Türk Hava Kurumu Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘3. Uluslararası Havacılık İşletmeciliği Konferansı’, üniversitenin Türkkuşu kampüsünde yapıldı. Konferansta bir konuşma yapan DHMİ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş, son 13 yılda gerçekleştirilen atılımlarla DHMİ’nin küresel bir kuruluş haline geldiğine dikkat çekti.
DHMİ ARTIK KÜRESEL OYUNCU
Sektördeki karşılıklı bilgi ve teknoloji paylaşımının Türk Sivil Havacılığını sürdürülebilir büyümeye yöneltip, kurumlar arası iş birliğine platform oluşturacağını ifade eden ATEŞ; özetle şunları söyledi: “20 Mayıs 1933 tarihinde Hava Yolları Devlet İşletmesi İdaresi (DHY)’nin, 180.000.- TL sermaye ile kurulmasıyla birlikte Türk Sivil Havacılığı ilk kurumsal yapısını oluşturdu. Sadece 2 havaalanı ve 24 personel ile çıktığımız “istikbali göklerde arama” yolculuğu, bugün çok parlak bir noktaya ulaştı. Türkiye dünyanın en önemli, işlek, yoğun havacılık merkezi; DHMİ de küresel bir kuruluş haline geldi.
Sivil havacılığımızın bugün ulaştığı seviyede, kuşkusuz sektörün tüm kuruluşlarının büyük katkısı, önemli payı var. Özellikle Cumhuriyet ile neredeyse yaşıt, sivil havacılığımızın köklü ve duayen kuruluşu Türk Hava Kurumumuzun hizmetlerini her türlü takdirin üzerinde bulduğumuzu huzurunuzda belirtmek istiyorum.
Havayolunun halkın yolu haline getirilmesi” ile taçlanan hava taşımacılığındaki rekor başarılar; yüksek ve vizyoner bir ulaştırma politikasının parlak sonuçlarıdır.
Bu politikaların mimarları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a bu vesile ile minnet ve şükranlarımı sunmayı görev sayıyorum.
TÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜ CİDDİ İLERLEME KAYDETTİ
Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan ise havacılık sektörünün son yıllarda çok ciddi ilerleme kaydetti. Sivil havacılığın Türkiye’de her yıl yaklaşık yüzde 20 büyüdüğünü anlatan Atılgan, dünyada bu oranlarda gelişen çok az sektör olduğuna işaret etti. Atılgan, “Bu büyümenin getirdiği çok ciddi bir takım yönetmelik ve kurallar da büyümeyle beraber devam ediyor. Üniversite olarak yapmak istediğimiz bu. Sivil havacılığın ihtiyaç duyduğu regülasyonlara katkımız olsun istiyoruz” dedi.
THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Saldıraner de Türkiye’nin havacılık alanında ihtiyaç duyduğu personeli, sektörün beklentilerine uygun şekilde yetiştirmek istediklerini dile getirdi. Program sonunda THK Başkanı Kürşat Atılgan ve Üniversite Rektörü Yıldırım Saldıraner, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş’e ve diğer protokol üyelerine plaket takdim etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.