“İlaç Geliştirme Alanında Uygulamalı Proje İş Birliği Çağrısı” ile TÜSEB, Türkiye’de ilaç harcamalarının önemli bir kısmını oluşturan ve önümüzdeki yıllarda payının gittikçe artması beklenen protein, füzyon proteini, monoklonal antikor, antikor-ilaç konjugatları gibi farklı yapılarda geliştirilen, üretilen ve ticarileştirilecek olan biyoteknolojik moleküllerin; terapötik ajanlar, biyobenzerler, gen terapileri ve immunoterapilerin dünya standartlarında ve kalitesinde geliştirilip üretilmesini amaçlıyor. Bu sayede, ilgili alanda teknolojik birikim yaratılması ve yenilikçi ürünlerle ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.
Konuya ilişkin açıklama yapan TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Adil Mardinoğlu, Türkiye’de hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi ve üretilmesi için bilimsel ve teknolojik potansiyelin harekete geçirilmesine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. “İlaç Geliştirme Alanında Uygulamalı Proje İş Birliği Çağrısı”nın, farmasötik ve biyofarmasötik ürünlerin üretimi alanında yapılacak Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi için planlandığını ve hayata geçirildiğini açıklayan Mardinoğlu, bu program ile Türkiye’de aday ilaç çalışmalarının TÜSEB tarafından Ar-Ge aşamasından üretim aşamasına getirilmesinin, tedavi için kullanılabilecek ürüne dönüştürülmesinin, bu alanda ulusal sağlık sisteminin ihtiyaçlarının karşılanmasının ve dışa bağımlılığın azaltılmasının amaçlandığını ifade etti.
TÜSEB’in ikinci proje çağrısı olan “Tanı Kiti Geliştirme Alanında Uygulamalı Proje İş Birliği Çağrısı” ise, mevcut veya potansiyel hastalıklara yönelik en kolay ve hızlı şekilde sonuç veren yerli tanı kitlerini geliştirmeye ve üretmeye yönelik.
Projenin detaylarını açıklayan TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Türkez, gerçekleştirilecek işbirlikleri ile uluslararası pazarda rekabet edebilecek, ihraç edilebilir ürünlerin elde edilmesinin ve dışa bağımlılığın azaltılmasının amaçlandığını belirtti.
TÜSEB olarak hastalıkların risk tahmini, erken teşhisi, tanısı, seyrinin takibi, tedavi seçimi, vb. süreçlerde kullanılmak üzere tanı kitleri geliştirilmesine ve üretilmesine yönelik yenilikçi çözüm ve teknolojik ürün sunan işbirliklerini desteklemeye önem verdiklerini vurgulayan Türkez; hedeflenen ürünlerin tıbbi laboratuvarlarda ve araştırma merkezlerinde uygulamaya yönelik, doğruluğu ve duyarlılığı kanıtlanmış, maliyet-etkin ve kısa sürede sonuç verebilen, uluslararası standartlara uygun, verimliliği yüksek, kullanıcı dostu özellikte olacağını açıkladı.
TÜSEB’in Yerli-Milli İlaç ve Tanı Kiti Geliştirme Çalışmaları başladı
Sağlık Bakanlığı’nın kararlılıkla yürüttüğü yerlileşme-millileşme çalışmalarında önemli bir adım daha atıldı. TÜSEB’in “bireysel tıbbın sağlık sistemine uygulanması” hedefi doğrultusunda, iki yeni işbirliği çağrısına çıkıldı.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
İl Bulaşıcı Hastalık Danışma Komisyonu toplandıİl Bulaşıcı Hastalık Danışma Komisyonu Erzurum’da görülen bulaşıcı hastalıkları ve bu konuda yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere toplandı.
Erzurum’da çölyak farkındalığı etkinliğiErzurum’da çölyak farkındalığı etkinliği kapsamında glutensiz makarna ve tatlı şenliği düzenlendi.
Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi göz dolduruyorErzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, sahip olduğu teknolojik cihazlar, imkanlar ve deneyimli personeliyle Erzurum’da önemli bir sağlık hizmetini kesintisiz olarak sürdürmeye devam ediyor.
Erzurum’da Tabip Odası'ndan “Yenidoğan Çetesi Operasyonu” açıklamasıErzurum Bayburt Gümüşhane Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Furkan Soner Taş, “Yenidoğan Çetesi Operasyonu” ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.
- 16:24 - Atatürk Üniversitesi’nde milli teknoloji atölyesi kurulacak
- 15:07 - Erzurum’un asırlık ninesi son yolculuğuna uğurlandı
- 13:34 - ETÜ’de kadına yönelik şiddete dikkat çekildi
- 13:28 - Öğretmenler sahnede de alkışlandı
- 13:19 - Elif öğretmen öğrencilerini spora yönlendirdi, atletizmde Türkiye şampiyonluklarına ambargo koydu
- 11:53 - Tarih Derneği Başkanı Özden: “Yeni nesil öğretmenlerin eseri olacaktır'
- 11:49 - Kent Konseyi Başkanı Tanfer; 'Eğitimin Kahramanları Öğretmenlerimizdir'
- 11:45 - Şenkaya Belediye Başkanı Özcan: 'Öğretmenlerimiz, eğiitimin ve öğretimin temel taşı'
- 11:36 - Gezeravcı:“Uzaya yolculuğumuz bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış hikayesi değil”
- 15:36 - 'Kerkük'te nüfus sayımı üzerinden Türk varlığına darbe girişimi'
- 15:17 - ASKON Erzurum’da güçlü bir şekilde temsil edilmeye devam edecek
- 13:56 - Erzurum’da 496 işletmeye denetim
- 13:26 - Mimari Şeyler: Tasarım ve İlhamın Buluştuğu Dijital Platform
- 13:25 - "Yapay Zeka Çizim: Dijital Sanatta Yeni Bir Dönem"
- 13:24 - Alobot ile 7/24 Otomatik Çağrı Merkezi Hizmeti Sunun!
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.