Üniversitenin mevcut kapasitesini daha ileriye taşıyabilmesi, bilginin yüksek katma değerli çıktılara dönüştürülmesi ve araştırma performansının artırılması amacıyla Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın göreve geldiği günden itibaren başlatmış olduğu Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi çıktılarını vermeye devam ediyor.
Bu kapsamda, Yeni YÖK vizyonu çerçevesinde Atatürk Üniversitesinin yeniden konumlandırılması ve geleceğe hazırlanması amacıyla 2016-2020 yılları arasında yapılan çalışmaların derlenerek rapor haline getirildiğini belirten Rektör Çomaklı konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi sürecinde 19 arama konferansı yapıldı. Bu konferanslara üniversite dışından 208, üniversite içerisinden 1026 konu uzmanı kişi davet edilerek, ortak bir akılla üniversite için eğitim, araştırma ve toplumsal katkı misyon alanlarını harmanlayan bütünsel bir meta-sistem tasarlandı. Tasarlanan sistem, anlaşılacağı üzere geniş bir paydaş kitlesi ile şeffaf ve demokratik bir yaklaşımla gerçekleşti. Bu yaklaşım, faaliyetlerimizin vazgeçilmez bir parçası oldu” ifadelerini kullandı.
Eğitim, araştırma ve topluma katkı işlevlerini bütünleştiren Atatürk Üniversitesinin sahip olduğu üç misyon alanında çarpan etkisi oluşturmayı ve üniversitenin etkisini böylece genişletmeyi hedeflediklerini vurgulayan Rektör Çomaklı, bahsedilen bütünleşmeyi gerçekleştirmek için üniversitenin sekiz katmanlı bir yönetsel yaklaşım ile çok boyutlu bir proje yaklaşımını geliştirdiğini söyledi.
Çalışmalar beş ana başlık altında yürütüldü
Atatürk Üniversitesinde yapısal dönüşümlerin yaşandığı 2016-2020 yılları arasında gerçekleştirilen çalışmaları rapor haline getirdiklerini belirten Rektör Çomaklı, çalışmaların beş ana başlıkta yürütüldüğünü ifade ederek bunların; Mevcut Sistemin Disipline Edilmesi ve Yapısal Düzenlemeler, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi Çalışmaları, Covid-19 Pandemi Sürecinde Atatürk Üniversitesi Uyum Çalışmaları ve Gelişim Göstergeleri şeklinde olduğunu söyledi.
Gelecek dört yılın planlaması yapıldı
Raporda ayrıca 2020 ile 2024 döneminde planlanan vizyon projelerine de yer verildiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “2016-2020 yılları arasında yürütülen çalışmalarda senato, yönetim kurulu, arama konferansları, kurul, komisyon, çalışma grubu ekipleri içerisinde yer alarak görev üstlenen tüm akademik ve idari çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve mezunlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Yeni Nesil Üniversite Yapısal Dönüşüm Uygulamaları raporu yayınlandı
Kuruluşunun 63. yıl dönümünü kutlayan ve bu süreçte kurumsallaşmasını önemli bir düzeye taşıyan Atatürk Üniversitesi, Yeni Nesil Üniversite Yapısal Dönüşüm Uygulamaları (2016-2020) Raporunu yayınladı.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ETÜ’lü milli güreşçiden ordular arası dünya şampiyonasında bronz madalyaErzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Adil Mısırcı, Ordulararası Dünya Şampiyonası’nda bronz madalyanın sahibi oldu.
Vakıf Okulları Öğretmenleri, 24 Kasım’da bir araya geldiAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları tarafından düzenlenen özel etkinliğe katıldı.
Rektör Hacımüftüoğlu: “Öğretmenler toplumumuzun en değerli yapı taşlarıdır”Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Atatürk Üniversitesi’nde milli teknoloji atölyesi kurulacakTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Başkanı (BİTO) Ömer Kökçam, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu ziyaret ederek Milli Teknoloji Atölyesi kurulması planına dair iş birliği sürecini başlattı
ETÜ’de kadına yönelik şiddete dikkat çekildiErzurum Teknik Üniversitesi’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet Semineri düzenlendi.
'Kerkük'te nüfus sayımı üzerinden Türk varlığına darbe girişimi'Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türk tarihi ve kültürü açısından çok önemli bir şehir olan Kerkük'ün içerisinde barındırdığı Türkmen nüfusu ile günümüzde de Türk milleti açısından kıymetini muhafaza ettiğini anlattı
- 09:56 - Erzurum’da 62 yaşındaki esnaf iş yerinde ölü bulundu
- 20:37 - Erzurum'da okulların tatili bir gün daha uzatıldı
- 19:19 - Türk Kızılay Erzurum Ekibinden Yolculara İkram Desteği
- 18:04 - Uzundere’de son 40 yılın en yoğun kar yağışı hayatı felç etti
- 15:48 - Büyükşehir’in kar timleri iş başında
- 15:45 - Erzurum’da ‘’Şiddetle mücadelede el ele’’ programı
- 15:42 - Erzurum kara teslim oldu
- 15:38 - ETÜ’lü milli güreşçiden ordular arası dünya şampiyonasında bronz madalya
- 15:35 - Prof. Dr. Eroğlu TGCD'nin yeni başkanı oldu
- 15:31 - Erzurum’da ‘Nesilden nesile öğretmen buluşması
- 15:27 - Okulda güreş salonu açtılar
- 15:22 - Çalışma hayatına nefes aldıracak Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP) Türkiye’de ilk kez ETSO’da imzalandı
- 14:54 - Altın Kelepçeler: Geleneksel Dokunuşla Modern Stil
- 14:52 - Enerji Tasarrufu ve Performans İçin Bosch Çamaşır Makinesi Bakımı
- 13:32 - Dive into Adventure with Unblocked 76 Games on Symbaloo
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.