2013-14 eğitim- öğretim döneminde öğretmen Nurgül Erdem, Muhammet Taş, Özlem Sarıtaş, Nesrin Şahinöz, Sevgi Baytok, Nerminay Tuncel Meço, Tuba Kubat, Hasan Çatal ve Emrah Koçak'ın sömestr tatiline gitmesi ardından 6 öğrenci, 3 lojmana girip elektrik süpürgesi, gözlük, kol saati, kart okuyucu, okula aitfutbol topu ve bir miktar para çaldı. Etrafı dağıtıp, kirleten öğrenciler daha sonra Okul Müdürü Muhammet Taş'ın lojmandaki anahtarı aldı, okulun duvarına, hakaret içeren yazı yazdı.
Tatil dönüşü lojmanlarına hırsız girdiğini gören öğretmenlerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada bir kadın öğretmenin çorap kutusundaki parmak izinden yola çıkılarak hırsızlığı yapan 6 öğrenci tespit edildi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilen raporda, suça sürüklenen çocukların, işlemiş oldukları suçların hukuki anlam ve sonuçlarını algılama, davranışlarını yönlendirme yeteneklerinin yeterince geliştiği belirlendi. Öğrenciler hakkında Çat Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme, hırsızlık, hakaret' suçlarından dava açıldı. Öğretmenlerin 9'u da şikayetlerinden vazgeçerken, öğrenciler yaptıklarından dolayı çok pişman olduklarını söyledi.
Mahkeme, tutuksuz yargılanan öğrencilerden 15 yaşını tamamlayan B.G.'ye 'konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme, hırsızlık, hakaret' suçlarından 10 yıl 1 ay 28 gün, aynı suçlardan 14 yaşındaki A.G., Y.P., Ü.D., B.D. ve E.S. ise, 7 yıl 1 ay 17'şer gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasını erteledi ve öğrencilere 3 yıl denetimli serbestlik önlemi ygulanması kararlaştırdı.
Öğretmenlerin Evinden Hırsızlık Yapan 6 Öğrenciye Ceza
Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, Hırsızlık Çat'a 16 kilometre uzaklıktaki Karaşeyh Köyü'nde meydana geldi.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Mezunlar pilav gününde buluştuNecmettin Erbakan Fen Lisesi 2. geleneksel mezunlar buluşması ve pilav günü yoğun katkılımla gerçekleşti.
Jandarmadan çığ bölgesi ihlali ve kask takmamaya cezaErzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Palandöken'de 4 şahıs hakkında çığ bölgesine girmekten ve 5 şahıs hakkında da kayak merkezi içerisinde kayak yaparken kask takmamaktan ceza kesti.
Her şey çocukların mutluluğu içinÖz Sağlık-İş Sendikası Erzurum Şubesi, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün destekleriyle sendika üyelerinin çocukları, Sevgi Evleri’nde yetişen çocuklar ve engelli bireyler için düzenlediği tiyatro etkinliğini yoğun katılımla gerçekleştirdi.
İşte Erzurum’un çalışma hayatıSGK’nın son verilerine göre; Erzurum’da aktif sigortalı sayısı 176 bin 543 oldu.
- 15:54 - Mezunlar pilav gününde buluştu
- 15:29 - Jandarmadan çığ bölgesi ihlali ve kask takmamaya ceza
- 15:21 - Her şey çocukların mutluluğu için
- 13:35 - İşte Erzurum’un çalışma hayatı
- 13:30 - Erzurum'a kar geri dönüyor
- 12:36 - Kar üstündeki at yarışında yürekler ağza geldi
- 19:27 - İstanbul Profilo Servis: Kaliteli ve Güvenilir Hizmetin Adresi
- 17:11 - Türkçe derslerine Harvard dokunuşu
- 17:02 - Soğuk rekoru yine Erzurum’da
- 11:55 - Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in kaleminden: 'Güvenin ve huzurun şehri Erzurum'
- 11:54 - Erzurum’da "Stresle Mücadele ve Sağlık" konferansı
- 11:49 - Erzurum’da Ahmet ve Zeynep en çok kullanılan isimler
- 22:47 - Tanıtım Yazısı Paketleri İçin En İyi Siteler Listesi
- 22:42 - Robotik Kodlama Eğitimi – Çocuklarınızın Yaratıcılığını Güçlendirin
- 15:49 - Erzurumspor FK: 1 - Kocaelispor: 1
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.