• BIST 9977.94
  • Altın 3091.272
  • Dolar 35.4118
  • Euro 36.3931
  • Erzurum -4 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara -1 °C

KGK Yerel Medya Meclisi Ankara’da toplandı

KGK Yerel Medya Meclisi Ankara’da toplandı
26-27 Şubat tarihlerinde Ankara’da bir araya gelen Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), Yerel Medya Meclisi üyeleri, KGK misafiri olan Gürcü Gazeteciler ile de tanışma ve kaynaşma toplantısı yaptılar.

KGK Yerel Medya Meclisi daha sonra Meclis Başkanı İsrafil Avcı başkanlığında gerçekleştirdiği olağan toplantıda yerel medyanın sorunlarını, sıkıntılarını ve çözüm önerilerini ele aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Avcı, “KGK’nın bel kemiğini oluşturan Yerel Medya Meclisi olarak yerel medyanın sıkıntıları ve çözüm önerileri hakkında üyelerle fikir alışverişinde bulunmak için düzenlenen bir toplantıdayız. Herkes burada konuşacak ve fikrini söyleyecek. Bizler de üst makamlara bunları ileterek çözüm üretmeye gayret edeceğiz” dedi.

“İKİ ÜLKE İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM”

Ardından söz alan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Türkiye’deki gazetecileri ilk kez Gürcü gazeteciler ile bir araya getirdiklerini belirterek, “Kamu diplomasisine medya açısından destek veren bir kuruluş olarak iki dost ülke Türkiye ve Gürcistan’ın gazetecilerinin ilk kez buluşması önemli bir adımdır. Bu diyaloglar karşılıklı şekilde devam edecektir” dedi.

Dim, çok sayıda bakanlık ve ilgili kurum ve kuruluşların yer aldığı şiddetle mücadele projesinin, medya ayağının KGK tarafından yapılacağını, bu projeye büyük önem verdiklerini, bu proje kapsamında il temsilciliklerine büyük görev düştüğünü ve temsilcilere bazı yetkiler verileceğini belirtti.

Dim; ‘26 devlet üniversitesinin katkı verdiği şiddetle mücadele arabulucu projesinin her kademesinde bulunup, ülkemiz için kangren haline gelen, şiddet konusunda sivil bir ağ oluşmasında KGK olarak, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu konuda Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) Başkanı Adem Solak ile sürekli diyalog halindeyiz. 10 yıl sürmesi planlanan projenin kamuoyu ile paylaşılması noktasında köprü vazifesini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

Dim ayrıca, uzun zamandır beklenen internet gazeteciliği yasasının biran önce hayata geçirilmesi için temaslarını sıklaştırdıklarını, bu kapsamda İnternet Gazeteciler Federasyonu’nun 25-27 Mart tarihleri arasında Bursa’da yapılacak olan çalıştayına da destek vereceklerini söyledi.

KÜRESEL MEDYA OKULU NİSAN’DA BAŞLIYOR

Ayrıca Küresel Medya okulunun Nisan ayında başlayacağını, bu projenin paydaşı olan Bahçeşehir Üniversitesi’nin uzman kadrolarıyla, ülkenin ve dünyanın her bölgesinden programa katılım olabileceğini, bu konuda da temsilcilerin, bölgelerinde duyurulara önem vermesi gerektiğini bildirdi.

İNTERNET MEDYA YASASINDA SONA DOĞRU

Toplantıya katılan KGK Yerel Medya Meclis üyesi ve İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Başkanı Mesut Demir, yakın zamanda çıkması planlanan İnternet Medya Yasası ile ilgili bilgi verdi. Yasanın komisyonda hazır halde beklediği fakat sosyal medya yasası ile ilgili henüz netlik kazanan bir durum olmadığı, İGF olarak hazır olan İnternet Medya Yasasının bir an önce çıkması için çaba sarfettiğini belirtti.

Demir ayrıca, bu yasanın çıkmasıyla “İnternet Medyası”nın resmî bir kimliğe kavuşacağının altını çizdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile birlikte 25-27 Mart tarihleri arasında Bursa’da internet medya çalıştayı düzenleneceğini, yasanın burada son şeklinin verileceğini söyledi. Toplantı üyelerin dilek ve temennileri ile son buldu.

SONUÇ BİLDİRGESİ

KGK Yerel Medya Meclisi toplantısı sonrasında açıklanan ve imza altına alınan sonuç bildirgesinde şu görüşlere yer verildi:

– KGK İl Temsilcilerinin başkanlığında yerel komisyonlar kurularak sorunların tespitine yönelik raporlar hazırlanması,

-Maliyet artışları karşısında zor ayakta duran Yerel gazetelere destek olunması ve kapanmaların önüne geçilmesi için devlet kurumlarının harekete geçmesi,

– Yerel televizyonların uydu ve enerji fiyatlarından kaynaklanan maliyetlerinin düşürülmesi için girişimde bulunulması,

– İnternet Medyası’nın acil olarak yasal statüye kavuşturulması çabalarına destek verilmesi,

– Yerel gazetelerin dağıtımında var olan tekelleşme sorunu nedeniyle dayatılan mali taleplerin kabul edilemez boyutlara ulaşmasının kamuoyuyla paylaşılması,

– Basın İlan Kurumu’nun aracılık hizmetlerindeki payın yüze 15’den 7.5’a çekilmesi talebi,

– Basın İlan Kurumu’nun bazı ilanları resmi web sayfasına yönlendirmesi yönündeki kararını gözden geçirilmesi konularını kamuoyunun bilgisine sunarız.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25