Edebiyat ve Pandemi, Dilbilim ve Pandemi şeklinde iki oturumda çevrimiçi (online) olarak düzenlenen çalıştay, pandemi sonrasında edebiyat alanındaki gelişmelere ışık tuttu.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Fatma Öztürk Dağbakan’ın yaptığı çalıştayın ilk oturumuna; Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Sarı, Prof. Dr. Ahmet Uğur Nalcıoğlu, Dr. Öğretim Üyesi Merve Karabulut, Sakarya Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünden Doç. Dr. Funda Kızıler Emer ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Davut Dağabakan katıldı.
Diğer Üniversitelerden de katılımın sağlandığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün; Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünün küresel salgınların dil ve edebiyattaki yansımalarının araştırılmasına ve tartışılmasına zemin hazırlamak amacıyla böyle bir çalıştay düzenlediğini ifade etti. Çalıştayın ortaya çıkaracakları bilgi birikimi pandemi çalışmalarına farklı bir perspektif kazandıracağına inandığını aktaran Dekan Düzgün, böylesine anlamlı bir programın gerçekleşmesinde Rektörlüğün yakın desteğini hissettiklerini dile getirerek Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Pandemi Sonrası Yazılan Eserlerde Kullanılan Yöntemler Konuşuldu
Çalıştay boyunca katılımcılar tarafından gerçekleştirilen sunumlarda pandeminin edebiyata, edebiyatın da pandemiye ilişkisi incelenerek bu bağlamda yerli ve yabancı yazarların konuyla ilgili eserleri irdelendi. Disiplinlerarası konu haline gelen pandeminin edebiyatta nasıl bir ruha büründüğünü ve küresel salgın konulu eserlerde kurgu aşamasından kurgu olmayan aşamaya kadar ne tür yöntemlerin izlendiği katılımcılar tarafından ele alındı.
Çalıştay, daha sonra da takip edilebilmesi için kayıt altına alındı.
Pandeminin edebiyata etkisi Atatürk Üniversitesinde ele alındı
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Dil ve Edebiyatta Pandemi Çalıştayı düzenlendi.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Yaşam boyu öğren, yaşam boyu tazelenErzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) bünyesinde hayata geçirilen “60+ Tazelenme Üniversitesi” tanıtım programı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
ETÜ kapısını 60 yaş üzeri öğrencilere açıyorErzurum Teknik Üniversitesi, “60+ Tazelenme Üniversitesi” programı ile kapılarını 60 yaş ve üzeri öğrencilere açıyor.
Köklü iki üniversite arasında akademik iş birliği görüşmesiAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversiteler arası iş birliğini güçlendirmek amacıyla Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.
ETÜ’den iklim değişikliği adımıETÜ ile Bath Üniversitesi arasında akademik iş birlikleri tüm hızıyla devam ediyor.
- 11:45 - Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in kaleminden: 'Atatürk Üniversitesi’nde yeni dönem'
- 11:24 - Erzurum - Artvin karayolu ışıl ışıl aydınlandı
- 11:20 - Yaşam boyu öğren, yaşam boyu tazelen
- 11:16 - Vali Çiftçi’den atla kar safarisi
- 09:38 - Yemek Yemeyen Çocuklara Çözüm Odaklı Yaklaşmanın Önemi Nedir?
- 09:34 - "Plantar Fasiit: Adım Atarken Hissedilen Gizli Tehlike"
- 09:33 - Lezzetli Yemek Tarifleriyle Sofralarınızı Şenlendirin – tarifiyemek.com
- 09:32 - Sanayi Devi: Endüstriyel Mikser ile Üretimde Mükemmellik
- 16:10 - Erzurumspor FK: 2 - Bandırmaspor: 0
- 14:05 - Palandöken sömestir tatilinde ilgi odağı
- 11:34 - KUDAKAF’25 için hazırlıklar sürüyor
- 11:10 - İMSİAD Başkanı Demir: "Kentsel dönüşüm insanların inisiyatifine bırakılmamalı"
- 11:06 - Erzurum’da 296 işletmeye denetim
- 11:04 - İşte Erzurum'un Milli Eğitim karnesi
- 11:00 - ETÜ kapısını 60 yaş üzeri öğrencilere açıyor
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.