Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan ancak çökme meydana gelen atlama kulelerindeki altyapı çalışmaları gelecek 2016 da tamamlanacak.
Palandöken ilçesindeki Kiremitlik Tepe'de yapılanTürkiye'nin tek atlama kulelerinin pistlerindeki çökme nedeniyle güçlendirme için gerçekleştirilen ihalenin ardından geçen yıl kasım ayında altyapı çalışmalarına başlandı.
Ekiplerin yaklaşık 8 aydır üç vardiya halinde aralıksız sürdürdüğü çalışmalar sonucunda sağlam zemin üzerine, tesisin yapılacağı yerin güçlendirilmesi için 780 fore kazık çakıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2014'te atlama kulelerinin hasar görmesi sonucundaGençlik ve Spor Bakanlığı'nın hızlı bir şekilde ihaleye girdiğini ve ekim ayı sonu itibarıyla da müteahhit firmanın çalışmalarına başladığını belirtti.
Bu işin nihayete erdirilmesi için yoğun bir tempoda çalışıldığını belirten Taşkesenligil, şunları söyledi:
"Bugün itibarıyla alana 780 fore kazığımız çakılmıştır ve 50 adet daha kazık çakılacaktır. Bu işlem temmuz ayı itibarıyla sona erecek. Bu kazıkların boyu 35 ila 45 metre arasında değişiyor. Buraya 1,20 aralığında bir metre çapında kazıklar çakıldı. Ümit ediyoruz ki eskisinden çok daha güçlü, dayanıklılığı yıllar boyu devam edecek, ömür boyu garantili bir yapı inşa edilecek. İnşallah bir daha böyle tehlikelerle karşı karşıya kalmayız. Ondan sonra üstyapı, konstrüksiyon çalışmasıyla ilgili yeni bir ihale yapılacak. Bu ihaleyle birlikte atlama kulelerimiz eskisinden daha görkemli bir hale gelecektir."
Atlama kulelerine bugüne kadar 30 milyon lira harcandığını ve buna yakın bir harcama daha yapılacağını dile getiren Taşkesenligil, "Aslında hedefimiz kasım ayı sonu itibarıyla üst peyzaj çalışmalarıyla birlikte bitirmiş olmaktı ancak görünen o ki bu biraz sarkacak. Burası sanırım 2016 yılı nisan veya mayıs ayı gibi bitecek. Bir şey söylemek doğru değil ama öngörümüz o yönde" diye konuştu. Taşkesenligil, kulelerin altyapı çalışmalarını aslında daha önce bitirmeyi planladıklarını ancak bölgenin ağır iklim koşulları nedeniyle altyapı çalışmalarının düşünülenden biraz daha uzun sürdüğünü dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.