• BIST 9602.16
  • Altın 3440.779
  • Dolar 36.4087
  • Euro 38.1115
  • Erzurum -14 °C
  • İstanbul -1 °C
  • Ankara -5 °C

Suudiler, Palandöken'i sevdi

Suudiler, Palandöken'i sevdi
Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kış turizmi merkezlerinden birisi olan Palandöken, artık yaz aylarında da Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'yle ilgi odağı oldu. Suudi Arabistan futbol takımları Palandöken'e hayran kaldı.

Geçtiğimiz yıla kadar daha çok yurt içinden başta futbol olmak üzere bir çok spor branşından takımların 12 ay boyunca tercih ettiği Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ni yabancılar da keşfetti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal tesislerinden biri olan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, Türkiye'nin en önemli kamp merkezlerinden birisi olarak gösteriliyor.

Her takıma özel saha tahsis ediliyor
Palandöken Dağı'nın eteklerinde 2 bin rakım üzerinde kurulan kamp merkezi, deniz seviyesinden yüksekteki özelliği ve havasıyla sporcuların güç ve enerjilerine dinamizm katan bir özelliğe sahip. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde yeni sezona hazırlanan futbol takımlarının teknik patronları, Türkiye'nin birçok ilinde hava sıcaklığının hayatı olumsuz etkilediğini, yüksek rakımlı Erzurum'un serin ikliminin, futbol takımlarına avantaj sağladığını sürekli ifade ediyor. Palandöken Dağı eteklerine kurulan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde şu an itibarıyla doğal yüzeyli FIFA standartlarına sahip 5 çim saha, 6 doğal yüzeyli çim saha ve 3 adet de istasyon sahası bulunuyor. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Suudi Arabistan Süper Lig takımlarından Al Orobah ve Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al Hazem'i ziyaret ederek, önümüzdeki sezon için yeniden Erzurum'a davet etti. Vali Çiftçi, takım yöneticilerine Oltutaşı tespih etti.

Suudi Arabistan takımları gözü kapalı geldi
Al Orobah ve Al Hazem'in yanı sıra İran Süper Lig ekipleri Sepahan ve Esteghlal, Kuveyt Süper Lig takımı Al Arabi, Azerbaycan Süper Lig temsilcileri Neftchi Bakü, Sebail ve Araz Nahcivan da Erzurum'da sezon hazırlıklarını yapıyor. Trendyol Süper Lig ve 1. Lig'den ise Çaykur Rizespor, Alanyaspor, Sivasspor, Antalyaspor, Hatayspor ve İstanbulspor Palandöken'de kamp yaptı. Suudi takımlarını Erzurum'a getiren futbol menajeri Murat Edis, Kocaeli ve Afyon'dan sonra Erzurum'da da olmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Erzurum hem iklimi hem de sahip olduğu imkanlarla takımların tercih edeceği bir yer. Gelen takımlar oldukça mutlular. Kaldı ki, ilk kez ve hiç bilmedikleri bir yere geliyorlar” dedi.

Suudiler Erzurum ve Palandöken'i çok sevdi
Al Orobah Teknik Direktörü Saleh Almohammedi de, “Daha önce milli takımlar antrenörlüğü yaptım. Şimdi lig takımına sözleşme imzalayıp takımın başarısı için çalışacağım. Erzurum'da olmaktan son derece memnunuz. Şehir ve imkanlar çok güzel. Buraya tekrar gelmek istiyoruz. Bizi buraya getiren firmaya da çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Al Orobah Sportif Direktörü Saud Khalid Alruwaili ise Erzurum'a ilk defa ve şartları çok fazla bilmeden gelmelerine rağmen mutlu olduklarını dile getirdi. Saud Khalid Alruwaili, “Porkekizli teknik ekiple yeni sezona hazırlanıyoruz. Erzurum ve tesisler güzel. Buraya bir kez daha seve seve gelmek isteriz” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Filede hedef final14 Şubat 2025 Cuma 09:48
  • Erzurumspor FK: 1 - Gençlerbirliği: 212 Şubat 2025 Çarşamba 22:27
  • Erzurumspor’da Gençlerbirliği mesaisi11 Şubat 2025 Salı 10:03
  • Muay Thaiciler madalya ile döndü10 Şubat 2025 Pazartesi 18:39
  • Türkiye finallerine gidecek10 Şubat 2025 Pazartesi 18:29
  • İlkan Sever, Erzurumspor FK'ya transfer oldu10 Şubat 2025 Pazartesi 12:28
  • Macera Offroad üyeleri tarihi konakta toplandı09 Şubat 2025 Pazar 12:24
  • Başkan Dal’dan Hakan Kutlu’ya jest09 Şubat 2025 Pazar 12:20
  • Türkiye Buz Tırmanışı şampiyonası Erzurum’da başladı08 Şubat 2025 Cumartesi 16:58
  • Yeni Malatyaspor: 0 - Erzurumspor FK: 708 Şubat 2025 Cumartesi 15:54
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25