• BIST 9657.32
  • Altın 3308.251
  • Dolar 35.922
  • Euro 37.4603
  • Erzurum -2 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara 3 °C

Tarihi Medrese Onarım Bekliyor!...

Tarihi Medrese Onarım Bekliyor!...

Nice Âlimler yetiştiren Kurşunlu Medresesi şimdi pislik içerisinde...


TARİHİ MEDRESE ONARIM BEKLİYOR

Âlimler Ocağı’ diye adlandırılan, birçok ünlü fikir ve din adamının yetiştiği Erzurum Kurşunlu Medresesi pislik içerisinde.


Özellikle bakımsızlık ve ilgisizlikten harabeye dönen medrese görenleri şaşkına çeviriyor. Yanı başında bulunan Kurşunlu Camii cemaati ile mahalle sakinlerinin tepkisine de yol açan bu görüntü Erzurum’a da hiç yakışmıyor.

M. Fethullah Gülen, Mehmet Kırkıncı, Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Osman Bektaş, Solakzade Sadık Efendi gibi birçok din bilginini yetiştiren Kurşunlu Medresesi’nin bugünkü harabeye dönmüş hali görenleri üzüyor.


Sahipsizlikten yıkılmaya yüz tutan ve viraneye dönen Kurşunlu Medresesi onarım bekliyor.
Vatandaşlar yetkililerin bu tarihi medreseyi onarmak için harekete geçmelerini istediler.

Erzurumlu Feyzullah Efendi tarafından yaptırılan Kurşunlu (Fevziye) Medresesi’nde, son dönemin tanınmış onlarca âlimi yetişti. Taş yapı olan medrese, Tevhidi Tedrisat Kanunu’nun ardından Kur’an kursuna çevrildi.


Bakımsızlıktan ve ilgisizlikten zamanla unutulmaya yüz tutan medrese, 2001 yılında kullanıma kapatıldı. Mirza Mehmet Mahallesi’nde aynı adla anılan Kurşunlu Camii’nin bitişiğinde bulunan medresede 13 öğrenci odası bulunuyor.

 
 
 


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25