Vahdet Nafiz Aksu

Vahdet Nafiz Aksu

EN KISA AYIN EN KARANLIK GÜNÜ

28 Şubat postmodern darbesi ile ilgili paylaşımları okurken zaman tünelinden geçip o karanlık iklime hevessiz bir yolculuk yaptım.

Uzun MGK toplantıları, malum medyanın bin yıl yüzünü kızartmaya yetecek kirli manşetler, bazılarınca kutsal metin muamelesi çekilerek iştahla uygulanan apoletli bildiriler resmigeçit yaptı hatıralarımda. Ama
asıl bunlar değil o darbe ikliminin zihnimdeki klasör kapakları.

Ne zaman 28 Şubat bahsi açılsa gözümün önüne yıldırım hızıyla o vakitler jandarma bölge komutanı olan tuğgeneralin gazetelere yansıyan küfürden beter, ayıptan öte müptezel açıklamaları geliyor.  Normal bir hukuk devletinde, vasat bir demokraside böyle bir münasebetsizlik aklın havsalanın alacağı şey midir? Anında azli gerektiren bu olay karşısında devlet sağır, hukuk kör olmuştu o günlerde.

Bu ve benzeri hezeyanları işittiğim de bazı omuzların, taşıdıkları şerefli yıldızları kirlettiğini düşünmüştüm.
15 Temmuzda milletin tepesine  bomba yağdıran zombilerin hıyaneti bu düşüncemin sağlaması oldu.  

Zihnime mıh gibi çakılan paslı manzaralardan bir diğeri de dönemin başbakanı Prof Dr. Necmettin Erbakan Hocaya reva görülen  davranışlar idi. Hâlâ düşündükçe kederlenirim. Devlet adabı ve sorumluluğu ile tepkisini şakaklarından damlayan birkaç damla tere emanet eden dönemin başbakanının mekânı cennet olsun.
Darbelerin dedesi 27 Mayısta olduğu gibi arkalarına sermayeyi, medyayı alarak meşru iktidarı deviren demokrasi düşmanı darbecilerin bugün yerinde yeller esiyor. Başta merhum Menderes ve diğer darbe mağdurları milletin gönlünde ebediyen yaşayacak.

28 Şubat için 'En kısa ayın en karanlık günü' ifadesini kullanan bir dostum sözünü şöyle tamamlamıştı: "Kesin inancım şudur, artık böyle kara, karanlık günlerimiz olmayacak, bunu izin vermeyeceğini milletimiz 15 Temmuzda ispatladı." Ben de aynı düşüncedeyim. Bin yıl sürecek olan darbe ruhu değil,  'egemenlik milletindir' ilkesidir. Bundan böyle darbeye yeltenenlerin hevesi kursağında kalacak; Millî irade payidar olacak.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Vahdet Nafiz Aksu Arşivi

KİMSESİZ KIZ ÇOCUĞU

06 Şubat 2025 Perşembe 18:55

PABUCU DAMA ATILASI SAHTEKÂRLAR

12 Ocak 2025 Pazar 17:44

ERZURUM ODAK ŞEHİR!

15 Aralık 2024 Pazar 15:33

YIPRANMAMIŞ İNSANLIK

01 Aralık 2024 Pazar 16:35