• BIST 9977.94
  • Altın 3091.272
  • Dolar 35.4118
  • Euro 36.3931
  • Erzurum -8 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 2 °C

Dadaş Rektör tekrar atandı…

Esat Bindesen

Manas Üniversitesi, Kazakistan ve Kırgızistan arasında ortaklaşa kurulmuş bir Türk üniversitesi olarak, Orta Asya’nın önde gelen eğitim kurumlarından biridir.

2021 yılında bu seçkin üniversiteye rektör atanan Ceylan, üniversitenin akademik vizyonunu geliştirmek, öğrencilere ve akademisyenlere uluslararası fırsatlar sunmak ve Orta Asya-Türk dünyası arasındaki akademik iş birliğini güçlendirmek için pek çok başarılı projeye imza atı. Bu önemli bilim yuvasını Orta Asya’nın önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri haline getirmeyi başardı.

Bilimsel donanımı, yönetim becerisi  ve  mütavazı kişiliği ile bulunduğu her görevde üstün başarılara imza atan kıymetli hemşehrimiz Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’ın tekrar rektör atanması, isabetli bir karar olmuştur.

Bu arada “Dadaş Rektör” lakabıyla anılan hocamız, özellikle kültürel mirasın korunması ve akademik araştırmaların teşviki konularında yaptığı önemli çalışmalarla da dikkat çekiyor.

İnsani ilişkileri başta olmak üzere, akademisyen- rektör, rektör- öğrenci ilişkileri de onun kişiliğinin güzelliği ile örtüşüyor.

*

İlk iş olarak Rektör Ceylan, Manas Üniversitesi’nde akademik araştırmalara ciddi önem vererek görevine başlamış.

Üniversitenin bilimsel yayın kapasitesinin artırılmasında büyük emeği olan Prof. Dr. Ceylan, öğretim üyelerinin uluslararası dergilerde yayın yapmalarını desteklemek amacıyla araştırma fonları oluşturarak, uluslararası konferanslara katılımı teşvik ederek önemli küresel açılımlara öncülük etmiş.

Bu çabalar sayesinde üniversite, bölgesinde ve dünya çapında akademik alanda daha fazla tanınır konuma ulaşmış.

Özellikle Türk dünyası tarihi ve kültürüne yönelik araştırmalarıyla tanınan Rektör Ceylan, bu mirası yaşatmak ve bölgedeki öğrencilere kültürel bağlarını kuvvetlendirme fırsatı sunmak adına çeşitli projelerinde geliştirilmesine öncülük etmiş.

Bu bağlamda, üniversitede düzenlenen seminerler, paneller ve kültürel etkinliklerle de öğrencilerin Türk tarihi ve kültürü hakkındaki bilgilerini artırdığı da bir gerçek.

Üniversitede uluslararası bağlantılarını güçlendirmek adına da önemli çalışmalar yapıldığı da bilinmekte.

Öte yandan, Türk dünyası üniversiteleriyle imzalanan iş birliği anlaşmaları ve değişim programları sayesinde, üniversitenin uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği artmış, bu çalışmalar, öğrencilerin ve akademisyenlerin farklı kültürlerle tanışmaları ve uluslararası düzeyde eğitim görmeleri sağlanmış.

Teknoloji ve Yenilikçilik Odaklı Projelere de kapısını hiç kapatmayan Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, üniversitenin eğitim ve araştırma altyapısının güçlendirilmesi konusunda da önemli adımlar atarak üniversitede modern laboratuvarlar kurulmuş, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökebileceği altyapı hazır hale getirilmiş.

Ayrıca, üniversitenin çeşitli bölümlerinde dijital dönüşüm projeleri hayata geçirilerek ve uzaktan eğitim sistemleri geliştirilmiş.

Üniversitenin fiziki anlamda gelişmesi, mükemmel bir yerleşkeye sahip olması da takdire şayan bir başarı.

*

Bir döneme sığdırılan bu başarıları özetlerken hiç mübalağa etmiyorum.

Kısaca şunu söylemek isterim;

Görev 2021 yılında kendisine verilmişti, o görevini çok iyi bir şekilde yaptı. Görev bir kez daha ehline verilmiş oldu.

Hayırlı uğurlu olsun…

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25