Ramazan ayı boyunca da yaklaşık bin adet pide üretimi Ziraat Fakültesi öğrencileri tarafından gerçekleştiriliyor ve 13.00-17.30 saatlerinde Pilot Ekmek Fabrikasında ve lojman mevkiindeki satış ofisinde satışa sunuluyor. Atatürk Üniversitesinin gelecek süreçteki yol haritasını belirlemek ve mevcut durumunu yeniden dizayn etmek için başlatmış olduğu Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirdiği Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezine (GUHAM) bağlı ekmek fabrikası, gerek üretim yapılarak ürünleri halkla buluşturma gerekse öğrencilerin tecrübe kazanacak eğitimi görmelerini sağlama açısından işlevsel bir görev üstleniyor.
GUHAM Müdürü Birinci: “Amacımız, Bölgesel ve Ulusal Kalkınmaya Katkı Sağlamak”
Atatürk Üniversitesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Avni Birinci; 2017 yılında, gıda ve hayvancılık konularında yürütülecek araştırma, uygulama, eğitim ve yayım faaliyetlerini koordine etmek, ilgili akademik birimlerin eğitim-öğretim, gezi, inceleme, staj, proje ve tez çalışması gibi faaliyetlerine destek vermek amacıyla kurulan merkezin zaman içerisinde kapsama alanını daha da genişlettiğini belirten Prof. Dr. Birinci; bu doğrultuda modern yetiştirme ve ıslah yöntemlerini uygulayıp geliştirmeye, bunları üretici ve öğrencilere tanıtmaya ve gerektiğinde onları eğitmeye, bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlayacak iş birliği mekanizmaları kurmaya ve sürdürülebilir hale getirmek için gerekli olan kurumsal ortamı oluşturmaya devam ettiklerini söyledi.
Rektör Çomaklı: “Birimlerimiz, Araştırmalara ve Öğrenci Uygulamalarına Altyapı Desteği Sunuyor”
Var olan kaynakları yenilenen ve yeni ekipmanlar ile daha modern bir hale gelen ekmek fabrikasının, Atatürk Üniversitesinin toplumsal misyonunu hayata geçirme noktasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bu ve benzeri birimlerin aynı zamanda yapılacak araştırmalara ve öğrenci uygulamalarına alt yapı desteği sağladığını vurguladı.
Üniversitenin ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde fabrikaların yenilendiğini ve son teknolojik makinelerle donatıldığını aktaran Prof. Dr. Çomaklı, ekmek fabrikasının da üniversitenin önemli bir ihtiyacını karşıladığını, bu hamlelerin geri dönüşlerini çok kısa bir zamanda aldıklarını belirterek birimlerdeki potansiyeli ortaya çıkardıklarını dile getirdi.
Günde 12 Bin Ekmek Üretiliyor
Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezine (GUHAM) bağlı Ekmek Fabrikasında ekmek üretiminde tüm aşamaların rahatlıkla yapılabilmesine imkân tanıyan ekipmanların yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Çomaklı: “Bu modern fabrikada günde 12 bin yuvarlak (roll) ekmek üretiliyor. Hijyen kuralları gözetilerek gerçekleştirilen üretimlerde alanında uzman personeller ve önemli çalışmaların altına imza atan akademisyenler ile bu imkanlardan uygulamalı olarak faydalanan öğrenciler aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor. Yine ayrıca Ramazan ayı boyunca öğrencilerimizin ellerinden çıkan pideler satışa sunuluyor. Bu vesileyle tekrar tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını kutluyorum” diye konuştu.
Ramazan Pidesi Atatürk Üniversiteli Öğrencilerden
Atatürk Üniversitesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğüne bağlı Pilot Ekmek Fabrikasında günlük yaklaşık 12 bin roll ekmek üretiliyor.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Rektör Hacımüftüoğlu: “Öğretmenler toplumumuzun en değerli yapı taşlarıdır”Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Atatürk Üniversitesi’nde milli teknoloji atölyesi kurulacakTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Başkanı (BİTO) Ömer Kökçam, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu ziyaret ederek Milli Teknoloji Atölyesi kurulması planına dair iş birliği sürecini başlattı
ETÜ’de kadına yönelik şiddete dikkat çekildiErzurum Teknik Üniversitesi’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet Semineri düzenlendi.
'Kerkük'te nüfus sayımı üzerinden Türk varlığına darbe girişimi'Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türk tarihi ve kültürü açısından çok önemli bir şehir olan Kerkük'ün içerisinde barındırdığı Türkmen nüfusu ile günümüzde de Türk milleti açısından kıymetini muhafaza ettiğini anlattı
- 11:00 - Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in kaleminden: 'Bölgenin Şifa Kapısı oldular..'
- 10:55 - Erzurumlu tatlıcıdan 1000 öğretmene tatlı ve pasta ikramı
- 10:51 - Erzurum polisinden minik kalplere küçük dokunuşlar
- 10:48 - Rektör Hacımüftüoğlu: “Öğretmenler toplumumuzun en değerli yapı taşlarıdır”
- 10:45 - Vali Çiftçi’den Öğretmenler Günü mesajı
- 10:42 - Öğretmenlere diyabet bilgilendirmesi
- 10:37 - DAGC 45 yaşında
- 10:31 - Erzurum'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
- 23:02 - Menemen Drone Çekimi: İlçenin Doğal Zenginliklerini Yüksekten Görün
- 23:01 - "SMS Onay: İşletmeler için Neden Kritik Önemde?"
- 23:00 - "Personalize Your Home with High-Quality Custom Wall Art Prints from WallArtNYC"
- 22:59 - Balıkesir'de Hayalinizdeki Düğün için Kusursuz Bir Mekan: Alfa Plaza Event
- 22:58 - Bursa'da Nakliyatın Öncüsü: Ben Nakliyat ile Taşınmak Çok Kolay
- 22:57 - Alanya'da Hukukun Güvenli Adımları: Alanya Avukat İbrahim Yıldız ile Etkin Çözümler
- 22:56 - Hayalinizdeki Dekorasyon için Luna Ev Shop’un Ev Dekorasyon Ürünlerini Keşfedin
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.