• BIST 9738.84
  • Altın 2818.586
  • Dolar 34.0293
  • Euro 37.9164
  • Erzurum 21 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 26 °C

Avukat Mesut Öner, Erzurum Baro Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Avukat Mesut Öner, Erzurum Baro Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.
Erzurum Barosu'nun tecrübeli Avukatlarından Avukat Mesut Öner, 5 Ekim'de yapılacak olan Erzurum Barosu Genel Kurulu'nda Baro Başkanlığı'na yeniden aday olduğunu açıkladı.

 Başkan adayı Avukat Öner, yaptığı açıklamasında birlik, beraberlik mesajı vererek,'Erzurum Baro Başkanlığı'na adaylığımı açıklamaktan onur duyuyorum. Meslektaşlarımız arasında dürüst rekabetin sağlanması , mesleğin değerlerinin korunması ve meslek kurallarının ciddiyetle uygulanmasının güvence altına almak en önemli önceliklerimizden olacaktır.' dedi.
Başkan Adayı Mesut Öner, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“HİZMET ETMEYE TALİBİZ”
'Değerli Meslektaşlarım, değerli dostlarım, Erzurum Baro Başkanlığı'na adaylığımı açıklamaktan onur duyuyorum.
Hepinizin bildiği  gibi avukatlık mesleği Adaletin teminatıdır. Ancak, bu kutsal mesleği icra ederken karşılaştığımız sorunlar yalnızca bireysel değil, aynı zamanda kurumsal desteğe de ihtiyaç duymaktadır. Bu gün burada baromuzun her biri kıymetli meslektaşımızın arkasında duracağı, güven vereceği ve kıymetli meslektaşlarımla güçlü bir destek sunacağı yeni bir dönemin kapısını açmak için bulunuyorum. Erzurum Baromuzun meslektaşlarımızın faaliyetini yürütürken baro'nun gücünü arkalarında hissedeceklerini birlik ve beraberliği pekiştireceği aidiyet duygusunun güçlendireceği bir yapı haline gelmesi gerktiğine inanıyorum. Burada tek düşüncemiz Erzurum Barosu'na hizmet etmek olacak.
'HİÇ BİR AYIRIM GÖZETMEDEN HİZMET VERECEĞİM'
'Bu bu kutlu yolda, Erzurum Baromuzun topluma ışık tutarak Adaletin klavuzuna ışık tutacağına yürekten inanıyorum. Baromuzda hiç bir ayırım gözetmeksizin, tüm meslektaşlarımızı kucaklayan kapsayıcı ve birleştirici bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz. Baromuzu güçlendirmek, meslektaşalrımız arasında güveni tasis edecek ve herkesin baro çatısı altında eşit , değerli ve güçlü hissetmesini sağlayacağız. Baromuzun sizlerin güvenine layık olması için tüm süreçlerimizde hesap verebilir olacağız. Mesleki etik standartlarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla reklam yasağı üçret tarifelerinde uygunluk, meslek kurallarına uyum gibi temel alanlarda denetimi sağlayacağız. Meslektaşlarımız arasında dürüst rekabetin sağlanması , mesleğin değerinin korunması ve meslek kurallarının ciddiyetle uygulanmasının güvence altına almak en önemli önceliklerimizden olacaktır. 
Baromuzda avukat hakları merkezi başta olmak üzere tüm kurum ve komisyonları, kurumsal yapıya uygun yönergeler doğrultusunda sistamatik hale getirerek  etkinleştireceğiz. Meslektaşlarımızın karşılaştığı her türlü hukuki ve mesleki sorun karşısında hızılı ve etkili bir müdahalede yapı oluşturacağız. Mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımızın yanında olarak bu süreci birlikte yürütmekle beraber onlara gelir sağlayacak projeler geliştirerek güçlü bir  başlangıç yapmalarını sağlayacağız. Nitelikli bir şekilde sisteme dahil edilmeleri için etkin staj eğitimi ile birlikte gerekli tüm meslekiçi eğitimleri uygulamalı olarak vereceğiz. Adli Yardım ve CMK hizmlerinde pozitif ayrımcılık yaparak öncelikli destek vereceğiz.İlk adli yardım görevlendirmelerinde ise peşin ödeme yapılmasını sağlayacağız. Büro açma imkanı olmayan kıymetli meslektaşlarımıza büro alanları oluşturarak faaliyetlerini yürütmelerini rahatca yürütmelerini sağlayacağız. Meslektaşlarımızı sadece meslekiçi eğitimleri ile değil, aynı zamanda sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerle bir araya getirerek ayriyet duygusunu pekiştireceğiz. Bugüne kadar baromuza hizmet etmiş tüm başkanlarımızın taşıdığı bu kutsal meşaleyi bir adım öteye taşımak olacak.
Baromuzun dijitalleşmesini ve modernnizasyonunu sağlayarak tüm meslektaşlarımızın kolayca erişebileceği güncel ve etkin hizmetler sunacağız. Baromuz da uygun çözümler üretecek, Meslektaşlarımızın işlerini kolaylaştıracağız. Hep birlikte inşaa edeceğimiz Baro'nun güçlü kurumsal kimliği ve nitelikli üye yapısı, meslektaşlarımızın tüm kurumlarda itibar görmesini ve işlerinin kolaylaştırılmasını sağlayacağız. Avukatlarımız tüm faaliyetlerinde baromuzun gücünü arkasında hissederek çalışarak, baromuzun desteğ ile her tülü mesleki faaliyeti öz güvenle yürütecektir. Kurumsal gücümüz meslektaşlarımıza sadece itibar değil, normal hayatlarında da somut avantajlar kazandıracaktır. 
Kıymetli meslektaşlarım Erzurum Barosu'nu hep birlikte daha güçlü, daha etkin ve daha güvenilir bir kurum haline getirebiliriz. Baromuzun sadece bir temsil makamı değil, aynı zamanda her birinizin yanında yer alan güçlü bir detsek kaynağı olması için bu onurlu yola çıktım. Sizlerin desteği ile Avukatlık mesleğinin hak ettiği saygınlığı yeniden kazandırmak ve hep birlikte geleceğe güvenle bakmak için çalışacağım.
Meslektaşlarımızın birbirleri ve baro arasındaki aidiyetini daha da üst seviyelere çıkarmak. Katılımcı, şeffaf ve meslektaşlarımızın görüş ile beklentilerini önceleyen bir yönetim anlayışı sunmak. Baromuz ile Türkiye Barolar Birliği arasındaki iletişim ve işbirliğini geliştirmek. Avukatların mesleki yaşamlarındaki ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiğimiz çevreci ve pratik projelerimiz ile mesleki ihtiyaçlara somut çözümler sunmak. Bunlarla birlikte ‘Ben değil biz olduğumuz’, birlikte akıl ürettiğimiz ve omuz omuza çalıştığımız bir süreç geçirmek ve az önce belirttiğim amaçları hep birlikte gerçekleştirmek için tüm meslektaşlarımın desteğinin, varlığının ve katkısının çok önemli olduğunu belirtmek isterim.
 Bu yolda siz kıymetli meslektaşlarımızın güvenine desteğine talibim. Hep birlikte adaletin ve hukukun gücünü daha ileriye taşıyalım. Hep birlikte yeni bir baro inşa edelim.'

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25