• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Emekliye müjdeli haber! SGK resmen anlaştı, indirim geliyor

Emekliye müjdeli haber! SGK resmen anlaştı, indirim geliyor
SGK, 16 milyon emeklinin yüzünü güldürecek indirimler için 5 bin 500'den fazla işletmeyle anlaşmalar yaparak kampanyaları tüm yurda yaydı.

Emekliler otelden şarküteriye, beyaz eşyadan terziye, gözlükten işitme cihazına kadar pek çok hizmetten yüzde 5 ile 50 arasında indirimli yararlanacak. İşte detaylar...

On altı milyon emekliye sağlıktan ulaşıma, sosyal imkânlardan kültürel faaliyetlere kadar birçok alanda avantaj sağlayacak indirimler tüm yurda yayıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il müdürlükleri aracılığıyla 5 bin 500'den fazla özel işletmeyle anlaşmalar yaptı.

Her ilde emekliler akaryakıt istasyonundan kafeye, giyimden hırdavata, aksesuvardan sağlığa, otelden şarküteriye, beyaz eşyadan terziye, emlakçıdan kuyumcuya, gözlükçüden işitme cihazına kadar pek çok işyerindeki hizmetlerden indirimli yararlanacak.

İndirimler yüzde 5 ila 50 arasında değişiyor. Emekliler, yaşadıkları illerde hangi işletmelerin, ne oranda indirim sağladığını 'emekliler.gov.tr' adresinden görebiliyor.

81 ilde SGK il müdürlükleriyle anlaşma yapan özel şirketler arasında termal oteller ile optikçiler ve işitme cihazı satan firmalar dikkat çekiyor. Özellikle emekli vatandaşların belirli bir yaş sonrasında en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerde ve sağlık hizmetlerinde de indirimli kampanyalar uygulanıyor.

Birçok ilde termal oteller emekliler için indirim avantajını yüzde 50'ye çıkarmış durumda. Bazı belediyelerde su ve şehiriçi ulaşım tüm emeklilere ücretsiz sağlanırken, bazılarında ise çocuklarına düğün yapmak isteyen emeklilere yüzde 30 indirim uygulanıyor.

İNTERNETTEN GİYİME... 

SGK ile protokol imzalayan Türk Telekom, TTNET'ten emeklilere özel yüzde 10 indirim yapıyor. Sarar giyim mağazaları emeklilere yüzde 30 indirim uyguluyor. Aras Kargo tüm emeklilere Türkiye geneli kargo gönderimlerinde yüzde 15 indirim sağlıyor.

PTT Kargo da maaşını bankadan alanlara ücretsiz her türlü finansal desteği sağlamanın yanı sıra, konuta maaş ödemesi gerçekleştiriyor. Pttkart'lara gıda, giyim harcamalara karşılık, nakit ücret iadesi yapılıyor. İşbir Yatak da emeklilere alışverişlerinde yüzde 20 net indirim sağlıyor.

THY % 15, TCDD % 10 

"Türkiye Yüzyılı Emektarları" projesi kapsamında Türk Hava Yolları (THY) 60 yaş üzeri emekliler için yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarda yüzde 15 indirim uyguluyor.

Otobüs yolcu biletlerinde mevcut ücret tarifesi üzerinden emeklilere özel yüzde 20 indirim sağlanıyor. TCDD de tüm emeklilere 31 Aralık 2024 tarihine kadar YHT, anahat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim uyguluyor.

15 BANKAYLA PROTOKOL 

SGK aralarında Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Ziraat Katılım Bankası, Yapı Kredi, Garanti Bankası, Türkiye Finans Katılım, TEB, QNB Finansbank, Kuveyt Türk, PTT Bank, ING, Denizbank, Albaraka Türk'ün de olduğu 15 bankayla anlaşma imzaladı. Bankalar emeklilerimize özel tanımlanacak olan indirim ve ayrıcalıkları kendi web sitelerinden duyurmaya başladı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25