• BIST 9807.1
  • Altın 3307.543
  • Dolar 35.9415
  • Euro 37.3677
  • Erzurum -6 °C
  • İstanbul 4 °C
  • Ankara 1 °C

Okullara kar tatili! Erzurum'da tatil yok..

Okullara kar tatili! Erzurum'da tatil yok..

ZONGULDAK'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 113 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik,  merkez, bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli İlçelerinde okulların bir  günlüğüne tatil edildiğini açıkladı.
Kent merkezinde dün akşam  saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı gece boyunca devam etti. Bugün sabah  saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde  kar kalınlığı 60, alçak kesimlerde ise 20 santimetreye kadar ulaştı. Yoğun kar  yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle Zonguldak- İstanbul ve Zonguldak- Ankara  Karayolunda da zaman zaman ulaşımın aksamasına neden oldu. Polis, her iki  güzergaha TIR'ların geçişlerine izin vermezken, kar lastiği ve zincir takan  araçların geçişlerine izin verdi. Zincirsiz yola çıkan bazı araç şoförleri, cep  telefonlarıyla yakınlarını arayarak yardım istedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle  merkez ilçede 28, Alaplı 30, Devrek 22 ve Ereğli ilçelerinde 33 olmak üzere 113  köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak  için çalışmalarının aralıksız sürdürüyor.
VALİ KABAN TWİTTER'DAN  DUYURDU
Zonguldak Valisi Ali Kaban, twitter sayfasından okulların  yarın (pazartesi) için 1 gün tatil edildiğini duyurdu. Okulların yarın merkez,  bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde tatil olduğunu duyuran  Kaban, "Hava soğuk, kar yağıyor, fırtına var. Yarın okullar tatil. Evde annemizi  üzmeyelim çocuklar" mesajını paylaştığı görüldü. Ayrıca, kamuda çalışan engelli  ve hamilelerin de idari izinli sayılmalarına karar verildiğini  bildirdi.
DENİZDE HORTUM OLUŞTU
Zonguldak’ta etkili olan  fırtına ve kar yağışıyla birlikte denizde de hortum oluştu. Zonguldak Limanı  arkasında oluşan hortum, Yayla Mahallesi’ne oturan vatandaşlar tarafından fark  edildi. Görenlerin cep telefonuyla fotoğrafını çektiği hortum, paniğe neden  oldu. Hortum, bür süre sonra gözden kayboldu.
ZONGULDAK'TA DEV  DALGALAR
Zonguldak'ta, yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle  denizde de dev dalgalar oluştu. Açıklardan kıyıya doğru gelen dalgalar,  dalgakıranlara çarptıktan sonra yaklaşık 6 metre yükselerek Zonguldak Limanı'na  ulaştı. Liman arkası mevkiinde dalgaları seyreden bir vatandaş ise ıslanmaktan  kurtulamadı.
KARABÜK'TE EĞİTİME KAR ENGELİ
Karabük'te  yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Karabük  Valiliği'nden yapılan açıklamada, dün başlayan ve bugün de devam eden kar yağışı  nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı kaydedildi.
Vatandaşların  yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunulan  açıklamada, "Eğitime, merkez ilçe ile birlikte Safranbolu, Ovacık, Eflani,  Eskipazar ve Yenice ilçeleri, bağlı belde ve köylerde yarın ara verileceği"  bildirildi.

Öte yandan Erzurum'da da havaların eksi 20-28 lerde seyrettiğini, kar yağışı olduğunu syleyen valiler Erzurum'da okuların neden tatil edilmediğini sordular.

 


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25