Eski dönemlerde gerek eğitim gerekse tarım yapmak amacıyla kullanılan makine ve teçhizatların yer aldığı Tarım Müzesinin ilk ziyaretçileri olan çocuklar tarım aletlerinin kullanım alanları ve tarım ürünlerinin işleniş serüvenini ilgiyle takip etti. Atatürk Üniversitesi kampüsünde eğitim veren Sabancı İlkokulu ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinden oluşan 120 kişilik gurup, geniş bir envantere sahip olan Tarım Müzesini gezerek geçmiş dönemlerdeki tarım usulleri ve kullanılan aletler hakkında bilgi aldı.
Öğrencilere Tarım Müzesi eserleri ile tarım geçmişini detaylarıyla anlatan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Çalmaşur, müzenin ilk ziyaretçilerinin minik öğrenciler olması hasebiyle mutluluk duyduklarını söyledi. Toplumdan her kesimin gelip göreceği ve aynı zamanda kurumsal hafızayı diri tutacak olan Tarım Müzesinin, özellikle eski tarım aletlerini göremeyen ve tarım ürünlerinin işlenişini yeni öğrenen çocuklar için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Dekan Çalmaşur, müzenin gelecek nesiller için önemli bir değer olduğunu aktardı.
Prof. Dr. Çalmaşur: “Burada gördüğünüz her alet 40 yıl önce, 50 yıl önce, 100 yıl önce kullanılıyordu. İnsanlar bu aletlerle tarlalarını ekip biçiyordu. Toplumlar o kadar hızlı bir şekilde değişiyor ki, bu değişime karşı koymak imkânsız hale geliyor. İşte bu müze bizi biz yapan, nereden nereye ulaştığımızı gösteren, kültürel birikimimizin muhafaza edilerek koruma altına alındığı ve gelecek nesillere de tarihi bir bilinç oluşturacak bir yatırımdır. Bu yatırımın hayata geçirilmesinde büyük emeği olan ve desteklerini sürdüren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ediyor, müzemize 7’den 70’e herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Çalmaşur ; “Kurumsal hafıza diri tutulacak”
Atatürk Üniversitesi tarafından, Ziraat Fakültesi Dekanlık binası karşısında yer alan Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümü binasında Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı tarafından açılışı yapılan Tarım Müzesi, ilk ziyaretçilerini ağırladı.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Rektör Hacımüftüoğlu: “Öğretmenler toplumumuzun en değerli yapı taşlarıdır”Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Atatürk Üniversitesi’nde milli teknoloji atölyesi kurulacakTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Başkanı (BİTO) Ömer Kökçam, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu ziyaret ederek Milli Teknoloji Atölyesi kurulması planına dair iş birliği sürecini başlattı
ETÜ’de kadına yönelik şiddete dikkat çekildiErzurum Teknik Üniversitesi’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet Semineri düzenlendi.
'Kerkük'te nüfus sayımı üzerinden Türk varlığına darbe girişimi'Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türk tarihi ve kültürü açısından çok önemli bir şehir olan Kerkük'ün içerisinde barındırdığı Türkmen nüfusu ile günümüzde de Türk milleti açısından kıymetini muhafaza ettiğini anlattı
- 17:46 - Evde Serum Takviyesi ile Hastane Sırası Beklemeye Son!
- 17:45 - Kargo Poşetleriyle Güvenli ve Şık Teslimatlar: GoodPack
- 17:44 - "Bütçenizi Sarsmayan Çözümler: Ucuz Hosting Hosttepe'de"
- 17:43 - Fenobom Rehberliğiyle Trendyol’da Akıllı Alışveriş Yapın: “Sepete Ekleme Satın Al” Taktikleri
- 17:10 - GAZETECİ YAZAR VAHDET NAFİZ AKSU YAZDI: 'SEVGİLİ ÖĞRETMENLERİMİZLE HASBİHÂL '
- 17:08 - Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in kaleminden: 'Bölgenin Şifa Kapısı oldular..'
- 17:06 - Başkan Özsoy’a ziyaret
- 16:47 - Gençlik Spor Voleybol Kulübü, Play-off yolunda ilerliyor
- 16:43 - Erzurum’da öğretmenler yemin etti
- 16:40 - Öğretmenler Günü'ne özel şarkı, büyük ilgi gördü
- 16:36 - Erzurum'da “Nesilden Nesile Öğretmen Buluşması”
- 16:34 - Sekmen: “Öğretmenlik; fedakârlık, sabır ve özveri demek”
- 16:30 - Erzurumspor FK: 1 - Fatih Karagümrük: 3
- 10:55 - Erzurumlu tatlıcıdan 1000 öğretmene tatlı ve pasta ikramı
- 10:51 - Erzurum polisinden minik kalplere küçük dokunuşlar
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.