Erzurum'un önümüzdeki 30 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılamak için Çat ilçesi yakınına yaptırılan Palandöken Baraj Gölü'nden, 1 Kasım 2008’den itibaren şehre su verilmeye başlandı. Baraj havzasındaki köy ve mezraların kanalizasyonlarının baraja boşalması nedeniyle havzadaki köyler kamulaştırma suretiyle kaldırılmıştı. Baraj havzasından 2 kilometre kadar içeride bulunan 250 haneli Karaşeyh köyündeki dere yatağında bulunan ev ve ahırların kanalizasyon ve ahır atıklarının karışmaması için Büyükşehir Belediyesi ileDSİ tarafından kanal yaptırılmıştı. Ancak kanal duvarlarını delen dere yatağındaki vatandaşlar, ahırlarında besledikleri büyük ve küçükbaş hayvanların idrar ve dışkılarının karıştığı ahır sularını, boru vasıtasıyla söz konusu dere yatağına vermeye başladığı belirtildi.
Karaşeyh köyü sakinleri, ahır atıklarını Palandöken-Çat Barajı'na aktaran dere yatağına döken duyarsız komşularından ve yeterli etkin denetimi yapmayan AK Parti'li Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan da şikayetçi oldu. Köy sakinlerinden Mithat Çelebi, Erzurum'un içme suyuna köylerindeki hayvan atıklarının karışmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Çelebi, dere yatağındaki ahır sularının ayağının Palandöken- Çat Barajı'na döküldüğüne dikkat çekerek, "Erzurumlular köyümüzdeki ahırların pis su ayağının bağlandığı derenin suyunu tüketiyor. Belediye koruma havzası oluşturdu. Evlere kanalizasyon bağlandı. Ancak dere yatağındaki ahırların hepsinin b...klu suları içme suyu barajına dökülüyor. Bundan vicdanen rahatsızız. Bizim köyün yanı sıra Çukurçayırköyündeki ahırların suları da dere yoluyla içme suyuna karışıyor. Belediyenin bu konuda gerekli tedbiri almasını istiyoruz." dedi.
Hatırlanacağı üzere, önceki yıllarda İl Hıfzıssıhha Kurulu, Palandöken-Çat Barajı'nın çevresindeki köy ve mezraların kahalizasyon ve hayvan atıklarını baraja akıtması nedeniyle insan ve çevre sağlığı tehdit eden bulaşıcı, salgın hastalıkların çıkmaması için kısa ve orta vadede bir dizi önlem alınması için karar almıştı.
Erzurum için bu habere dikkat...Palandöken-Çat İçme Suyu Barajına Ahır Suları Akıtılıyor İddiası
Erzurum'da’da yaşayan 360 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Palandöken Baraj Gölü'ne, bin 500 kişinin barındığı Karaşeh ve Çukurçayır köylerinde yaşayanların, hayvan gübrelerinin ve ahırlarda oluşan atıkların karıştığı iddia edildi.
- Yorumlar 1
Diğer Haberler
Mezunlar pilav gününde buluştuNecmettin Erbakan Fen Lisesi 2. geleneksel mezunlar buluşması ve pilav günü yoğun katkılımla gerçekleşti.
Jandarmadan çığ bölgesi ihlali ve kask takmamaya cezaErzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Palandöken'de 4 şahıs hakkında çığ bölgesine girmekten ve 5 şahıs hakkında da kayak merkezi içerisinde kayak yaparken kask takmamaktan ceza kesti.
Her şey çocukların mutluluğu içinÖz Sağlık-İş Sendikası Erzurum Şubesi, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün destekleriyle sendika üyelerinin çocukları, Sevgi Evleri’nde yetişen çocuklar ve engelli bireyler için düzenlediği tiyatro etkinliğini yoğun katılımla gerçekleştirdi.
İşte Erzurum’un çalışma hayatıSGK’nın son verilerine göre; Erzurum’da aktif sigortalı sayısı 176 bin 543 oldu.
- 15:54 - Mezunlar pilav gününde buluştu
- 15:29 - Jandarmadan çığ bölgesi ihlali ve kask takmamaya ceza
- 15:21 - Her şey çocukların mutluluğu için
- 13:35 - İşte Erzurum’un çalışma hayatı
- 13:30 - Erzurum'a kar geri dönüyor
- 12:36 - Kar üstündeki at yarışında yürekler ağza geldi
- 19:27 - İstanbul Profilo Servis: Kaliteli ve Güvenilir Hizmetin Adresi
- 17:11 - Türkçe derslerine Harvard dokunuşu
- 17:02 - Soğuk rekoru yine Erzurum’da
- 11:55 - Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in kaleminden: 'Güvenin ve huzurun şehri Erzurum'
- 11:54 - Erzurum’da "Stresle Mücadele ve Sağlık" konferansı
- 11:49 - Erzurum’da Ahmet ve Zeynep en çok kullanılan isimler
- 22:47 - Tanıtım Yazısı Paketleri İçin En İyi Siteler Listesi
- 22:42 - Robotik Kodlama Eğitimi – Çocuklarınızın Yaratıcılığını Güçlendirin
- 15:49 - Erzurumspor FK: 1 - Kocaelispor: 1
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.