitesi’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet Semineri düzenlendi.
'Kerkük'te nüfus sayımı üzerinden Türk varlığına darbe girişimi'Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türk tarihi ve kültürü açısından çok önemli bir şehir olan Kerkük'ün içerisinde barındırdığı Türkmen nüfusu ile günümüzde de Türk milleti açısından kıymetini muhafaza ettiğini anlattı
- 20:37 - Erzurum'da okulların tatili bir gün daha uzatıldı
- 19:19 - Türk Kızılay Erzurum Ekibinden Yolculara İkram Desteği
- 18:04 - Uzundere’de son 40 yılın en yoğun kar yağışı hayatı felç etti
- 15:48 - Büyükşehir’in kar timleri iş başında
- 15:45 - Erzurum’da ‘’Şiddetle mücadelede el ele’’ programı
- 15:42 - Erzurum kara teslim oldu
- 15:38 - ETÜ’lü milli güreşçiden ordular arası dünya şampiyonasında bronz madalya
- 15:35 - Prof. Dr. Eroğlu TGCD'nin yeni başkanı oldu
- 15:31 - Erzurum’da ‘Nesilden nesile öğretmen buluşması
- 15:27 - Okulda güreş salonu açtılar
- 15:22 - Çalışma hayatına nefes aldıracak Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP) Türkiye’de ilk kez ETSO’da imzalandı
- 14:54 - Altın Kelepçeler: Geleneksel Dokunuşla Modern Stil
- 14:52 - Enerji Tasarrufu ve Performans İçin Bosch Çamaşır Makinesi Bakımı
- 13:32 - Dive into Adventure with Unblocked 76 Games on Symbaloo
- 13:31 - MacBook Tamiri: Hızlı ve Güvenilir Hizmetin Adresi ElmaDükkanı
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.