AK Parti’den istifa eden Yunus Polat, İl Genel Meclis üyeliğinden de ayrıldığını açıkladı.
AK Parti’den istifa eden Yunus Polat, dün de Meclis üyeliğinden istifa ettiğine dair dilekçeyi verdikten sonra üyelerle helalleşti. Polat, Fetullah Gülen Hocaefendi’ye ve sevenlerine yönelik haksız itham ve hareketleri de doğru bulmadığını açıkladı.
Erzurum İl Genel Meclisi, Şubat ayı üçüncü oturumuna sürpriz bir istifa haberiyle başladı. Daha önce AK Parti’den istifa eden Yunus Polat, dün de üyesi olduğu İl Genel Meclisi’nden ayrıldığını açıkladı. İstifasına gerekçe olarak, ‘Hocaefendi’ye ve sevenlerine yapılan haksız itham ve hareketleri’ gösteren Polat, Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil ile üyelerle vedalaştı. Meclis salonunda kısa bir açıklama yapan Polat, “Çeşitli vesayetlerden kurtulma ve demokratik hak ve özgürlükler yolunda birçok kazanımlar elde etmiş bulunmaktayız. Ne yazık ki son aylarda meçhul bir kaynaktan ülkemizin geleceğine birlik ve beraberliğine kast eden bir fitne rüzgârı estirilmektedir. Kafalar karışmış, aynı duygu ve düşüncedeki insanlar arasında ayrışmalar ve kutuplaşmalar başlamıştır. Fitne rüzgârı esmeye başladı mı aklın ve basiretin ışığı söner. Hatta kin dinin önüne geçer zaman büyük bir müfessirdir. O, neyin doğru kimin haklı olduğunu gösterecektir. Bu durumda bize düşen, yarın yüz yüze baktığımız da utandıracak söz ve davranışlardan uzak durmaktadır. Dinmesini umutla beklediğim bu rüzgârın bir fırtınaya dönüştüğünü görmekte, elde edilen kazanımların kaybedileceği kaygısını ve üzüntüsünü taşımaktayım. Bu memleketin, bu milletin bağrından çıkan, eserleri ve hizmetleri dünyada hüsn-ü kabul gören muhterem Hocaefendiye ve sevenlerine yapılan haksız itham ve hareketleri de doğru bulmuyorum. Hakaret ve nefret söylemlerinin siyaset diline dönüştüğü bu ortamda anayasamızın tanımış olduğu siyasi hakkımı kullanarak İl Genel Meclisi üyeliğinden istifa ediyor, siyasetten çekiliyorum” dedi.
İlçe hastanelerini görüştüler
Güne sürpriz istifayla başlayan İl Genel Meclisi, Uzundere ve Tortum İlçelerindeki hastanelerin araç gereç durumunu görüştü. Çevre Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporu okuyan Komisyon Başkanı Naci Kırkpınar, “2009 yılında yapılan hastanemiz bir adet ambulans ile 52 köye hizmet vermektedir ve araç ihtiyacı vardır. Hastanemiz polikliniğinde günlük ortalama 85 hasta giriş çıkışı yapılmaktadır. Hastanemizde; biyokimya, glikoz, tolares, hemografi, gayta testi ve evlilik testleri yapılabilmektedir. 2009 yılında yapılan hastanemiz bir adet evde bakım ambulansı, bir adet ambulans ve bir adet hizmet aracı ile 10 tane köye hizmet vermektedir. Altı köyümüzde dört sağlık evi binamız var olup, iki ebemizde iki köyümüze binasız hizmet vermektedir. Hastanemizde 31 adet tıbbi cihaz, 13’ünde yatan hasta bulanan 20 yatak bulunmakta, mevcut 31 adet tıbbi cihaz ile biyokimya, hemogram, TİT ve kardiyak tahlilleri yapılabilmektedir” dedi.
Meclis,kalan gündem maddelerini de görüştükten sonra toplantıyı noktaladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.