Sıralamaya göre Türkiye’de ilk 10 üniversite arasında yer alan Atatürk Üniversitesi, dünya sıralamasında ise ilk bin bandında yer aldı.
Üniversitelerin 2021'de ürettikleri makale sayısı ile 2021'den geriye doğru 5 yıllık bir değerlendirmeyle atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, toplam yayın etkisi, toplam atıf etkisi ve uluslararası iş birliği alanlarındaki performansına göre yapılan sıralamalarda Atatürk Üniversitesi yükselişini sürdürdü.
Son yıllarda bölgesel kalkınma misyonu başta olmak üzere ülke gelişimi için çok sayıda proje üreten, yakaladığı başarı ivmesiyle birlikte gerek Türkiye sıralamasında gerekse dünya sıralamasındaki yükselişine sürdüren Atatürk Üniversitesi, dünyanın saygın sıralama kuruluşlarında elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekleyerek URAP listelerinde Türkiye sıralamasında ilk onda, Dünya sıralamasında ise bin bandında yer alarak önemli bir başarının daha altına imza attı.
“Tam Akredite Bir Araştırma Üniversitesi Olarak Hedefimiz Dünyada İlk 500 Üniversite Arasında Yer Almak”
Bölgesel kalkınma ve kalite çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Gerek yurt içindeki paydaş kurumlarımız ile yaptığımız ortak projeler, gerekse uluslararası alanda yaptığımız çalışmalar ve iş birlikleri üniversitemizin bilinirliği ile görünürlüğünün artmasına katkı sundu. Bugün geldiğimiz noktada Atatürk Üniversitesinin bu istikrarlı yükselişinin son 5 yılda yapılan çalışmaların bir yansıması olduğu gerçeğinden hareketle önümüzdeki yıllara da etki edecek önemli atılımları bugünden hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yayın ve atıflardaki artış ile akademik alana yönelik yapılan bilimsel katkılar üniversitemizi gelecek yıllarda daha da üst sıralara taşımaya vesile olacak” ifadelerini kullandı.
“Yenilikçi Bilgiyi İnsanlığın Hizmetine Sunuyoruz”
Üniversite olarak dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girme hedefine emin adımlarla yürüdüklerini kaydeden Rektör Çomaklı ayrıca şunları aktardı: “Bilimsel çalışmalarımız, nitelikli yayın ve teknolojik etki değeri yüksek araştırmalarımızla ortaya koyduğumuz yenilikçi bilgiyi insanlığın hizmetine sunuyoruz. Uluslararası alandaki başarılarımız ve yaptığımız iş birliktelikleriyle uluslararasılaşma misyonumuza katkı sunmakla birlikte aynı zamanda sosyal anlamda da farkındalık oluşturuyoruz. Bu düşüncelerle; elde edilen başarılara katkı sunan tüm bileşenlerimizi tebrik ediyor, önümüzdeki dönemlerde başarılarımızın katlanarak artacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.
Sıralamalar Hangi Kriterlere Göre Yapılıyor?
URAP Araştırma Laboratuvarında dünyanın ilk 3 bin üniversitesini sıralamak için makale, atıf, toplam bilimsel doküman, toplam yayın etkisi, toplam atıf etkisi ve uluslararası iş birliği olmak üzere 6 alandaki akademik üretkenlik göstergesi kullanılıyor. Etki değeri en düşük olan son yüzde 25’lik dilime giren dergilerdeki makaleler ile etki değeri sıfır veya henüz belirlenmemiş olan dergilerdeki makaleler, bu sıralamada değerlendirilmeye alınmıyor.
Gelenek bozulmadı
Atatürk Üniversitesi; dünya genelinde üniversite sıralamalarını yapan yetkili 10 kuruluştan biri olan ODTÜ URAP’ın 2022-2023 Dünya ve Türkiye sıralamalarındaki yükselişini sürdürdü.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ETÜ’lü milli güreşçiden ordular arası dünya şampiyonasında bronz madalyaErzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Adil Mısırcı, Ordulararası Dünya Şampiyonası’nda bronz madalyanın sahibi oldu.
Vakıf Okulları Öğretmenleri, 24 Kasım’da bir araya geldiAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları tarafından düzenlenen özel etkinliğe katıldı.
Rektör Hacımüftüoğlu: “Öğretmenler toplumumuzun en değerli yapı taşlarıdır”Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Atatürk Üniversitesi’nde milli teknoloji atölyesi kurulacakTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Başkanı (BİTO) Ömer Kökçam, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu ziyaret ederek Milli Teknoloji Atölyesi kurulması planına dair iş birliği sürecini başlattı
ETÜ’de kadına yönelik şiddete dikkat çekildiErzurum Teknik Üniversitesi’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet Semineri düzenlendi.
'Kerkük'te nüfus sayımı üzerinden Türk varlığına darbe girişimi'Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türk tarihi ve kültürü açısından çok önemli bir şehir olan Kerkük'ün içerisinde barındırdığı Türkmen nüfusu ile günümüzde de Türk milleti açısından kıymetini muhafaza ettiğini anlattı
- 18:04 - Uzundere’de son 40 yılın en yoğun kar yağışı hayatı felç etti
- 15:48 - Büyükşehir’in kar timleri iş başında
- 15:45 - Erzurum’da ‘’Şiddetle mücadelede el ele’’ programı
- 15:42 - Erzurum kara teslim oldu
- 15:38 - ETÜ’lü milli güreşçiden ordular arası dünya şampiyonasında bronz madalya
- 15:35 - Prof. Dr. Eroğlu TGCD'nin yeni başkanı oldu
- 15:31 - Erzurum’da ‘Nesilden nesile öğretmen buluşması
- 15:27 - Okulda güreş salonu açtılar
- 15:22 - Çalışma hayatına nefes aldıracak Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP) Türkiye’de ilk kez ETSO’da imzalandı
- 14:54 - Altın Kelepçeler: Geleneksel Dokunuşla Modern Stil
- 14:52 - Enerji Tasarrufu ve Performans İçin Bosch Çamaşır Makinesi Bakımı
- 13:32 - Dive into Adventure with Unblocked 76 Games on Symbaloo
- 13:31 - MacBook Tamiri: Hızlı ve Güvenilir Hizmetin Adresi ElmaDükkanı
- 13:30 - UV Soğuk Transfer Etiket: Markanızın Kimliğini Güçlendirin!
- 12:58 - Vali Mustafa Çiftçi’nin davranışı yürekleri ısıttı.
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.