Filografi kurs eğitmeni Aynur Can, kursiyerlerinin yaptıkları çalışmalarla hem sanatsal faaliyetlerde bulunduklarını hem de ailelerinin bütçelerine katkı sağladığını belirtti.
Can, “Öncelikli olarak kullanılan malzemelerden başlamak gerekirse sıkıştırılmış 12 mm. kavak denen suntaya benzer blok, yine 0,30 mm. kalınlığında bakır iplik, Filografi’de kullanılmak üzere özel Filografi çivisi, 2.8 mm, kalınlığında fileks ayna, kadife, deri ve süvet, ayrıca çakma aparatı olarak kullanılan mıknatıslı aparat bu aparatın kullanılmasının sebebi çiviler aynı ölçüde ve düz şekilde çakılması içindir, malzemenin yapım aşamasına gelince, önce yapılmak istenen obje ayarlanıyor. Sonra tahta ayarlanıyor. Objeye uygun kumaşı zımbalıyoruz, kumaş üzerine deseni yerleştiriyoruz bantlıyoruz. Bantlamanın sebebi söküm aşamasında kolaylık olsun diyedir. Objeye özellikli çiviler ve mıknatıslı aparat ile çakma işlemi yapılıyor. Kullanılan çiviler normal cam çivisi değil 2 cm. 1.5 mm. Özel paslanmaz çelik çivilerdir. Malzemelerin tamamını kurum karşılıyor. Kursiyerler kursumuza gelerek hem boş vakitlerini değerlendiriyorlar hem de ev veya yol harçlıklarını karşılıyorlar, kursumuza gelmek isteyen bayan veya erkek olsun boş vakitlerini değerlendirsinler” diye konuştu.
Her yaştan kursiyer bu kurslara müracaat ederek hem el becerilerini geliştiriyor hem de aile bütçelerine katkı sağlamaya devam ediyorlar. Pandemi döneminde esnek olarak devam eden çalışmalarda birbirinden güzel ürünler yapan bayanlar yaptıkları tablolar ise görenleri büyülüyorlar.
El emeklerini sanata dönüştürüyorlar
Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mümtaz Turhan Mahallebaşı Meslek Edindirme (ESMEK) Kültür Merkezinde Filografi kursundaki kadın kursiyerlerin çalışmaları büyülüyor.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
BİR AKSİYON ADAMI GÜVEV SABUNCUHızlı Güven lakabı ile tanınan Güven Sabuncu, Erzurumlu bir eski kabadayıdır.
Erzurum’un ilk “Yöresel ürünler” köşesi hizmete girdiErzurum’un ilk “Yöresel ürünler” köşesi hizmete girdi
Tarımsal destekler üretimi teşvik ediyorAtatürk Üniversitesi’nden Tuba Karabacak, Murat Külekçi ve Melih Okcu, Erzurum’da tarımsal desteklerin bazı yem bitkilerinin maliyeti üzerindeki etkisi üzerine bir araştırma yaptı.
Kara çaylaklar özgürlüğe uçtuDoğa Koruma Milli Parklar 13. Bölge Müdürlüğü veterinerleri bakımını yaptıkları kara çaylak kuşlarını doğaya bıraktı.
- 18:22 - BİR AKSİYON ADAMI GÜVEV SABUNCU
- 18:16 - Erzurum’un ilk “Yöresel ürünler” köşesi hizmete girdi
- 14:19 - ETÜ’lü milli güreşçi Türkiye Güreş Şampiyonası’ndan gümüş madalya ile döndü
- 14:15 - Jandarmadan FETÖ/PDY operasyonu
- 14:12 - Faciayı köydeki köpekler önledi
- 14:08 - Sylla Cheickne Erzurumspor’da
- 14:04 - Filenin dadaşları lig periyodunu şampiyon tamamladı
- 12:37 - İspir’de korkutan yangın
- 12:33 - Tarımsal destekler üretimi teşvik ediyor
- 11:06 - Kara çaylaklar özgürlüğe uçtu
- 11:02 - Meteorolojiden buz ve don uyarısı
- 10:59 - Erzurum’da her mahalleye gönüllü arama kurtarma
- 10:55 - Erzurum'da Miraç Kandili coşkusu
- 19:59 - Erzurum’da iki mevsim bir arada
- 19:56 - Şehit Taha Nergiz, Erzurum’da dualarla anıldı
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.