• BIST 9774.4
  • Altın 3264.57
  • Dolar 36.005
  • Euro 37.1652
  • Erzurum -20 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 3 °C

Başkan Sekmen Erol Yarar’ın açıklamalarını da değerlendirdi.

Başkan Sekmen Erol Yarar’ın açıklamalarını da değerlendirdi.
Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın açıklamalarını da değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Hiçbir milletvekilinden bu süreçte engelleme görmedik aksine hepsinin çok desteği oldu”dedi.

Başkan Sekmen, toplantıda Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın “Erzurum milletvekilleri şehrin aleyhine çalışıyor” açıklamalarını değerlendirdi. Bu süreçte hiçbir milletvekilinden engelleme veya pres görmediklerini ifade eden Sekmen, “Bakış açısı şöyle oldu. O, bir an önce Palandöken’in belediyeye verilmesini istiyor. O da kendi açısından haklı. Bu seneyi kaybettik seneye kaybolmasın diye bir düşüncesi var.  Bizim temsilcimiz İçişleri eski Bakanımız Efkan Bey. Kendisi büyük gayret gösterdi. Dedi ki, ‘Bu yaklaşık 12, 13, 14 milyon liralık bir yatırım. Bu yatırımı özelleştirme yapsın.’ Bu arada da özelleştirme o tesisi ihaleye çıkarttı ya da çıkaracak. Ondan sonra bakalım talip olacak mı? Ondan sonra devralınılacak. Orada su tutmayan bir gölet var, o göletin yapımı bakımı tamamlanacak. Bu arada telesiyejlerdeki bazı arızalar giderilecek. Tamamlandıktan sonra bize devredilecek. Onun için bir gecikme söz konusu.  Bakın biz buraya talip olurken buradan şahsi olarak belediyemize bir menfaat sağlama değil, bir an evvel bu tesisleri hazır hale getirerek gelen insanların buradan mutlu ayrılmalarını sağlamak. Bir yıl evvel gelmeden önce bu sorunlar vardı, bu gün yine var. Böyle devam ederse bu sorunlar uzayabilir, hatta artabilir. Bunun için orada Federasyon başkanımızın ifadesi ‘Bir an evvel neden verilmiyor’ şeklinde bir tepki olabilir. Cumhurbaşkanımız bizzat bana ‘Kendine güvenebiliyorsan burayı al, buranın bir takım giderleri olur’ Başbakanımızda zaten talimat verdi fakat iki arada bir derede kaldık. Nedeni de o bütçeyi kullanalım mı, kullanmadan devir mi alalım? Madem bir imkan, yarın bize de sorarlar ‘Madem böyle bir imkan vardı, kullanmadanız da devraldınız’ diye. Biliyorsunuz, siyaset biraz iki tarafı da sıkıntılıdır. Bunun için biz dedik ki, biz talip olduk. Burada kararlığımız gösterdik. Böyle bir imkan var değerlendirilsin bir an evvel. Biz bir an evvel alalım ve süratli bir şekilde bu tesisleri toplumun, ulusal ve uluslar arası düzeyde gelen turistlere hazır hale getirelim.”

"MİLLETVEKİLLERİNİN ENGELLEMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Yarar’ın açıklamalarıyla ilgili olarak da bu konuya iyi niyetle bakmaya çalıştığını belirten Başkan Sekmen, "Milletvekilleri engel oldu" açıklamasının ise doğru olmadığını belirterek, “Biz  hiçbir milletvekilimizden bu konuda bir engelleme, muhalefet veya   defans görmedik. Aksine hepsi işin çözümü için çok gayret ettiler. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız  ve Başbakanımızın talimatının dışında da kimsenin hareket etmesi  mümkün değildir” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25