İYİLİĞE ELVERİŞLİ OLMAYANLAR

 Çok sık olmayan büyük bir felaketle karşı karşıyayız.Devletler kendilerine göre tedbirler almaktalar. Avrupada yaşlılar ölüme terk edilirken. Türkiyede ise sosyal ikliminin bataklık tarafından yaşlılara saygısızlık yapan terbiyeden mahrumlar için ,paraya, desteğe, himmete,şefkate muhtaç vadandaşlarınıda yanlız bırakmamak için çok şümüllü bir kampanya başlattık. 
Sosyal devlet kavramını ilk defa 1961 Anayasasıyla tanışmış olduk.Oysaki Türkler, yeni değil asırlar ve asırlardan beri sosyal devlettir. Vakıf medeniyetini şahıkayla çıkarmış şanlı bir geçmişimiz var.Aziz atalarımız yanlızca insana değil her canlıya merhamet göstermişlerdir.Kalbimizi ve ruhumuzu besleyen bir islâm  irfani hayat tarzı yaşama içerisindeydik.Onca yitiğimize rağmen bugünde komşumuz her kim olursa açken biz tok uyuyamayız.
Biz tek başına Kılıç Medeniyeti değil,vahiy Medenineti'nin beslediği merhamet medeniyeti'nin  talihli mensuplarıyız. Bundan dolayıdır ki Anayasada sosyal devlet yazması veya yazmaması hiç mühim değil.Bundan dolayıdır ki biz bize yeteriz Türkiyem kampanyası aynı zamanda vicdanları,kalpleri,duyguları, paylaşma hissini kendini sorgulama faziletini harekete geçirmiştir.Bu kampanya başladığında milyonlarca yetişkinimizin firesiz şekilde destek olacağını,içinde bulunduğumuz üç aylarıda fırsat bilerek herkesin yardım için koşacağını düşündük isede,sayıları azda olsa gürültüleri çok çıkan birileri başlatılan kampanyayı küçültmek,lekelemek,aşağılamak için ağızlarına geleni söylemekte ve yazmaktalar. Evinden çıkmayan yaşlı insanlarımızın zaruri ihtiyaçlarını karşılamak üzere,Valilik,Kaymakamlık ve belediyeler adeta seferber olmuş durumdalar. 
Polis,jandarma,belediye zabıtası ve diğer kamu görevlileri,adresleri tespit edilen evlere tek,tek yardım paketleri ulaştırıyor.Onların talebi olması halinde diğer ihtiyaçlarında karşıliyor.Bunun için maaşlarını evlerine götürmekten tutun da sobaları için odun yarmaktan,tarlasını sürmekten,hayvanlarına yem  temin etmeye kadar.Tuncelide yaşlı bir teyzenin bahçesine fidan diken jandarmaların verdiği fotoğraf gerçekten dikkat çekiciydi. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma meselesi kadim kültüründen gelen birikimle cani gönülden kolay şekilde çözebilen bir toplum olarak,herhalde başkalarına örnek olma ayrıcalığımız tartışılmaz. Batı toplumlarında ,sınırlı biçimde sivil kuruluşların vermeye çatıştığı gönüllü hizmetlerin dışında bizdekine benzer bir şey göremezsiniz. 
Hak yolda olanlar elbetteki,bu konuşma ve yazılara aldırmayacaktır.

İYİLİĞE ELVERİŞLİ OLMAYANLAR. PEYGAMBERİDE GÖRSELER İSTİFADE EDEMEZLER.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Arslan Arşivi

K Ö T Ü L Ü K

27 Nisan 2024 Cumartesi 11:10

TARİHTEN UYARILAR ( MHP)

08 Şubat 2024 Perşembe 21:29

RAHMET AYLARI BAŞLADI

10 Ocak 2024 Çarşamba 20:25

İTTİFAKLAR

27 Kasım 2023 Pazartesi 12:18

M.KEMAL ATATÜRK

08 Kasım 2023 Çarşamba 19:58

CUMHURİYET BAYRAMI

27 Ekim 2023 Cuma 18:13

CUMHURİYET BAYRAMI

28 Ekim 2022 Cuma 18:28

ZOR COĞRAFYADAYIZ

24 Eylül 2022 Cumartesi 21:15

SULTAN MUHAMMED ALPARSLAN

23 Ağustos 2022 Salı 10:43