KANAATTE IZZET TAMAHTA ZİLLET VARDIR

Tarihin birinde bir çiftçimiz daha çok arazi sahibi olmak için sürekli hayal içerindeymiş. Kral'ın birinin karşılıksız toprak dağıttığını duyunca, daha çok toprak elde etmek için gidip talebini iletmiş. Tamam demiş kral, Sabah güneş'in doğuşundan batışına kadar katettiğin bütün yerler senin olacak, fakat güneş batmadan yeniden başladığın yerde olman lazım yoksa HAKKINI kaybedersin.

Adam güneşin doğuşuyla beraber başlar yürümeye, tarlalar, bağlar, bahçeler geçer, geri döneceği sırada sulak bir arazi görür onuda elde etmek için ona ulaşmak ister. Bakar ki güneşin batmasına  az bir zaman kaldı. Koşar ama takati kesilir. Cılız adımlarla yürümeye devam ederken, çiftcinin burnundan kan akmaya başlar. Tam başladığı noktaya yaklaşmışken, bir an yığılır yere düşer ve ölür.


Kral olanları izlemektedir. Adamlarına bir mezar kazdırır ve şöyle der. Bir insana işte bu kadar toprak yeter. Gözlerimiz, midelerimizden, arzularımız ihtiyaçlarımızdan daha çok sürekli biriktirmek istiyoruz. Yiyemeyeceğimiz kadar erzak, giyemeyeceğimiz kadar kadar ayakkabı, kıyafet, kullanamayacağımız kadar eşya, oturamayacağımız kadar ev,tüketmeye çok meraklı bir toplumuz. Sofraya koyabildiğimiz bir bardak çayın, zeytine, peynire, ekmeğe, sağlığa ulaşabilmenin bir zenginlik olduğunu ne zaman fark edeceğiz.


Tek bir nefesi satın alamayacak ve kaybedince ona tekrar sahip olamayacak kadar fakiriz hepimiz.

KANAATTE İZZET, TAMAHTA ZİLLET VARDIR.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Arslan Arşivi

K Ö T Ü L Ü K

27 Nisan 2024 Cumartesi 11:10

TARİHTEN UYARILAR ( MHP)

08 Şubat 2024 Perşembe 21:29

RAHMET AYLARI BAŞLADI

10 Ocak 2024 Çarşamba 20:25

İTTİFAKLAR

27 Kasım 2023 Pazartesi 12:18

M.KEMAL ATATÜRK

08 Kasım 2023 Çarşamba 19:58

CUMHURİYET BAYRAMI

27 Ekim 2023 Cuma 18:13

CUMHURİYET BAYRAMI

28 Ekim 2022 Cuma 18:28

ZOR COĞRAFYADAYIZ

24 Eylül 2022 Cumartesi 21:15

SULTAN MUHAMMED ALPARSLAN

23 Ağustos 2022 Salı 10:43