Eski dönemlerde gerek eğitim gerekse tarım yapmak amacıyla kullanılan makine ve teçhizatların yer aldığı Tarım Müzesinin ilk ziyaretçileri olan çocuklar tarım aletlerinin kullanım alanları ve tarım ürünlerinin işleniş serüvenini ilgiyle takip etti. Atatürk Üniversitesi kampüsünde eğitim veren Sabancı İlkokulu ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinden oluşan 120 kişilik gurup, geniş bir envantere sahip olan Tarım Müzesini gezerek geçmiş dönemlerdeki tarım usulleri ve kullanılan aletler hakkında bilgi aldı.
Öğrencilere Tarım Müzesi eserleri ile tarım geçmişini detaylarıyla anlatan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Çalmaşur, müzenin ilk ziyaretçilerinin minik öğrenciler olması hasebiyle mutluluk duyduklarını söyledi. Toplumdan her kesimin gelip göreceği ve aynı zamanda kurumsal hafızayı diri tutacak olan Tarım Müzesinin, özellikle eski tarım aletlerini göremeyen ve tarım ürünlerinin işlenişini yeni öğrenen çocuklar için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Dekan Çalmaşur, müzenin gelecek nesiller için önemli bir değer olduğunu aktardı.
Prof. Dr. Çalmaşur: “Burada gördüğünüz her alet 40 yıl önce, 50 yıl önce, 100 yıl önce kullanılıyordu. İnsanlar bu aletlerle tarlalarını ekip biçiyordu. Toplumlar o kadar hızlı bir şekilde değişiyor ki, bu değişime karşı koymak imkânsız hale geliyor. İşte bu müze bizi biz yapan, nereden nereye ulaştığımızı gösteren, kültürel birikimimizin muhafaza edilerek koruma altına alındığı ve gelecek nesillere de tarihi bir bilinç oluşturacak bir yatırımdır. Bu yatırımın hayata geçirilmesinde büyük emeği olan ve desteklerini sürdüren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ediyor, müzemize 7’den 70’e herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Çalmaşur ; “Kurumsal hafıza diri tutulacak”
Atatürk Üniversitesi tarafından, Ziraat Fakültesi Dekanlık binası karşısında yer alan Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümü binasında Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı tarafından açılışı yapılan Tarım Müzesi, ilk ziyaretçilerini ağırladı.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ETÜ kapısını 60 yaş üzeri öğrencilere açıyorErzurum Teknik Üniversitesi, “60+ Tazelenme Üniversitesi” programı ile kapılarını 60 yaş ve üzeri öğrencilere açıyor.
Köklü iki üniversite arasında akademik iş birliği görüşmesiAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversiteler arası iş birliğini güçlendirmek amacıyla Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.
ETÜ’den iklim değişikliği adımıETÜ ile Bath Üniversitesi arasında akademik iş birlikleri tüm hızıyla devam ediyor.
Rektör Hacımüftüoğlu’ndan Roketsan ile işbirliği vurgusuAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Başkent Ankara’da çeşitli temaslarda bulunarak önemli görüşmeler gerçekleştirdi.
- 11:34 - KUDAKAF’25 için hazırlıklar sürüyor
- 11:10 - İMSİAD Başkanı Demir: "Kentsel dönüşüm insanların inisiyatifine bırakılmamalı"
- 11:06 - Erzurum’da 296 işletmeye denetim
- 11:04 - İşte Erzurum'un Milli Eğitim karnesi
- 11:00 - ETÜ kapısını 60 yaş üzeri öğrencilere açıyor
- 10:56 - Erzurum GSİM’den karne hediyesi
- 10:23 - Asya Dizilerinde Sürükleyici Yolculuk: Kendinizi Keşfedin
- 16:54 - Kayseri Şehirler Arası Evden Eve Nakliyatta Kalite Standartları
- 16:38 - Bacasız: Özgürlük ve Konfor Bir Arada!
- 16:27 - Evcil Hayvanlar: Sadık Dostlarımız Hakkında Her Şey
- 16:25 - Metin2 PVP Serverler: Hangi Sunucu Sana Uygun?
- 16:24 - Excellence Awaits: Top Turkish Universities for Global Students
- 14:39 - Erzurum'da gönüller dualarda buluştu...500 yıllık 1001 Hatim geleneğinin duası gerçekleştirildi
- 14:35 - Tekman’da ot yüklü traktör iş makinası desteğiyle kurtarıldı
- 14:26 - Erzurum'da 176 bin 474 öğrenciye ara tatil
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.