Türkiye Kayak Federasyonu, ülkenin olimpiyatlardaki sıralamasını yükseltmek için altyapıya yatırım yapmaya başladı Düzenlenecek kurslar ile önce sporcu yetiştirecek antrenörler eğitilecek ardından 2014 Dünya Gençler Biatlon Şampiyonası, 2016 Dünya Yıldızlar Şampiyonası ile 2018 olimpiyatlarında madalya.
Türkiye Kayak Federasyonu, ülkenin olimpiyatlardaki sıralamasını yükseltmek için altyapıya yatırım yapmaya başladı.
Federasyon tarafından düzenlenecek kurslarla önce sporcu yetiştirecek antrenörler eğitilecek ardından 2014 Dünya Gençler Biatlon Şampiyonası, 2016 Dünya Yıldızlar Şampiyonası ile 2018 olimpiyatlarında madalya aranacak.
Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Biatlon Sorumlusu Mustafa Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belirledikleri hedefi yakalamanın yolunun antrenörlerden geçtiğini söyledi.
Yetenekli sporcuları keşfetmenin ve onları olimpiyatlara göndermenin başarıyı getirmeye yetmeyeceğini belirten Kılıç, şöyle konuştu:
"Dünyada marka olmak istiyorsak bunun yolu her ilde bir antrenörümüzün olmasını sağlamaktır. Federasyon olarak antrenör kursları başlatarak illerde seminerler vermeye başladık ve bu eğitimlere katılıp başarılı olanlar sertifikalarını alacak. Türkiye'de biatlon yeni olmasına rağmen çocuklarımızı olimpiyatlara hazırlayacak antrenörümüz yok. Ülkemizi dünya sıralamasında ilk 50'nin içerisine sokmak ve dünya markası olmamız için kendi antrenörlerimizi çok yetiştirmemiz lazım. Federasyon olarak önümüzdeki yıllarda kısa, orta ve uzun vadeli olarak hedeflerimiz var. En kısa hedef 2015'te yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası'na büyük bir katılım sağlamak."
Kılıç, belirledikleri hedeflere yakaladıklarında madalyaya giden kapıyı aralayacaklarını dile getirdi.
Bugüne kadar biatlonda 4 sporcuyla hiçbir zaman olimpiyatlara katılamadıklarını hatırlatan Kılıç, şunları kaydetti:
"2016 Yıldızlar Şampiyonası'nda ise madalya hedefliyoruz. 2018 olimpiyatlarına en az 4 sporcuyla katılacağız ve bu sadece biatlon dalında olacak. Olimpiyatlara, Türkiye Kayak Federasyonu olarak bugüne kadar 2 kayaklı koşucu, 2 alpçi ile toplam 4 sporcu katılmıştı. Biz sadece 4 biatloncuyla katılıyoruz ve burada hedefimiz sıralamada ilk 50'yi yakalamak. İnşallah bu hedeflerin ardından yetiştirilen sporcu ve antrenörlerle 2020'de ise inşallah madalyalar gelecek. Tabii ki bu başarıların sırrı çocuklarımızı yetiştirecek antrenörlerden geçiyor. Belgeli antrenörümüz yok. Ben yıllardır bu spor branşının içerisindeyim ve eylül ayında yapılacak kurslara katılacak olanlara belgesini vereceğiz. Onlarda illerde biatloncu yetiştirecek. Türkiye Milli Takımı'nın kampına bundan sonra 150 biatloncunun katılması sağlanacak. Bu sayı çocuklarımızda tatlı bir rekabet havası oluşturup, arkadaşlık, dostluk getirecek ve moral motivasyonları yüksek olunca da madalya kendiliğinden gelecek."
Türkiye Biatlon Milli Takımı sporcularından Orhan Gazi Civil de geçtiğimiz yıllarda elde ettiği başarılara yenilerini ekleyerek, ülkemizin başarı çıtasını yükseltmek için çalışmaya devam edeceğini söyledi.
Biatlon takımında 6 yıldır bulunduğun belirten Civil, "İlk defa dünya şampiyonasında yarıştım. 3 kez ülkemi temsil ettim olimpiyatta ve daha iyi dereceler elde etmek için hedeflerimiz var. Büyük destekler ve projeler var. Bu projeler devam ettikçe başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum" dedi.
Milli takım sporcularından Ahmet Üstüntaş ise olimpiyat yolunda devam eden çalışmalarda morallerinin yüksek olduğunu vurgulayarak, "Finlandiya'daki dünya şampiyonasında hedefim başarılı olmak ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek" şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.