AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın gözü kulağı gençlerin üzerinde... Gençlere şefkat elini uzatan Bakanlık, bu sayede gençlerin istihdam edilmesini hedefliyor. Geçen yıl 3 bine yakın kimsesiz genci kamuda işe yerleştiren Bakanlık, yeni kadrolar için harekete geçti. Türkiye'de koruma altında bulunan yüzlerce genç daha iş hayatına kazandırıldı. Her yıl, çocuk esirgeme yurtlarında büyüyen binlerce gencin kamuda istihdam edilmelerini sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yeni bir çalışma daha... Geçtiğimiz yıl 3 bine yakın genci işe yerleştiren Bakanlık, 2015 kadroları için de harekete geçti. Tüm Türkiye'de kimsesiz gençlerin işe yerleştirilmesi için yeni bir çalışma başlatıldı.
EĞİTİM VE YETENEĞE GÖRE
Tüm illerin valiliklerine yazı gönderen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, devlete bağlı çocuk esirgeme yurtlarında büyüyen ve reşit olan gençlerin isimlerinin bildirilmesini istedi. Valiliklerden gelen bilgileri değerlendiren Bakanlık, gençlerin eğitim ve yeteneklerini de dikkate alarak, istihdam alanları konusunda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile bağlantıya geçti. Devlete bağlı yetiştirme yurtlarında büyüyen gençler, kamu kurumlarından açılacak yeni kadrolar kapsamında istihdam edilecek.
İş hayatına uyum semineri
İş hayatına atılan gençlerin mesleki eğitimlerini de yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üstlendi. Gençlerin kamuda işe yerleştirildikleri illerde Bakanlık taşra teşkilatları tarafından 'İş Hayatına Uyum Seminerleri' düzenlenmesi kararı alındı. Planlanan bu çalışma kapsamında gençler yaz boyunca, protokol ve görgü kurallarından, bütçe yönetimine kadar pek çok konuda çeşitli eğitimlere tabi tutulacak.
Hangi eğitimler verilecek?
Gençler, 'etkili iletişim ve beden dili','insan ilişkileri ve öfke kontrolü', 'Stresle baş etme yolları', 'Bilinçsiz para harcama, kredi kartı kullanımı, kefil olmanın doğuracağı sonuçlar', 'Devlet malını koruma", 'kamu görevlilerinin hakları ve sorumlulukları' gibi pek çok konuda ders alacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.