• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Şiddetle mücadelelerini kapı kapı gezerek anlatıyorlar

Şiddetle mücadelelerini kapı kapı gezerek anlatıyorlar
KGK’nın paydaşı olduğu ‘İnsan Hakları Şiddetle Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bağlamında Etkin Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Seferberliği’ projesi kapsamında Ordu, Rize ve Trabzon valilikleri ziyaret edildi

Cumhurbaşkanlığı Kalkınma Planı ve İnsan Hakları Eylem Planı kapsamında 2024 ve 2034 yılları arasında tamamlaması planlanan "İnsan Hakları Şiddetle Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bağlamında Etkin Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Seferberliği" projesi çerçevesinde ziyaretler sürüyor. 
Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) destekçisi olduğu proje; Adalet Bakanlığı ve Şiddetle Mücadele Vakfı(HEGEM) ortaklığında, İçişleri Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirilmişti. 
Projenin Resmi Kuruluşlar Genel Koordinatörü Vali Mülkiye Başmüfettişi Osman Kaymak, HEGEM Başkanı Adem Solak, Saha Çalışmaları Koordinatörü ve İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Mustafa Keskin, HEGEM Kurucu Üyesi ve Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Mehmet Akpınar ile KGK ve HEGEM Ulusal Medya Danışmanı Ahmet Külekçi, KGK Rize Temsilcisi Mustafa Bayrak'tan oluşan heyet Ordu, Rize ve Trabzon valiliklerine ziyaretlerde bulundu. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Ordu Valisi Muammer Erol'a gerçekleşen ziyaretlerin çok değerli ve olumlu geçtiğini belirten HEGEM Başkanı Adem Solak, “Sayın valilerimize  hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz. Çok donanımlı bir ekiple yola çıktık. Şiddet meselesinin topyekûn bir şekilde hayatımızdan ve gündemimizden çıkması zor gözükse de bu proje ile birlikte çok önemli mesafeler kat edeceğiz. Eylül ayında Rize'de gerçekleşmesi planlanan panel ve basın açıklaması ile birlikte İnsan Hakları Şiddetle Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bağlamında Etkin Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Seferberliği 2024-2034 projesi kapsamlı bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacak” dedi. Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ise tüm il temsilcilikleri ve üyeleri ile projeye destek verdiklerini belirterek, “KGK ailesi olarak toplumsal bir beka sorunu haline gelen şiddet ve suç meselesinin önlenmesi noktasında üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25