Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Milletvekili Ilıcalı, konuşmasında şehrin sosyal hayatına sunduğu katkıdan ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti. Ilıcalı, şöyle dedi: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve ekibini tebrik ediyorum. Hem çok güzel belediyecilik hizmetleri veriyorlar hem de çok iyi kültürel hizmetler düzenliyorlar. Ben de açıkça Büyükşehir Belediyemizin bu kültürel hizmetlerini kaçırmamaya çalışıyorum. Bu programlardan istifade etmeye çalışıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın düzenlediği bu kültürel programlardan mutlaka istifade edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizin, Erzurum’un kültür hayatına çok önemli katkıları var. 18 Mart’ta Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümünü coşkuyla kutladık. Cumhurbaşkanımız Çanakkale’ye gitti, Türkiye’nin her yerinde coşkuyla kutlandı. Erzurum Büyükşehir Belediyemiz de çeşitli etkinlikler düzenledi. Tarihimizi, yaşananları iyi bilmemiz lazım. Bu anlatılanları iyi anlayarak, hissederek memleketimize, milletimize hayırlı insanlar olmak için gayret göstermeliyiz.”
“ŞEREFLİ TARİHİMİZ BİZİM HAYATKAR KÖKLERİMİZDİR”
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş da, Çanakkale destanını görsel sunumlarla şiir tadında anlattı. Göktaş, Çanakkale Zaferi'nin bir milletin kanlarıyla yazdığı destan olduğuna vurgu yaparak, şu ifadelere yer verdi: “Tarih bir milletin aynasıdır. İstikbale doğru bize bir projeksiyon tutar. Medeniyetimiz bir ağaca benzer. İstikbal köklerdedir. Eğer bizim medeniyetimizi bir ağaca benzetecek olursak, bu medeniyet ağacının gövdesinin, dallarının, meyvelerinin olgun olması için kökünün sağlam olması gerekiyor. İşte bizim mukaddesatımız, şanlı ve şerefli tarihimiz bizim hayatkar köklerimizdir. Tarih bir milletin hafızasıdır ve hafızamızı kaybetmek istemiyoruz. Merhum Mehmet Akif ne güzel söyler: ‘Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar. Hiç ibret alınsaydı, tekerrür eder miydi?’ Tarihi, tekerrürlerle devri daim olmaktan çıkarmak için mutlaka ibret alınması lazım. Eğer biz 101 sene önce vermiş olduğumuz bu mücadeleden gerekli dersleri çıkarmıyorsak, çıkaramıyorsak biz istikbalde çok büyük sıkıntılar yaşayacağız demektir. Niçin Çanakkale? Bu kadar önemli mi? Evet, çünkü istiklalimiz için. Eğer bugün biz hürriyetin tadını çıkarıyorsak, o gün mücadele veren o kahramanların sayesindedir.” Göktaş’ın, Çanakkale Zaferi’nden fotoğraflar eşliğinde okuduğu Mehmet Akif’in Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.