Ziyarette, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİ-GEL) kapsamında çıkan yeni çağrılara başvuru tarihlerinin, 30 Mayıs -1 Temmuz 2016 arası olduğunu söyleyen Veysel Vural, program kapsamında 3 adet yeni çağrı konusu belirlendiğini ifade ederek, çağrıda belirtilen şartları taşıyan KOBİ’leri desteklere başvurmaya davet etti.
Vural, yeni çağrı konularının; ‘KOSGEB Destekli Girişimlere İvme’, ‘Bilişim Teknoloji KOBİ’lerinin Geliştirilmesi’ ve ‘Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde kapasite Geliştirme’ olduğunu kaydetti. Veysel Vural, açıklanan yeni çağrılara başvuru yapacak firmalara KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak her türlü bilgilendirme desteği de sağladıklarını dile getirdi.
ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da, işletmelerin büyüyüp, gelişmesi ve rekabet güçlerini artırması için bu tür desteklerin büyük önem taşıdığını ifade ederek, şartları yerine getiren firmaların desteklerden faydalanabileceklerini vurguladı. Meclis Başkanı Özakalın, her büyüklükteki işletme için KOSGEB’ten destek alma imkanı bulunduğuna dikkati çekerek, “NACE kodlarına göre destek kapsamı içindeki bütün firmalarımızın KOSGEB desteği almaları en büyük arzumuzdur” dedi.
KOSGEB tarafından açıklanan yeni destek çağrıları ve destekleme şartları şu şekilde;
“HIZLI BÜYÜYEN KOBİ’LERDE KAPASİTE GELİŞTİRME”
“Bu çağrı konusu için proje destek üst limiti 600 bin TL’dir. Bunun 300 bin TL’si geri ödemesiz (hibe), 300 bin TL’si ise faizsiz geri ödemelidir. Destek oranı yüzde 80’dir. NACE kodlarına göre faaliyetleri; 11.01 (Alkollü içeceklerin damıtılması, arıtılması ve harmanlanması) 12 (Tütün ürünleri imalatı), 41 (Bina İnşaatı), 42 (Bina dışı yapıların inşaatı), 43 (Özel inşaat faaliyetleri) hariç olmak üzere KOSGEB tarafından desteklenen tüm sektörlerde faaliyet gösteren ve aşağıda belirtilen şartları taşıyan tüm KOBİ’ler başvurabilmektedir. 01 Ocak 2014’ten önce kurulmuş olan ve bilanço hesabı esasına göre defter tutan, 2015 Yılı verilerine göre net satış hasılatı en az 500 bin TL, çalışan sayısı en az 5 olan, 2014-2015 yıllarından herhangi birinde faaliyet karı elde eden, 2013-2014-2015 yılları verilerine göre 2014 ve 2015 yıllarında istihdam veya net satış hasılatında bir önceki yıla göre artış sağlayan, 2014 ve 2015 yılı istihdam veya net satış hasılatı artış ortalaması en az yüzde 20 olan İşletmeler başvurabilecek.”
BİLİŞİM TEKNOLOJİ KOBİ’LERİNİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ
“Bu çağrı konusu için Proje destek üst limiti 250 bin TL’dir. Bunun 100 bin TL’si hibe, 150 bin TL’si ise faizsiz geri ödemelidir. Destek oranı yüzde 80’dir. NACE faaliyet kodlarına göre, 26 (bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı), 62 (bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler), 63.1 (veri işleme, barındırma ve ilgili faaliyetler, web portalları bölüm ve grubunda faaliyet gösteren) ve aşağıda belirtilen şartları taşıyan KOBİ’ler başvurabilmektedir. 01 Ocak 2016’dan önce kurulmuş olan, 2015 Yılı mali verilerine göre net satış hasılatı en az 100 bin TL olan ve bilanço hesabı esasına göre defter tutan, 2014-2015 yıllarından herhangi birinde brüt satış karı elde eden, işletmeler başvurabilir."
KOSGEB DESTEKLİ GİRİŞİMLERE İVME DESTEĞİ
“Bu çağrı konusu için proje destek üst limiti 250 bin TL’dir. Bunun 100 bin TL’si hibe, 150 bin TL’si ise faizsiz geri ödemelidir. Destek oranı yüzde 80’dir. KOSGEB’in Arge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı veya Girişimcilik Destek Programından yararlanarak kurulan, 2015 yılı verilerine göre net satış hasılatı en az 200 bin TL, çalışan sayısı en az 2 olan ve bilanço esasına göre defter tutan işletmeler başvurabilir."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.