Özellikle Mesleki Eğitim sunan Teknik ve Mesleki Meslek liselerinin daha cazip hale getirilmesi, ülkemizdeki yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılamak ve ülke istihdamına katkı sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar ise meyvelerini vermeye başladı.
MEB, TOBB ve TOBB ETÜ arasındaki protokol gereği oluşturulan Erzurum Protokol Yürütme Kurulu Başkanı ve Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral , İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız , Şube Müdürü Bünyamin Pehlivan ,Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Abdullah Samancı, Erdal Erdoğan, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Müdürü Osman Aksakal, Yakutiye Elektrik ve Elektronik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zakir Akkuş, ile Sultan Abdulhamid Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Müdürü Erol Bedir ile bir araya gelerek mesleki eğitim ile alakalı Ülke ekonomisi başta olmak üzere çeşitli sektörlerde nitelikli ara eleman sıkıntısının aşılması,istihdama yönelik çalışmalar ile öğrencilerin tercih döneminde tercihlerini mesleki eğitimden yana kullanmaları için gereken çalışmaları ele aldılar.
Başkan Oral: Nitelikli ara elaman sıkıntısı meslek liseleri ile son bulacak
İl Protokol Yürütme Kurulu Başkanı ve Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Milli Eğitim Bakanlığı ile TOBB’nin büyük destek verdiği proje ile Meslek Liselerinde büyük bir değişim ve dönüşümün başlatıldığını, 81 İl’de 100’den fazla okulda “Diploman Mesleğin Olacak” sloganı ile özellikle LYS tercih döneminde öğrencilerin Meslek Liselerine olan tercihlerinin artırılması nitelikli işgücü eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim veren ve ülkemizdeki sayılı okullardan olan ve TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yaptığı projenin kapsamında bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Aziziye Sultan Hamit Raylı Sistemler Teknolojisi MTAL ile Erzurum Yakutiye Elektrik- Elektronik Teknolojisi MTAL’nın hali hazırda bulunan bölümleri ile ekip, teçhizat ve atölyelerinin hem öğrencilere hem de ilimizdeki sektörlere önemli ölçüde fayda sağladığını belirtti. Oral; “Özellikle Liseye Giriş Sınavı LGS tercih döneminde öğrenci ve veliler tarafından tercih edilmesinin ülke ekonomisi başta olmak üzere çeşitli sektörlerde nitelikli ara eleman sıkıntısının Meslek Liseleri aracılığı ile doldurulması noktasında artık zaruri hale gelmiştir. Bu anlamda yetişmiş ara eleman sıkıntısının ve istihdama yönelik çalışmaların hızlandırılması için protokol yürütme kurulu olarak bir takım çalışmalar yapmaktayız. Öğrencilerimizin meslek sahibi olmaları ve gelecekte iş garantili bir işe kavuşmaları için başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yakup Yıldız ile Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri ve okullarımız ile bu konuyu enine boyuna ele alarak yapılması gerekenleri hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: Meslek liselerimizde yerli ve milli teknolojiyi daha ileri seviyelere çıkarmak ve sektördeki boşluğu yetiştirdiğimiz ara elemanlarla kapatacağız”
Toplantıda söz alan Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ise Erzurum’da bulunan MTAL ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek Bilim Teknoloji, Endüstriyel Otomasyon, Elektrik Elektronik, Motorlu Araçlar, Kimya Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarım ile Tesisat ve İklimlendirme Teknolojisi ve buna benzer bir çok bölümlerinin bulunduğunu ve Meslek Liselerinin her geçen gün daha çok tercih edildiğini bununda özellikle dışa bağımlılığı azaltmak , yerli ve milli teknolojiyi hayata geçirmek ve istihdama yönelik olarak büyük önem taşıdığını ifade etti.
Meslek liseleri daha cazip hale getirilecek
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini (TOBB) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği Erzurum’da oluşturulan il Protokol Yürütme Kurulu toplantılarına Ocak ayı itibariyle devam ediyor.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Yakutiye’de “Kar Tanesi” Projesiyle öğrenciler kayak sporuyla buluşuyorYakutiye Kaymakamlığı ve Erzurum Kayak Kulübü iş birliğiyle hayata geçirilen Kar Tanesi Kayak Projesi, öğrencileri kayak sporuyla tanıştırmaya devam ediyor.
Horasan gençliği ve sporu Karakelle’ye emanetHorasan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne Muhammet Karakelle atandı. Çiçeği burnunda bürokrat ilçede icraatlarına erken başladı.
İl Millî Eğitim MüdürüYakup Yıldız'ın Yarıyıl MesajıErzurum İl Millî Eğitim MüdürüYakup Yıldız yarıyıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yıldız mesajında şunları söyledi:
Özel okul velileri “Ders Kitabı” için ücret ödemeyecekMillî Eğitim Bakanlığınca yapılan yeni mevzuat doğrultusunda gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren özel okullarda çocuğu bulunan veliler, “ders kitabı” adı altında hiçbir ücret ödemeyecek.
- 17:37 - Polisten sanal devriye
- 15:20 - Kardelengücü'nden Vali Çiftçi'ye özel forma
- 15:13 - AK Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü’den istihdam müjdesi
- 15:08 - Erzurum’da 500 etkinlik ile yaklaşık 1 milyon ziyaretçi
- 15:03 - Erzurum için kuvvetli kar yağışı uyarısı
- 14:55 - Kent Konseyi'nden Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcısı Bingül'e ziyaret
- 12:24 - Sınır Tanımayan Eğlencenin ve Rekabetin Adresi 1001Oyun.com.tr
- 11:06 - Dağcılar Erzurum'da buz tırmanışı gerçekleştirdi
- 11:01 - Palandöken'de botla kar raftingi
- 10:53 - Erzurum yine Türkiye’nin en soğuk yeri
- 09:56 - AFAD Başkanı ve Erzurum eski Valisi Oktay Memiş, MGK Genel Sekreterliği’ne atandı
- 09:43 - Tek numara, hızlı müdahale
- 09:38 - Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, Nenehatun Çocuk Evleri Sitesi'nde denetimlerde bulundu
- 09:32 - Can Erzurum projesi için imzalar atıldı
- 15:54 - Mezunlar pilav gününde buluştu
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.