• BIST 9977.94
  • Altın 3091.272
  • Dolar 35.4118
  • Euro 36.3931
  • Erzurum -7 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 4 °C

KLİYOR -105 KİŞİNİN ÇALIŞOLTU’NUN EKONOMİSİNE YÖN VEREN FABRİKA ERZURUM’DAN DESTEK BETIĞI FABRİKADA İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN CAN SİMİDİ

KLİYOR -105 KİŞİNİN ÇALIŞOLTU’NUN EKONOMİSİNE YÖN VEREN FABRİKA ERZURUM’DAN DESTEK BETIĞI FABRİKADA İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN CAN SİMİDİ
Erzurum’un Oltu ilçesine 11 kilometre mesafede bulunan Oltu Tuğla Fabrikası 24 yılı aşkın süredir ilçe ekonomisine büyük katkılar sağlıyor.

Ancak, fabrika işletmecileri Oltu ve çevre ilçelerden, köylerden çalışacak eleman bulamayınca işçileri başka illerden getirtiyor.

1998 yılında Oltulu bir müteşebbis tarafından kurulan fakat beklenilen başarıyı randımanı veremeyen Oltu Tuğla Fabrikası, 2011 yılında Muş’tan gelen Medeni Eker isimli girişimcinin fabrikayı devralması ile birlikte adeta ilçenin en büyük üretim üssü haline gelmiş durumda. Günlük 100 bin adet tuğla üretiminin gerçekleştiği fabrikanın sahibi Medeni Eker, özellikle Erzurum ve çevre il, ilçelerin inşaat sektörünün tuğla ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. Eker, Erzurum’dan bekledikleri ölçüde talep görmediklerinden de dert yanarak inşaat firmalarının yüzlerce kilometre uzaklıktan tuğla getirmelerinden de dert yanıyor. Ayrıca fabrika da çalıştıracak eleman bulmakta da sıkıntı yaşadıklarını belirten Eker, özellikle Sinop Boyabat ilçesinden ve doğu illerinden ailece gelen işçileri çalıştırmak zorunda kaldıklarını söyledi. Eker, Erzurum’dan kimseyi fabrikalarında çalıştırmadıklarından dert yanıyor.

Eker; İş arayan herkese kapımız açık

Yılın dokuz ayı açık bulunan fabrikada kız çocuklarının da yoğun olarak çalıştıkları gözleniyor. Anne baba ve çocuklu guruplar halinde çalışanların oluştuğu fabrikada her bir ailenin aylık olarak 20-30 bin TL kazandığına dikkat çeken fabrika sahibi Eker, götürü usulüyle çalışıldığı için her bir çalışanın asgari ücretten çok daha fazla kazandığını kaydetti. İş talep eden herkesi çalıştırmak için gayret gösterdiklerini anlatan Eker, Erzurum ve Oltu’dan işsizliğin yoğun olmasına rağmen kimseyi çalıştıramadıklarından yakınıyor.

İşletme Sahibi Medeni Eker, isteyen herkese fabrikalarında iş vereceklerinin sözünü verdi. Eker, “Sabahın erken saatlerinden başlayan mesaimizde kız çocuklarının dahi yapabileceği düzeyde işlerimiz oluyor. Sinop Boyabat ilçesinden gelen ailelerimiz, fabrikamıza ait lojmanlarımızda kalıyor ve ihtiyaçları tamamen fabrikamızda karşılanarak çalışıyorlar. Dolayısıyla kazançlarının çok büyük bir kısmını tasarruf edebiliyorlar. Erzurum’dan Oltu’dan çevre ilçelerden gerçek anlamda işe ihtiyacı olan herkesi çalışmaya davet ediyoruz. Kapasitemiz ölçüsünde kimseyi boş çevirmemeye çalışacağız” diye konuştu.

Güle oynaya üretim yapıyorlar

30 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Oltu Tuğla Fabrikası’nda çalışanların gün boyunca adeta güle oynaya çalışmaları iş veriminin de artmasına neden oluyor.

Fabrika Sahibi Eker, türküler söyleyip eğlenerek çalışan işçilerin bu durumundan da hoşnutluğunu gizleyemiyor. Fabrika anne babaları ile gelen genç kızların özellikle çeyizlerini dizmek için fırsat oluyor. Eker, “Yılın dokuz ayı çalıştırdığımız fabrikamız tam kapasite ile çalıştığında 150 bin günlük tuğla üretimi yapabiliyor. Erzurumlu işadamlarından 100 kilometre ötelerinde bulunan bu fabrikadan tuğla temini yapmalarını istiyoruz. Birçoğu Tokat Erbağ’dan yüzlerce kilometre öteden nakliye külfetini tercih ederek alışveriş yapıyorlar. Erzurum ekonomisine katkı sağlayan tesisimizin tercih edilmesi en büyük temennimizdir” diye konuştu.

İşletmeci Medeni Eker, Erzurum Yeni Medya Derneği (ERMED) yönetim kurulunu fabrikasında ağırlayarak, fabrika hakkında detaylı bilgiler verdi. ERMED Başkanı Gamze İspirli, Oltu’ya böyle bir yatırımı yeniden kazandırarak hayata dönüştüren ve 100’ün üzerinde istihdam sağlayan işletmeci Eker’e Erzurum ve Oltu ekonomisine katkılarından dolayı teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25