Doç. Dr. Altun, “Öncelikle ecdadımızın emaneti bu Yakutiye Medresemizi gerçek amaçları doğrultusunda kullanan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e hassaten teşekkürlerimizi arz ederiz. Cenabı Hak kendilerinden razı olsun, daha hayırlı hizmetleri yapmayı nasıp eylesin” dedi. Altun, Osmanlının son dönem âlimlerinden Ahmet Cevdet Paşa’nın medeniyeti, ‘İhtiyaca beşeriliği tahsil, kemalât-ı insaniyeyi tekmildir’ diye tarif ettiğini bildirdi. Altun, şöyle dedi: “Yani medeniyet, beşerin ihtiyaçlarını elde etmek, insanı insan yapan özellikleri kemal ettirmek, olgunlaştırmak anlamına geliyor. Medeniyetin demek ki iki boyutu var. Birinci boyutu maddi ihtiyaçları temin, ikinci boyutu ise manevi boyutu olan insanlık özelliklerini tamamlamadır. Medeniyetin, medeniyet olabilmesi, toplumların ayakta durabilmesi için hem maddi ihtiyaçların hem de manevi ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor.” Altun, toplumları ayakta tutabilmenin yolunun, kemalât-ı insaniye denen manevi özelliklerin muhafazasını sağlamakla mümkün olabileceğini kaydetti. Doç. Dr. Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumlar tefrikayla yıkılır, vahdetle ayakta durur. Vahdeti sağlayan dört unsur sevgi, saygı, güven ve dayanışmadır. Bunlar varsa toplumlar ayakta durur. Bunlar yoksa tefrika vardır ve toplumlar çöker. Bu dört madde vahdetin mayasıdır. Bu özellikleri muhafaza etmesi gereken kurumların başında aile gelir. Bu özellikleri muhafaza edecek kurum aile kurumudur. Çünkü sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı ve güveni öncelikle aileden öğreniyoruz. Bu yönüyle aile kurumu son derece önem arz eden bir kurumdur, toplumların temelidir. Eğer toplumu bir binaya benzetecek olursak bu binanın tuğlaları, taşları da ailedir. O halde binada tuğlalar, taşlar ne kadar sağlam ise bina da o kadar sağlam, bir toplumda aile kurumu ne kadar sağlam ve sağlıklı ise o toplum o kadar sağlam ve sağlıklıdır. Onun için aileler sosyal hayatın sigortasıdır. Bir başka ifadeyle aile küçük bir millet, millet ise büyük bir ailedir.”
DOÇ. DR. ALTUN İSLAM DİNİNDEKİ AİLE KAVRAMINI ANLATTI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Yakutiye Medresesi’nde teravih namazı sonrası düzenlediği “Ramazan İkliminde Müzakereler” programına konuk olan Doç. Dr. İsmail Altun, İslam’da aile kurumunun önemi, anlamı ve muhafazasını anlattı.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Aziziye yeni bir mahalleye daha kavuştuErzurum’un Aziziye ilçesi yeni bir merkez mahalleye daha kavuştu. Ilıca, Selçuklu ve Saltuklu mahallelerinden sonra Aziziye’de Gezköy adıyla yeni bir mahalle daha oluşturuldu.
Yakutiye’de emeklilik sevinciYakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, emekli olan personellerle bir araya gelerek, bu güne kadar verdikleri hizmetler için teşekkür etti.
Başkan Sekmen; “Bu mirası yaşatmak hepimizin vazifesidir”Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ayaz Paşa Cami’nde devam eden 1001 hatim programına katıldı.
Büyükşehir Hayvan Barınağı’nın kapasitesini artırıyorErzurum Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde yer alan Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yeni bakım merkezleri yapılacak.
- 12:39 - SEO Temel ile Sağlık Turizminde Fark Yaratın
- 11:03 - Kıbrıs Gazisi’ne vefa
- 11:00 - Erzurum’da araç sayısı 142 bin 86 oldu
- 10:34 - Erzurum Ovası eksi 24 ile buz kesti
- 10:30 - Emniyetten kemer ve kış lastiğine sıkı denetim
- 20:02 - Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bolu faciası açıklaması: 1 günlük milli yas ilan edildi
- 19:22 - Kardeşini silahla öldürdü ardından kendini vurdu
- 18:09 - Türk Kızılay Yakutiye Şubesi’nden 2,6 Milyon TL’lik Destek
- 18:05 - Köprüköy’de uyuşturucu operasyonu
- 18:00 - Altınok ve Küçükoğlu’na formalı teşekkür
- 15:39 - Bolu Kartalkaya'da otel yangını faciası! İçişleri Bakanı Yerlikaya: Maalesef 66 canımızı yitirdik
- 15:30 - Rektör Hacımüftüoğlu: Diş hekimliği eğitimine yeni bir perspektif getiriyoruz
- 15:27 - Horasan gençliği ve sporu Karakelle’ye emanet
- 15:21 - ETÜ Atıcılık Takımı Türkiye rekoruyla şampiyon oldu
- 12:54 - MHP İl Başkanı Yurdagül, Pasinler’de muhtarlarla bir araya geldi
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.