Down Sendromlu bireylere yönelik farkındalığın artırılması amacıyla ETÜ Yaşam Merkezinde düzenlenen etkinliğe ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Genel Sekreter Doç. Dr. Tuba Yetim, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Elanur Yılmaz Karabulutlu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim ile çok sayıda akademik personel ve öğrenci katıldı.
Moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Nurgül Karakurt’un yaptığı panelin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan ETÜ Rektörü Bülent Çakmak, Down Sendromlu bireylerin toplumdaki yerini ve önemini vurgulayarak: “Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, aksine bir ayrıcalıktır. Bildiğiniz gibi sıradan bir insan vücudunda 46 kromozom bulunuyorken Down Sendromlu insanlarda ise kromozom sayısı 47. Bu durum onları bir adım öne geçiriyor. Toplumda Down Sendromlu bireyler genel olarak engelli gibi görülse de sadece özel gereksinimleri var ve bizden pek çok noktada daha öndeler. Bu nedenle bizler onların farkına vararak onları toplumsal süreçlere dahil etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle böylesine anlamlı bir günde panelimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Rektör Çakmak’ın ardından kürsüye çıkan Dr. Öğretim Üyesi Nurgül Karakurt Down Sendromlu bir bireyin ebeveyni olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek yaşadığı tecrübeleri dinleyicilere aktardı.
Daha sonra Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Mehmet Işık, down sendromlu çocukların özel öğretmeni olmanın nasıl bir duygu olduğunu dile getirerek, özel gereksinimli bireylerin topluma kazandırılması için hangi eğitim süreçlerinden geçmesi gerektiğini ve kazanması gereken becerileri anlattı.
Özel Sporcular Milli Takım Antrönörü İsmail Güler down sendromlu çocuklar için beden eğitiminin çok önemli bir yer tuttuğunun altını çizerek, kararlılıkla ve doğru tekniklerle antrenman yaptırıldığında özel gereksinimli çocukların engel tanımadan çok büyük başarılar kazanabileceğini belirtti.
Son olarak down sendromlu çocuklara fırsat verildiğinde her alanda kendilerini gösterebileceğini söyleyen Palandöken Özel Eğitim Okulu Müdürü Hacer Türk ise, Mutlu Kafede çalışan çocukların sevgi ve ilgiyle el sanatlarından gastronomiye kadar birçok farklı alanda son derece güzel ürünler çıkartabildiğini ifade etti.
Panel, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin down sendromuna yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla pankartlarını sergilenmesi ve Mutlu Kafede çalışan down sendromlu çocukların hazırladığı serginin gezilmesiyle sona erdi.
Dünya Down Sendromu Günü Farkındalık Etkinliği ETÜ’de Düzenlendi
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Paneli düzenlendi.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ETÜ’lü milli güreşçiden ordular arası dünya şampiyonasında bronz madalyaErzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Adil Mısırcı, Ordulararası Dünya Şampiyonası’nda bronz madalyanın sahibi oldu.
Vakıf Okulları Öğretmenleri, 24 Kasım’da bir araya geldiAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları tarafından düzenlenen özel etkinliğe katıldı.
Rektör Hacımüftüoğlu: “Öğretmenler toplumumuzun en değerli yapı taşlarıdır”Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Atatürk Üniversitesi’nde milli teknoloji atölyesi kurulacakTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Başkanı (BİTO) Ömer Kökçam, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu ziyaret ederek Milli Teknoloji Atölyesi kurulması planına dair iş birliği sürecini başlattı
ETÜ’de kadına yönelik şiddete dikkat çekildiErzurum Teknik Üniversitesi’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet Semineri düzenlendi.
'Kerkük'te nüfus sayımı üzerinden Türk varlığına darbe girişimi'Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türk tarihi ve kültürü açısından çok önemli bir şehir olan Kerkük'ün içerisinde barındırdığı Türkmen nüfusu ile günümüzde de Türk milleti açısından kıymetini muhafaza ettiğini anlattı
- 20:37 - Erzurum'da okulların tatili bir gün daha uzatıldı
- 19:19 - Türk Kızılay Erzurum Ekibinden Yolculara İkram Desteği
- 18:04 - Uzundere’de son 40 yılın en yoğun kar yağışı hayatı felç etti
- 15:48 - Büyükşehir’in kar timleri iş başında
- 15:45 - Erzurum’da ‘’Şiddetle mücadelede el ele’’ programı
- 15:42 - Erzurum kara teslim oldu
- 15:38 - ETÜ’lü milli güreşçiden ordular arası dünya şampiyonasında bronz madalya
- 15:35 - Prof. Dr. Eroğlu TGCD'nin yeni başkanı oldu
- 15:31 - Erzurum’da ‘Nesilden nesile öğretmen buluşması
- 15:27 - Okulda güreş salonu açtılar
- 15:22 - Çalışma hayatına nefes aldıracak Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP) Türkiye’de ilk kez ETSO’da imzalandı
- 14:54 - Altın Kelepçeler: Geleneksel Dokunuşla Modern Stil
- 14:52 - Enerji Tasarrufu ve Performans İçin Bosch Çamaşır Makinesi Bakımı
- 13:32 - Dive into Adventure with Unblocked 76 Games on Symbaloo
- 13:31 - MacBook Tamiri: Hızlı ve Güvenilir Hizmetin Adresi ElmaDükkanı
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.