• BIST 9631.98
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • Erzurum -4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 1 °C

O bir Erzurum sevdalısıydı

Kadir Sabuncuoğlu

Ciğerim Fuat ya da Fuat Elaldı’yı 74 yaşında kaybettik. O, mavi- beyazlı formaya aşıktı. Erzurumspor’a yürekten gönül verenlerdendi. O’nu herkes ‘Ciğerim Fuat’ diye tanırdı. O, tek başına ‘12’nci adam’dı. Tribün korosuna katılarak nefesini tüketmezdi. Stadın tam sessizliğe büründüğü sırada, davudi bir sesle ön plana çıkardı. Genelde mesajlarını o solo çıkışıyla verirdi. Hakeme, futbolcuya, rakibe centilmence hatta esprili olarak sataşır. Yeri geldiğinde de lafını esirgemeden söylerdi. Seyircinin hakeme koro halinde ettiği küfürleri, o tek başına bertaraf ederdi. Tek cümleyle seyirciyi ateşler, morali bozulanı futbolcuyu havaya sokardı.

İşadamı Namık Kılkıl sayesinde tanışmıştım Ciğerin Fuat’la. O zaman Karayolları’nda çalışıyordu. Randevu aldı, 25 yıl önce bir röportaj yaptık. Okuyanın ağzında tat bırakan o röportaj, Hürriyet’te yayımlandı. Ardından yedi yıl önce Ciğerim Fuat efsanesini yeniden anlatmak gerekir, diye düşündüm. Telefon ettim, ofiste buluştuk. Saatlerce sohbet ettik. Sonra birlikte gittik Erzurumspor tesislerine. Kıyasettin Yüksel’in döneminde yaptırılan Erzurumspor tesislerinin kapısına kilit vurulduğunu görünce gözleri yaşardı.

            Daha düne kadar arkadaşım Namık Kılkıl, arada bir davet yapardı. Yemeği, çok iyi bir aşçı olan ve Erzurum yemeklerini çok iyi yapan Ciğerim Fuat hazırlardı. Fuat usta sayesinde ilk kez ‘Çortutu Pancarı’ ile tanıştım. Hemen hemen her yıl Namık Kılkıl’ın ofisinde, Ciğerim sayesinde ‘Çortutu Pancarı’ ile buluşurduk. Sonra hastalandı, grup halinde ziyaretine gittik. Hastaneden çıktıktan sonra yine Namık Kılkıl’ın ofisinde buluştuk. Gerçekten Erzurum’un hafızasıydı. Eski ve yıkılan mahallelerindeki ailelerin bireylerini tek tek özellikleri ile anlatırdı. 

Erzurum’un en renkli siması Fuat Elaldı, “Mahallebaşılı. Veyis Efendi Mahallesi, Kumru sokakta, Düriye’den doğma, Yahya’dan olma” diye kendini tanıtırdı. Kuruluşundan itibaren kapatılan Erzurumspor'un içerdeki tüm maçlarına gitmiş, deplasmandaki maçların da büyük bir bölümünü izlemişti. Elaldı, “Maçlarına gitmediğim il ve ilçe kalmadı. O illerin tarihi camilerinde mutlaka namaz kılardım” demişti.

Aslında Ciğerim Fuat’la ilgili anlatılacak o kadar çok anı var ki. Erzurum’da iz bırakanlar arasında yer alan Ciğerim Fuat, dün aramızdan ayrıldı. Yedeği bulunmayan Ciğerim Fuat’a, Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine de baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25