Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan saldırıları kınadı. Yetkili birimlerin saldırıları durdurması ve müdahale etmesi için göreve çağıran Aksakal, “Türk’ün çilesine ortak olmaya, derdiyle dertlenmeye, sevinciyle sevinç duymaya, mutlu olmaya baş koymuşuz. Soydaşlarımızın yanında olduğumuzu, onların dertleriyle dertlendiğimizi, onların tırnağına batan çöpün bizim de canımızı yaktığını bilmelerini istiyorum. Esad, Türkmen soydaşlarımızı diri diri toprağa gömmekte, yaşlı, çocuk, kadın ve hasta demeden masum insanların üzerine bombalar yağdırmaktadır. Bu da yetmezmiş gibi aynı zaman da IŞİD belasına karşı da mücadele veren Türkmen soydaşlarımız adeta ateş çemberindedir. Biz bu çemberde onları yalnız bırakmayız ve bırakmayacağız. Gün geçtikçe soydaşlarımız Suriye’de Irakta Doğu Türkistan’da alçakça, namussuzca, şerefsizce şehit edilmektedir. Yıllardır halka karşı süren bu zulmün karşısında millet olarak hassasiyetiyle nasıl Suriyeli kardeşlerimizin yanında duruyor isek elbette bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Soydaşlarımız çok zor durumdadırlar. Bu saldırıların amacı Türkiye ile Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmak, bölücü örgüt ve İsrail’in arzuladığı 'büyük Kürdistan' emeline biraz daha yaklaşmaktır. Bölgeden çığlıklar yükselmekte, yüreklerimiz yanmaktadır. Yetkililer, Türkmen kardeşlerimize her türlü desteği vermek için bütün imkânları kullanmalıdır. Nasıl ki İran, Şiiler gerekçesiyle bölgede söz sahibi ise Türkiye de, Türkmen kardeşlerimiz için sesini yükseltmelidir” dedi.
Bayırbucak Türkmen Kardeşlerimiz Yalnız Değildir
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırıları lanetlediklerini belirterek, “Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz yalnız değildir” dedi.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Mezunlar pilav gününde buluştuNecmettin Erbakan Fen Lisesi 2. geleneksel mezunlar buluşması ve pilav günü yoğun katkılımla gerçekleşti.
Jandarmadan çığ bölgesi ihlali ve kask takmamaya cezaErzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Palandöken'de 4 şahıs hakkında çığ bölgesine girmekten ve 5 şahıs hakkında da kayak merkezi içerisinde kayak yaparken kask takmamaktan ceza kesti.
Her şey çocukların mutluluğu içinÖz Sağlık-İş Sendikası Erzurum Şubesi, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün destekleriyle sendika üyelerinin çocukları, Sevgi Evleri’nde yetişen çocuklar ve engelli bireyler için düzenlediği tiyatro etkinliğini yoğun katılımla gerçekleştirdi.
İşte Erzurum’un çalışma hayatıSGK’nın son verilerine göre; Erzurum’da aktif sigortalı sayısı 176 bin 543 oldu.
- 15:54 - Mezunlar pilav gününde buluştu
- 15:29 - Jandarmadan çığ bölgesi ihlali ve kask takmamaya ceza
- 15:21 - Her şey çocukların mutluluğu için
- 13:35 - İşte Erzurum’un çalışma hayatı
- 13:30 - Erzurum'a kar geri dönüyor
- 12:36 - Kar üstündeki at yarışında yürekler ağza geldi
- 19:27 - İstanbul Profilo Servis: Kaliteli ve Güvenilir Hizmetin Adresi
- 17:11 - Türkçe derslerine Harvard dokunuşu
- 17:02 - Soğuk rekoru yine Erzurum’da
- 11:55 - Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in kaleminden: 'Güvenin ve huzurun şehri Erzurum'
- 11:54 - Erzurum’da "Stresle Mücadele ve Sağlık" konferansı
- 11:49 - Erzurum’da Ahmet ve Zeynep en çok kullanılan isimler
- 22:47 - Tanıtım Yazısı Paketleri İçin En İyi Siteler Listesi
- 22:42 - Robotik Kodlama Eğitimi – Çocuklarınızın Yaratıcılığını Güçlendirin
- 15:49 - Erzurumspor FK: 1 - Kocaelispor: 1
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.