Çocukların camiye kazandırılmasını hedef alan proje ile haftanın belli bir gününde camilerde çocuk saati programları yapılacak.Projenin başlatılması ve tanıtılması amacıyla Palandöken Müftülüğüne bağlı Selimiye camiinde ikindi namazı sonrası bir program düzenlendi.Programda konuşan İl Müftü Vekili Celal Büyük, “İl Müftülüğü olarak sosyal ve kültürel projeler yapmaya devam ediyoruz. “Camilerde Çocuk Saati” projemiz bu maksatla geliştirtmiş bir projedir. Proje kapsamında öncelikle il merkezinde çeşitli pilot camiler belirledik. Bu camilerin çevresinde bulunan okullarla iş birliği yapmak suretiyle burada öğrenim gören çocuklarımızla hafta sonu camilerimizde öğlen namazında bir buluşma gerçekleştireceğiz. Namaz sonrası ikindi namazına kadar camilerimizin uygun mekânlarında çocuklarımıza yönelik projenin paydaş kurumları ile sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz. Ardından ikindi namazını kıldıktan sonra dağılacağız.” dedi.Proje ile çocuklara etkinliklerle cami sevgisinin kazandırılmasının hedeflendiğini söyleyen Büyük, “Erzurum Büyükşehir belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğümüz bu projenin paydaşlarıdır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim yarınlarımızdır. Onların hayata hazırlanmaları konusunda üzerimize büyük görevler düşmektedir.” Diye konuştu.Projenin ilerleyen zamanlarda Erzurum’un tüm ilçelerinde uygulanacağı belirtildi.
Erzurum Müftülüğü’nden Camilerde “Çocuk Saati” Projesi
Erzurum Müftlüğü tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İl Eğitim Müdürlüğü" Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa “Camilerde Çocuk Saati” projesi başlatıldı.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Mezunlar pilav gününde buluştuNecmettin Erbakan Fen Lisesi 2. geleneksel mezunlar buluşması ve pilav günü yoğun katkılımla gerçekleşti.
Jandarmadan çığ bölgesi ihlali ve kask takmamaya cezaErzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Palandöken'de 4 şahıs hakkında çığ bölgesine girmekten ve 5 şahıs hakkında da kayak merkezi içerisinde kayak yaparken kask takmamaktan ceza kesti.
Her şey çocukların mutluluğu içinÖz Sağlık-İş Sendikası Erzurum Şubesi, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün destekleriyle sendika üyelerinin çocukları, Sevgi Evleri’nde yetişen çocuklar ve engelli bireyler için düzenlediği tiyatro etkinliğini yoğun katılımla gerçekleştirdi.
İşte Erzurum’un çalışma hayatıSGK’nın son verilerine göre; Erzurum’da aktif sigortalı sayısı 176 bin 543 oldu.
- 15:54 - Mezunlar pilav gününde buluştu
- 15:29 - Jandarmadan çığ bölgesi ihlali ve kask takmamaya ceza
- 15:21 - Her şey çocukların mutluluğu için
- 13:35 - İşte Erzurum’un çalışma hayatı
- 13:30 - Erzurum'a kar geri dönüyor
- 12:36 - Kar üstündeki at yarışında yürekler ağza geldi
- 19:27 - İstanbul Profilo Servis: Kaliteli ve Güvenilir Hizmetin Adresi
- 17:11 - Türkçe derslerine Harvard dokunuşu
- 17:02 - Soğuk rekoru yine Erzurum’da
- 11:55 - Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in kaleminden: 'Güvenin ve huzurun şehri Erzurum'
- 11:54 - Erzurum’da "Stresle Mücadele ve Sağlık" konferansı
- 11:49 - Erzurum’da Ahmet ve Zeynep en çok kullanılan isimler
- 22:47 - Tanıtım Yazısı Paketleri İçin En İyi Siteler Listesi
- 22:42 - Robotik Kodlama Eğitimi – Çocuklarınızın Yaratıcılığını Güçlendirin
- 15:49 - Erzurumspor FK: 1 - Kocaelispor: 1
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.