“İlaç Geliştirme Alanında Uygulamalı Proje İş Birliği Çağrısı” ile TÜSEB, Türkiye’de ilaç harcamalarının önemli bir kısmını oluşturan ve önümüzdeki yıllarda payının gittikçe artması beklenen protein, füzyon proteini, monoklonal antikor, antikor-ilaç konjugatları gibi farklı yapılarda geliştirilen, üretilen ve ticarileştirilecek olan biyoteknolojik moleküllerin; terapötik ajanlar, biyobenzerler, gen terapileri ve immunoterapilerin dünya standartlarında ve kalitesinde geliştirilip üretilmesini amaçlıyor. Bu sayede, ilgili alanda teknolojik birikim yaratılması ve yenilikçi ürünlerle ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.
Konuya ilişkin açıklama yapan TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Adil Mardinoğlu, Türkiye’de hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi ve üretilmesi için bilimsel ve teknolojik potansiyelin harekete geçirilmesine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. “İlaç Geliştirme Alanında Uygulamalı Proje İş Birliği Çağrısı”nın, farmasötik ve biyofarmasötik ürünlerin üretimi alanında yapılacak Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi için planlandığını ve hayata geçirildiğini açıklayan Mardinoğlu, bu program ile Türkiye’de aday ilaç çalışmalarının TÜSEB tarafından Ar-Ge aşamasından üretim aşamasına getirilmesinin, tedavi için kullanılabilecek ürüne dönüştürülmesinin, bu alanda ulusal sağlık sisteminin ihtiyaçlarının karşılanmasının ve dışa bağımlılığın azaltılmasının amaçlandığını ifade etti.
TÜSEB’in ikinci proje çağrısı olan “Tanı Kiti Geliştirme Alanında Uygulamalı Proje İş Birliği Çağrısı” ise, mevcut veya potansiyel hastalıklara yönelik en kolay ve hızlı şekilde sonuç veren yerli tanı kitlerini geliştirmeye ve üretmeye yönelik.
Projenin detaylarını açıklayan TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Türkez, gerçekleştirilecek işbirlikleri ile uluslararası pazarda rekabet edebilecek, ihraç edilebilir ürünlerin elde edilmesinin ve dışa bağımlılığın azaltılmasının amaçlandığını belirtti.
TÜSEB olarak hastalıkların risk tahmini, erken teşhisi, tanısı, seyrinin takibi, tedavi seçimi, vb. süreçlerde kullanılmak üzere tanı kitleri geliştirilmesine ve üretilmesine yönelik yenilikçi çözüm ve teknolojik ürün sunan işbirliklerini desteklemeye önem verdiklerini vurgulayan Türkez; hedeflenen ürünlerin tıbbi laboratuvarlarda ve araştırma merkezlerinde uygulamaya yönelik, doğruluğu ve duyarlılığı kanıtlanmış, maliyet-etkin ve kısa sürede sonuç verebilen, uluslararası standartlara uygun, verimliliği yüksek, kullanıcı dostu özellikte olacağını açıkladı.
TÜSEB’in Yerli-Milli İlaç ve Tanı Kiti Geliştirme Çalışmaları başladı
Sağlık Bakanlığı’nın kararlılıkla yürüttüğü yerlileşme-millileşme çalışmalarında önemli bir adım daha atıldı. TÜSEB’in “bireysel tıbbın sağlık sistemine uygulanması” hedefi doğrultusunda, iki yeni işbirliği çağrısına çıkıldı.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Sağlık İl Müdürü Bedir’den kan bağışı konusunda örnek davranışErzurum Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına destek olmak amacıyla Sağlık Müdürlüğü personeliyle birlikte kan bağışı etkinliği düzenledi.
Sağlıkçılara göre maske kullanımı tükenmişlik sebebiErzurum’da iki akademisyen tarafından Covid-19 döneminde maske kullanımı ile ilgili yapılan araştırmada ilginç sonuçlara ulaşıldı.
Erzurum’da tüberküloz zirvesiErzurum Tüberküloz Kontrol Kurulu toplantısı paydaş kurum temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.
Erzurum’da anne adayları gebe bilgilendirme sınıfı ile doğuma hazırlanıyorErzurum’da hizmete giren gebe bilgilendirme sınıfları; sağlıklı hayat merkezleri, ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerinde ücretsiz hizmet veriyor.
- 11:16 - Vali Çiftçi’den atla kar safarisi
- 09:38 - Yemek Yemeyen Çocuklara Çözüm Odaklı Yaklaşmanın Önemi Nedir?
- 09:34 - "Plantar Fasiit: Adım Atarken Hissedilen Gizli Tehlike"
- 09:33 - Lezzetli Yemek Tarifleriyle Sofralarınızı Şenlendirin – tarifiyemek.com
- 09:32 - Sanayi Devi: Endüstriyel Mikser ile Üretimde Mükemmellik
- 16:10 - Erzurumspor FK: 2 - Bandırmaspor: 0
- 14:05 - Palandöken sömestir tatilinde ilgi odağı
- 11:34 - KUDAKAF’25 için hazırlıklar sürüyor
- 11:10 - İMSİAD Başkanı Demir: "Kentsel dönüşüm insanların inisiyatifine bırakılmamalı"
- 11:06 - Erzurum’da 296 işletmeye denetim
- 11:04 - İşte Erzurum'un Milli Eğitim karnesi
- 11:00 - ETÜ kapısını 60 yaş üzeri öğrencilere açıyor
- 10:56 - Erzurum GSİM’den karne hediyesi
- 10:23 - Asya Dizilerinde Sürükleyici Yolculuk: Kendinizi Keşfedin
- 16:54 - Kayseri Şehirler Arası Evden Eve Nakliyatta Kalite Standartları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.