• BIST 9670.45
  • Altın 2823.722
  • Dolar 33.9719
  • Euro 37.8606
  • Erzurum 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Vali Çiftçi, Erzurum hava sahasının uçuşlara kapatıldı

Vali Çiftçi, Erzurum hava sahasının uçuşlara kapatıldı
Hindistan uçağına bomba ihbarı yapıldı. Mumbai'den Almanya'nın Frankfurt kentine giden Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağı Erzurum'a acil iniş yaptı.

Vali Çiftçi, Erzurum hava sahasının uçuşlara kapatıldığını açıkladı.

Bomba uzmanlarının uçağa girdiğini ve uçakta arama yapıldığını söyleyen Çiftçi, "Havada bomba ihbarı yapınca Vistara Hava Yolu'na ait olan uçak ilk önce Ordu Havaalanı'na inmek istiyor. Fakat orada da bir tadilat çalışması olduğundan dolayı Trabzon'a yönlendiriyorlar. Orada da hava trafiği yoğun olduğundan dolayı Erzurum'a inişlerini veriliyor." açıklamasını yaptı.

BOMBA İMHA UZMANLARI UÇAKTA

Aprona yanaşan uçaktan yolcular tahliye edildi. Havalimanında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları, sağlık, AFAD, itfaiye ekipleri havalimanına sevk edildi.

ERZURUM HAVA SAHASI UÇUŞLARA KAPATILDI

Bomba imha ekipleri uçağa girip kabin ve kargo bölümünde arama yaptı. Erzurum hava sahası da tedbir amaçlı uçuşlara kapatıldı.

ORDU VE TRABZON'UN ARDINDAN ERZURUM'A İNEBİLMİŞ

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Havada bomba ihbarı yapınca Vistara Hava Yolu'na ait olan uçak ilk önce Ordu Havaalanı'na inmek istiyor. Fakat orada da bir tadilat çalışması olduğundan dolayı Trabzon'a yönlendiriyorlar. Orada da hava trafiği yoğun olduğundan dolayı Erzurum'a inişlerini veriliyor."

YOLCU PEÇETEYE, "UÇAKTA BOMBA VAR" DİYE YAZMIŞ

Vali Çiftçi, bomba ihbarının uçakta peçeteye yazılan bir not nedeniyle yapıldığını anlattı. Çiftçi, "İhbar havada yapılmış. Bir yolcu peçeteye 'Uçakta bomba var.' diye yazmış." dedi.

UÇAKTA 247 YOLCU BULUNUYOR

600 kişi kapasiteli olan Uçakta 247 yolcu bulunuyor. Vistara Hava Yolları da acil inişe ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bombay- Frankfurt (BOM-FRA) sefer sayılı UK27 sefer sayılı uçuş, güvenlik nedeniyle Türkiye'ye (Erzurum havalimanı) yönlendirildi ve saat 17.05'te güvenli bir şekilde indi" denildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25