Atatürk Üniversitesi çatısı altında kazanılan her başarının kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Rektör Çomaklı, Revzanur Eker’in de TÜBİTAK’tan elde ettiği birinciliğin bilimi sevdirmeye ve özendirmeye vesile olacağını dile getirdi. Atatürk Üniversitesinde var olan potansiyeli harekete geçirmek için her türlü imkânı değerlendirdiklerini ifade eden Rektör Çomaklı, bu bağlamda proje üreten ve çalışma yürüten tüm akademisyen ve öğrencilere desteklerini daima sürdüreceklerini kaydetti.
Çomaklı: “Çağdaş Toplumlar Gelişimlerini Üniversiteler Öncülüğünde Sağlar”
Gelişmenin ve büyümenin yolunun bilimsel çalışmalardan geçtiğini aktaran Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin de bu bakış açısıyla hareket ettiğini dolayısıyla kazanılan başarıların tesadüf olmadığını söyledi. Yaşanılan çağın bilgi çağı olduğunu vurgulayan Çomaklı, bilgiyi kullanan ve kullanılan bilgiyi değere dönüştüren çağdaş toplumlar, gelişimlerini üniversitelerin öncülüğünde gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Atatürk Üniversitesi yönetimi olarak her türlü projeye destek vermeye devam edeceklerinin altını çizen Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “TÜBİTAK’ta birincilik kazanan ve göğsümüzü kabartan "Güçlü İyilik Projesi"nin yürütücüsü Revzanur Eker başta olmak üzere, emeği geçenleri kutluyor, başarılarının devam etmesini temenni ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Geliştirilen Mobil Uygulama İnsanlar Arasında Köprü Kuruyor
Projenin misyonunun; sürekli kötü şeyler duyan ve öğrenen toplumu psikolojik açıdan güçlendirmek, bunu yaparken de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının (UNDP) belirlediği ve dünya liderlerinin imzaladığı 2030'da daha yaşanabilir bir dünya için gerçekleştirilmesi gereken "17 Küresel Hedefi" kullandıklarını belirten "Güçlü İyilik Projesi" yürütücüsü Revzanur Eker: “TUBITAK'ta birinci olan mobil uygulamamız ile küresel hedefler doğrultusunda insanlar arasında köprü kurarak yaşanabilir bir dünya için kitlesel ölçekte çalışılmasını hedefliyoruz. Bireyler belirledikleri sorunlar ile GPS entegresi kullanarak mobil uygulamalar aracılığı ile bunu gerçekleştirebilecek insanlar ile iletişim kurarak iyilik görevleri verebiliyor veyahut kendisi görev edinerek küresel hedefler için çalışabiliyor” dedi.
Proje için 2017 yılında çalışmaya başladıklarına dikkat çeken Eker: “Şu ana kadar küresel hedefler doğrultusunda 600'den fazla iyilik haberi hazırlanırken 50 den fazla sosyal fayda yaratan iyilik görevi organizasyonu düzenledik. Bir ekip çalışması olan projemizde en büyük paydaşımız üniversite öğrencileri. Şu an Türkiye'nin 20 farklı şehrinden olmak üzere dijital ortamda da çalışan 160 kişilik bir ekibimiz var. Aynı zamanda ilkini Atatürk Üniversitesinde kurduğumuz saha ekibimiz birçok ile de yayılmış durumda. Projemizde bulunan Güçlü İyilik Zirveleri ile de üniversite öğrencilerinin girişimcilik ve yenilikçilik yönlerini geliştirecek ve küresel hedefler konusunda bilinçlendirecek eğitimler düzenlemeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Ziyaret, Rektör Çomaklı’nın “Güçlü İyilik Projesi”nin mimarları adına Revzanur Eker’e hediye vermesiyle son buldu.
Güçlü İyiliğin Mimarı Revzanur Eker’den Rektör Çomaklı’ya ziyaret
TÜBITAK 2238 Yenilikçilik ve Girişimcilik yarışmasında "Güçlü İyilik Projesi" ile Sosyal Girişimcilik kategorisinde birinci olan Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Revzanur Eker, Rektör Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Türk bilim insanından umut veren çalışmaAtatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Alper, 2015 yılında başlattığı çalışmalar sonucu meme enfeksiyonu hastalığında tıp dünyasında heyecan uyandıran sonuçlara ulaştı.
ETÜ’lü milli güreşçiden ordular arası dünya şampiyonasında bronz madalyaErzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Adil Mısırcı, Ordulararası Dünya Şampiyonası’nda bronz madalyanın sahibi oldu.
Vakıf Okulları Öğretmenleri, 24 Kasım’da bir araya geldiAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları tarafından düzenlenen özel etkinliğe katıldı.
Rektör Hacımüftüoğlu: “Öğretmenler toplumumuzun en değerli yapı taşlarıdır”Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Atatürk Üniversitesi’nde milli teknoloji atölyesi kurulacakTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Başkanı (BİTO) Ömer Kökçam, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu ziyaret ederek Milli Teknoloji Atölyesi kurulması planına dair iş birliği sürecini başlattı
- 17:34 - Bakan Tekin: "Eğitimi güncel tutmak, yeni olandan faydalanmak için köklerimiz üzerinde yol alacağız"
- 15:52 - Polis vatandaşları siber suçlarla ilgili bilgilendiriliyor
- 15:48 - Erzurum merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu: 11 şahıs gözaltına alındı
- 15:45 - Efendioğlu ÜNİDES projesi kapsamında gençlerle buluştu
- 15:41 - Tilkiler ilçe merkezine indi
- 15:38 - Kar mücadelede 24 saatlik mesai
- 15:32 - Çakmur’a anlamlı hediye
- 15:28 - İşte Türkiye’nin en soğuk yeri, termometreler -17,6'yı gösterdi
- 15:15 - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "2025'te 300 bin öğretmenimiz ‘Başöğretmen' ünvanı alacak"
- 15:09 - Sürücülere gizli buzlanma uyarısı
- 11:31 - Güvenilir Sohbet Siteleri Arasında SohbetModa Farkı
- 11:30 - Almanca Eğitiminde Yeni Seçenek: Ertan Doğan’ın Modern Yaklaşımı
- 11:29 - "Evden Eve Nakliyat ile Taşınma Derdine Son"
- 11:28 - eSIM Cards: A Smarter Way to Stay Connected
- 11:27 - Laptop Fiyatları Artık Ulaşılabilir! En Güncel Fiyatlar Laptop.com.tr’de
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.