Erzurum'da 2011'deki Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan ve geçen temmuz ayında heyelan nedeniyle pistleri yıkılan Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kulelerinden hafriyat temizleme ve pist yerleştirme ve fore kazık çalışmalarına başlandı.
Erzurum'da 2011'deki Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan ve geçen temmuz ayında heyelan nedeniyle pistleri yıkılan Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kulelerinden hafriyat temizleme ve pist yerleştirme ve fore kazık çalışmalarına başlandı. Çalışmaların 2015 Şubat ayına kadar devam edeceği belirtildi.
4 ay önce meydana gelen heyelan nedeniyle yıkılan atlama kulelerine ait pistlerde 30 milyon liraya ihale ile hafriyat çalışmaları başlatıldı. 90 milyon liraya mal olan, Türkiye'nin ilk ve tek atlama kulelerinde meydana gelen heyelanda ağır hasar oluşmuş ve pistler kullanılmaz hale gelmişti. Hafriyat ve fore kazık ihalesini alan müteahhit firma yetkilileri, çalışmaların şubat ayının başlarına kadar devam edeceğini ifade etti. Atlama kuleleri pist altyapısının tamamlanmasının ardından ikinci etap olan üst yapı ihalesinin ise önümüzdeki aylarda yapılacağı belirtildi.
Müteahhit firma şantiye şefi Kutal Gönülal, gelecek bahar aylarında atlama kulelerinin üst yapı çalışmalarının da tamamlanarak kulelerin hizmete girmesinin planlandığını söyledi. 2 gün önce pistlere fore kazık çalışması başlattıklarını dile getiren Gönülal, "Hafriyat çalışmalarını başlattık.Bu arada günde 35-40 metre derinliklerinde 15- 20 fore kazık çakmaya başladık. Bunun için ikinci bir fore kazık makinası getirttik. Pistlere 900 fore kazık çakacağız. Hava şartları elverişli geçerse şubat ayının başlarına kadar alt yapı çalışmalarımızı devam ettireceğiz." dedi.
1 Ekim 2010'da inşaatı tamamlanarak faaliyete geçen atlama kulelerinin pistleri ve rampaları 15 Temmuz'da meydana gelen heyelan nedeniyle yıkılmıştı. Yıkımla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Edimin ifasına fesat karıştırmak, genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması ve kuleleri teslim alan kamu görevlileri hakkında görevi kötüye kullanmak' suçlarından müteahhit firma hakkında soruşturma başlatmıştı.Heyelan yaşanan pistlerde inceleme yapan bilirkişi heyeti, pist beton zeminin içindeki çelik kazıkların 25-50 metre derinlikte olması gerekirken yığma toprak üzerine sadece 1 metre çelik kazıklar kullanıldığını, pist eğiminin de yanlış olduğunu; aktif olmamasına karşın fay hattının göz ardı edildiğini raporla ortaya koymuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.