İki gün boyunca Mühendislik, İletişim, Hukuk ve Eczacılık Fakülteleri öğrencilerini sosyal medya hakkında bilgilendiren Serdar Aydın, sunumunu slayt, fotoğraf ve videolarla destekledi.
Sosyal medyanın yararlarını, zararlarını, nasıl, ne şekilde ve hangi yaş aralığında kullanılması konuları hakkında konuşan Aydın, sosyal medya ve telefon kullanımının özellikle çocuklar üzerindeki etkisinden bahsetti.
Tarih boyunca alfabe/yazı, rakamlar/sayı dışında insan aklını ve ilişkilerini en fazla değişime uğratan teknolojik buluşun hiç şüphesiz bilgisayar, internet ve sosyal medya olduğuna dikkat çeken Aydın, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ının aktif sosyal medya kullanıcısı olduğunu söyledi.
“Genç Kesim Olarak Daha Fazla Çevrimiçi Olmaya Çalışıyoruz”
Serdar Aydın: “Günümüzde ilişkiler büyük oranda internet üzerinde kurulmakta, gelişmekte ve sona ermektedir. Sosyal medyanın en önemli özelliklerinin başında kullanım dozunun ayarlanamıyor olması geliyor. Genç yaştaki insanlar sosyal medya ve iletişim teknolojilerine daha fazla eğimli. Bu nedenle orta yaş gruplarına göre gençleri daha yoğun bir şekilde etkilemekte. Artık genç kesim olarak daha fazla çevrimiçi olmaya çalışıyoruz” dedi.
Sanal dünyanın kişiyi aynı anda çok fazla uyarıcı bombardımanına tuttuğunu belirten Aydın: “Bunun sonucu olarak kişinin dikkati yüzeysel derinliği olmayan bilgiye kayıyor. İnternet teknolojileri insan beyninin fiziksel yapısı kadar, bilgiyi bulma, saklama ve yorumlama, dikkati yönetme, duyuları anlamlandırma, hatırlama ve unutma gibi bütün süreçlerini de etkiliyor. Bilgisayar veya telefon ekranı karşısında hipnotize olmuş çocuk için her bir uyaran, onun varlığını onaylar. İnternetin sunduğu sınırsız sayıdaki uyarana alışan çocuk veya birey uyarıcı yokluğunda yalnızlaşır, yoksunluk hissine kapılır. Sosyal medya bağımlılığı; sayısız uyarana, odaklamada sıkıntıya, kitap okuma oranının azalmasına, insanlar arası kurulan iletişimin fakirleşmesine, sosyal izolasyona ve iletişimin sanallaşmasına yol açmaktadır” ifadelerini kullandı.
Sosyal medya mı? Sosyal yara mı? konferansı gerçekleşti
Atatürk Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Sosyal Medya Mı? Sosyal Yara Mı? isimli seri konferansları sunmak üzere Erzurum’a gelen TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkan Yardımcısı Serdar Aydın, öğrencilerle buluştu.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Yaşam boyu öğren, yaşam boyu tazelenErzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) bünyesinde hayata geçirilen “60+ Tazelenme Üniversitesi” tanıtım programı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
ETÜ kapısını 60 yaş üzeri öğrencilere açıyorErzurum Teknik Üniversitesi, “60+ Tazelenme Üniversitesi” programı ile kapılarını 60 yaş ve üzeri öğrencilere açıyor.
Köklü iki üniversite arasında akademik iş birliği görüşmesiAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversiteler arası iş birliğini güçlendirmek amacıyla Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.
ETÜ’den iklim değişikliği adımıETÜ ile Bath Üniversitesi arasında akademik iş birlikleri tüm hızıyla devam ediyor.
- 18:01 - Gazeteci Yazar Vahdet Nafız Aksu yazdı: 'A.Ü Araştırma Hastanesi'nde yenilikçi adımlar'
- 16:46 - Erzurum'da atlı kızak heyecanı
- 11:45 - Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in kaleminden: 'Atatürk Üniversitesi’nde yeni dönem'
- 11:24 - Erzurum - Artvin karayolu ışıl ışıl aydınlandı
- 11:20 - Yaşam boyu öğren, yaşam boyu tazelen
- 11:16 - Vali Çiftçi’den atla kar safarisi
- 09:38 - Yemek Yemeyen Çocuklara Çözüm Odaklı Yaklaşmanın Önemi Nedir?
- 09:34 - "Plantar Fasiit: Adım Atarken Hissedilen Gizli Tehlike"
- 09:33 - Lezzetli Yemek Tarifleriyle Sofralarınızı Şenlendirin – tarifiyemek.com
- 09:32 - Sanayi Devi: Endüstriyel Mikser ile Üretimde Mükemmellik
- 16:10 - Erzurumspor FK: 2 - Bandırmaspor: 0
- 14:05 - Palandöken sömestir tatilinde ilgi odağı
- 11:34 - KUDAKAF’25 için hazırlıklar sürüyor
- 11:10 - İMSİAD Başkanı Demir: "Kentsel dönüşüm insanların inisiyatifine bırakılmamalı"
- 11:06 - Erzurum’da 296 işletmeye denetim
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.