“Genç Kadın Sanatçıların Yerel Kültür Politikalarının Gelişimine Katılımının Teşvik Edilmesi Projesi" hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
İyilik İçin Sanat Derneği tarafından hazırlanan ve İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nun 2021 yılı proje hibeleri arasında yer almaya hak kazanan proje kapsamında belirlenen 7 pilot ilde seçilecek genç kadın sanatçılar, bulundukları bölgedeki kadınların yerel kültür politikalarının oluşturulması süreçlerinde etkin rol almaları, sanat platformlarında demokratik katılım hakkının yaygınlaştırılması, genç kadın sanatçıların güçlendirilmesi gibi konularda eğitimler alacak, kendi bölgelerinde yeni sanat elçileri yetiştirilmesinde aracı olacaklar.
Katılımcılar Evrensel Bilgilerle Donatılacak
İyilik İçin Sanat Derneği Başkanı Selin Bozkurt, eğitime katılan genç kadın sanatçıların tamamı ile İyilik İçin Sanat Derneği ve İsveç İstanbul Başkonsolosluğu desteğiyle oluşturulacak Türkiye Genç Kadın Sanatçılar Platformunun temelinin kurulacağını ifade ederek: Türkiye’de genç kadın sanatçıların yerel kültür politikalarına sürdürülebilir katılımını amaçlayan projede katılımcılar, uzman eğitimciler tarafından uluslararası örgütlerin bildirgelerindeki kararlar referans alınarak ‘sanatın bir ayrıcalık değil, hak olduğuna’ ilişkin evrensel bilgilerle donatılacaklar. Öncelikle projeye dâhil olan 7 şehirdeki sanat elçileri aracılığıyla yöre halkının, kültürel yaşama ve bilimsel gelişime katılma, güzel sanatlardan yararlanma hakkına sahip oldukları konusunda bilgilendirilmeleri ve bilinçlenmeleri için gayret gösterilecek” dedi.
Başvuran Adaylar Eğitmen Eğitimi Alacak
Üniversitelerin de projenin önemli paydaşları arasında yer aldığını aktaran Bozkurt: “İstanbul’da konunun uzmanlarından “Eğitmen Eğitimi” alacak genç sanatçılar, daha sonra İyilik İçin Sanat Derneğinin gözetmenliğinde geldikleri illere dönerek aldıkları eğitimler ışığında yerel yönetimler, kamu kurumları ve üniversitelerde bir nevi sanat elçisi olarak sanat ortamının gelişimine katkı sağlayacaklar” şeklinde konuştu.
Kimler Başvuru Yapabiliyor?
Proje illeri olan Erzurum, Diyarbakır, Mardin, Mersin, Nevşehir, Sivas ve Van şehirlerinden birinde en az 3 yıldır ikamet eden, plastik sanatlar, geleneksel sanatlar, yazarlık, tiyatro, performans sanatları veya müzik alanında çalışmalarını yerel, ulusal veya uluslararası bir platformda sergilemiş olan 18 - 35 yaşları arasında kadın sanatçılar başvuruda bulunabiliyor. Eğitimler 5-8 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.
İyilik İçin Sanat Derneği yöneticileri Atatürk Üniversitesini ziyaret etti
İyilik İçin Sanat Derneği Başkanı Selin Bozkurt, Proje Sorumlusu Ebru Arguç Bayraktar, Proje Direktörü Bahar Ekim Öksüz ve Erzurum Tanıtım Görevlisi Canan Şimşek, Atatürk Üniversitesi yönetimiyle bir araya geldi.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ETÜ’lü milli güreşçiden ordular arası dünya şampiyonasında bronz madalyaErzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Adil Mısırcı, Ordulararası Dünya Şampiyonası’nda bronz madalyanın sahibi oldu.
Vakıf Okulları Öğretmenleri, 24 Kasım’da bir araya geldiAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları tarafından düzenlenen özel etkinliğe katıldı.
Rektör Hacımüftüoğlu: “Öğretmenler toplumumuzun en değerli yapı taşlarıdır”Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Atatürk Üniversitesi’nde milli teknoloji atölyesi kurulacakTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Başkanı (BİTO) Ömer Kökçam, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu ziyaret ederek Milli Teknoloji Atölyesi kurulması planına dair iş birliği sürecini başlattı
ETÜ’de kadına yönelik şiddete dikkat çekildiErzurum Teknik Üniversitesi’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet Semineri düzenlendi.
'Kerkük'te nüfus sayımı üzerinden Türk varlığına darbe girişimi'Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türk tarihi ve kültürü açısından çok önemli bir şehir olan Kerkük'ün içerisinde barındırdığı Türkmen nüfusu ile günümüzde de Türk milleti açısından kıymetini muhafaza ettiğini anlattı
- 20:37 - Erzurum'da okulların tatili bir gün daha uzatıldı
- 19:19 - Türk Kızılay Erzurum Ekibinden Yolculara İkram Desteği
- 18:04 - Uzundere’de son 40 yılın en yoğun kar yağışı hayatı felç etti
- 15:48 - Büyükşehir’in kar timleri iş başında
- 15:45 - Erzurum’da ‘’Şiddetle mücadelede el ele’’ programı
- 15:42 - Erzurum kara teslim oldu
- 15:38 - ETÜ’lü milli güreşçiden ordular arası dünya şampiyonasında bronz madalya
- 15:35 - Prof. Dr. Eroğlu TGCD'nin yeni başkanı oldu
- 15:31 - Erzurum’da ‘Nesilden nesile öğretmen buluşması
- 15:27 - Okulda güreş salonu açtılar
- 15:22 - Çalışma hayatına nefes aldıracak Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP) Türkiye’de ilk kez ETSO’da imzalandı
- 14:54 - Altın Kelepçeler: Geleneksel Dokunuşla Modern Stil
- 14:52 - Enerji Tasarrufu ve Performans İçin Bosch Çamaşır Makinesi Bakımı
- 13:32 - Dive into Adventure with Unblocked 76 Games on Symbaloo
- 13:31 - MacBook Tamiri: Hızlı ve Güvenilir Hizmetin Adresi ElmaDükkanı
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.